Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Slutsålt

Brf Solskenet

Om projektet

Bostadsrätter i Gränby Backe

Nu är alla lägenheter sålda i Brf Solskenet!

Boende mellan stad och land

Nu är sista lägenheten såld i Solskenet. Här har vi byggt ett hus i 4-7 våningar med 60 lägenheter i storlekarna lägenheter 2 till 5 rok. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Planlösningarna är öppna och grundstandarden hög.

I Brf Solskenet bor du med ena skon i city och andra stöveln på landet. Öppna hagar och lummiga träddungar vilar runt knuten. Gräset är grönast på din innergård. Och hemma på den soliga balkongen – där växer sig basilikan frodig.

Ja, grönt var ordet. Men också smidigt. Tänk vad smidigt att låna en av husets elcyklar och trampa in till kvällsbion i city. Tänk vad smidigt att låta barnen leka på de böljande kullarna utanför medan du tar en påtår på picknickfilten. Tänk vad smidigt (och gott!) att ta med sig några färska ägg hem från traktens bondgård och bjuda familjen på pannkakor.

 

Läs mer

Grönt är ledordet i Solskenet

Några blad citronmeliss i lemonaden är gott. En kvist rosmarin i grillmarinaden. Ett knippe dill till midsommarsillen. Och så basilika förstås, till det mesta. Och solmogna tomater. Humle klättrar fint uppåt väggarna. Och klematis. För att inte tala om vildkaprifol och blåregn. Tycker du om allt som växer? Vi med. Därför har vi platsbyggt stora odlingslådor till din balkong. Fyll dem med jord och låt balkongen blomma.

I Gränby Backe bor du på landet men ändå mitt i stan. Bara några hundra meter från porten finns Gränby Galleria med en mängd butiker för alla smaker.

På lika kort avstånd ligger Gränbys 4H-gård, där väntar ett gäng fyrfota vänner som du och din familj får träffa om ni besöker gården. Fyll termosen med varm choklad, sätt på gummistövlarna och trava hit!

Som boende i Gränby Backe har du en skön nerförsbacke in till stan Låt pedalerna vila och känn vinden i håret. Men på hemvägen blir det något tuffare då är det skönt med lite draghjälp av en elmotor. I husets planerade elcykelpool lånar du enkelt en elcykel när du vill hem.

Här har du också gångavstånd till bra kommunikationer med buss in till citykärnan samt varför inte ta en tur med bussen österut till norra Roslagens skärgård. 

Bilder

Se alla bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning Sommar 2015 Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Hus

  Arkitekturen är modern och boendemiljön kommer att bli inbjudande. Mot Solskensgatan och grändgator är hussockeln upphöjd för att undvika direktinsyn.

 • Toggle

  Gård

  Gården ligger vänt mot det gröna Gränby backar. Stor omsorg har lagts ned på att få gårdarna till en ombonad miljö. De har planerats både för lekande och umgänge för vuxna. En porlande bäck slingrar sig över gården. 

 • Toggle

  Bostaden

  Husets placering och dess oregelbundna former är de bidragande orsakerna till att nästan alla lägenheter har två balkonger. Flertalet lägenheter är genomgående och detta tillsammans med de öppna planlösningarna skapar rymd och ger ett rogivande intryck. Lägenheterna är utrustade med full uppsättning av vitvaror i hög standard och kvalitet såsom tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin, spishäll infälld i bänkskiva, flertalet lägenheter med inbyggd ugn och micro i högskåp samt fristående kyl och frys, övriga lägenheter med ugn under spishäll, spis, inbyggd micro i väggskåp och fristående kyl/frysskåp. Vi har lagt ner mycket tid och arbete på att få till ett funktionellt och stilrent kök. Skjutdörrsgarderober har vi valt i hall och ett sovrum, i övrigt flyttbara garderober höjd 2,1 m vilket ger möjlighet till lådförvaring ovanpå garderoberna. Ytskikt på väggar och golv består givetvis av material av hög kvalitet.

 • Toggle

  Grundläggning

  Grundläggning utförs genom urschaktning och med betongplatta.

 • Toggle

  Stomme

  Stommen utförs med en kombination av prefabricerade väggar och bjälklagselement och platsgjuten betong med inslag av stål. I taken kommer de synliga fasade skarvarna efter bjälklagselementen att målas in i takfärgen. Ytterväggarna består av prefabricerade isolerade betongelement som putsas på plats.

 • Toggle

  Fasader

  Fasaderna består av puts på prefabricerade isolerade betongelement. Fasaden kommer till största delen att ha en färgad kulör med inslag av ljusare kulör på vissa fasadpartier.

 • Toggle

  Yttertak

  Takbeklädnaden består av dubbelfalsad bandtäckning av ytbelagd plåt. Gårdshuset har ett sedumtak.

 • Toggle

  Fönster och glaspartier

  Fönster och fönsterdörrar i trä och aluminium med isolerglas. Fasta fönster förekommer vid balkonger och uteplatser. Det finns ett fåtal mindre högt placerade fönster. Nedre fönstersmyg i sten lika fönsterbänkar.

 • Toggle

  Uteplats eller balkong

  De flesta lägenheterna har både tillgång till en generös inglasad balkong och ytterligare en balkong vilka är placerade åt två olika väderstreck. På vissa balkonger finns våningshöga inglasningar för avskärmning av ljud. Uteplatserna är belägna på gården samt belagda med betongplattor alternativt utförda som balkongplattor.

 • Toggle

  Entré och trapphus

  Av de fem huvudentrèerna ansluter en mot Solskensgatan och tre mot grändgatorna. De kommer alla att få ett mycket represantivt utseende. Entredörrar utförs i ek förberedda för automatiska dörröppnare. På golvet ligger sten och väggar målas. Golvbeläggningen i trapphusen består av sten med trappor och vilplan av betong belagda med cementmosaik. Vid samtliga huvudentrèer monteras porttelefon och kodlås. I trapphusets entreplan finns postboxar. Utanför tamburdörren till respektive lägenhet finns tidningshållare med namnskylt.

 • Toggle

  Hiss

  I varje trapphus finns en hiss som går från plan 1 till vindsplanet. Lägenhetsdörr Tamburdörren/lägenhetsdörren är av typen säkerhetsdörr.

 • Toggle

  Rumshöjd

  Rumshöjden är generellt cirka 2,5 meter. Det kan dock förekomma lägre rumshöjder för delar av rum på grund av installationer eller av konstruktionsskäl.

 • Toggle

  Innerväggar

  Lägenhetsskiljande väggar består i huvudsak av betong. Övriga innerväggar består till största delen av gipsskivor på regelstomme.

 • Toggle

  Innertak

  Till största delen består innertaken av vit målad/grängade bjälklagselement av betong. I taken kommer de synliga fasade skarvarna att målas in i takfärgen. Innerdörrar Innerdörrar i lägenheterna är lättdörrar vitmålade i standardkulör.

 • Toggle

  Förråd

  Varje lägenhet har ett lägenhetsförråd, dessa finns placerade källaren alternativt i lägenheten. Gemenensamhetslokal Gemensamhetslokal kommer att finnas på innergården. Lokalen är utrustad med ett enklare kök Wc/ dusch och en gemensam yta.

 • Toggle

  Cykelparkering

  Utvändiga cykelställ kommer att finnas i begränsad omfattning på grändgatorna. Cykelförvaring sker dock främst inom låsbara utrymmen i garageplanet. Det kommer att finnas en elcykelpool. Övriga allmänna utrymmen Huset får ett barnvagns/laddningsrum i ett av trapphusen. Inom fastigheten finns även ett förråd för bostadsrättsföreningens verksamhet. I ett av trapphusen finns städrum och Wc för underhålls-/ servicepersonal.

 • Toggle

  Bilparkering

  Totalt finns 44 markparkeringsplatser, samtliga platser har motorvärmare. 8 av dessa är kombinerade elladdning och motorvärmare. Övriga förberedda för elladdning. 2 parkeringsplatser har snabbelladning. Bilpool kommer att finns i området.

 • Toggle

  Värme och ventilation

  Husen byggs med en välisolerad stomme med syfte att få en låg energianvändning. Husen är via en undercentral i källarplanet anslutna till kommunens miljövänliga fjärrvärmenät. Uppvärmning sker med vattenburet värmesystem med traditionella radiatorer (element). Värmeledningarna inom lägenheten leds synliga till största delen utmed ytterväggarna. Luftbehandlingssystemet utförs som ett till- och frånluftssystem med värmeväxling (FT Xsystem), vilket innebär att man slipper inblåsande kalluft under fönster.

 • Toggle

  Vatten och avlopp

  Fastigheten är ansluten till kommunens vatten och avloppssystem. Varmvatten-, varmvattencirkulation- och kallvattenledningar dras från undercentral i garageplanet till försörjningsschakt i trapphusen och respektive lägenhet.Samtliga lägenheter förses med individuell mätning av varmvatten. Bostadsrättsföreningen fakturerar sedan vidare till respektive bostadsrättsinnehavare för dennes varmvattenförbrukning via avgiftsavin.

 • Toggle

  El

  Fastigheten förses med gemensam mätare för den totala energiförbrukningen. Det innebär att bostadsrättsföreningen kan teckna ett förmånligt avtal med en elleverantör för samtliga lägenheter. Samtliga lägenheter förses med individuell mätare för el. Bostadsrättsföreningen fakturerar sedan vidare till respektive bostadsrättsinnehavare för dennes elförbrukning via avgiftsavin. Styr och reglerutrustning Naturligtvis är huset utrustat med ett omfattande driftövervakningssystem för anslutning till ett överordnat driftdatorsystem.

 • Toggle

  Tv/Tele/Data

  Lägenheterna är utrustade med en mediacentral för telefon, data och digital-T V. Fastigheten anslutes med fiberkabel och lägenheterna utrustas med Telia Triple Play. Uttag för telefon, data och digital-TV finns i samtliga boningsrum och kök.

 • Toggle

  Avfallshantering

  I huset, med entré från Solskensgatan, finns en miljöstation med erforderliga kärl för sopsortering. Köksinredningen utrustas med ett diskbänkskåp med källsorteringskärl för olika fraktioner.

 • Toggle

  Brandsäkerhet

  Respektive lägenhet utförs som en egen brandcell vilket betyder att lägenheten är avskild på sådant sätt att en brand där kan hindras sprida sig till en annan del av byggnaden under viss tid. Varje lägenhet förses med batteridriven brandvarnare. Två utrymningsvägar finns från varje bostad. Räddningsvägar kommer att finnas så att samtliga lägenheter kan utrymmas via räddningstjänsten stegutrustning.

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Hall/Passage

  Golv: Mattlackerade eklamellbrädor, 3-stav. Lägenheter med direkt entre utifrån klinker grå i hall och utanför hiss.
  Sockel: Eklaserad sockellist av trä.
  Väggar: Målning, vitt.
  Tak: Fingrängad yta, vit.
  Övrigt: Säkerhetsdörr med tittöga och mekanisk ringklocka. Kapphylla. Skjutdörrsgarderober Garderober/ skåp monterade enligt bofaktaritning. Centralskåp för el och media (gäller endast lägenheter utan kädkammare och förråd). Tidningshållare utanför tamburdörr. Fönsterbänk i sten.

 • Toggle

  Vardagsrum

  Golv: Mattlackerade eklamellbrädor, 3-stav.
  Sockel: Eklaserad sockellist av trä.
  Väggar: Målning, vit.
  Tak: Fingrängad yta, vit.
  Övrigt: Fönsterbänk i sten.

 • Toggle

  Sovrum

  Golv: Mattlackerade eklamellbrädor, 3-stav.
  Sockel: Eklaserad sockellist av trä.
  Väggar: Målning, vit.
  Tak: Fingrängad yta, vit.
  Övrigt: Fönsterbänk i sten på konsoler. Största sovrummet har skjutdörrsgarderober monterade enligt bofaktaritning. Flyttbara Garderober/skåp monterade enligt bofaktaritning.

 • Toggle

  Kök/Matplats

  Golv: Mattlackerade eklamellbrädor, 3-stav.
  Sockel: Eklaserad sockellist av trä.
  Väggar: Målning, vit. Stänkskydd av kakel vit.
  Tak: Fingrängad yta,vit i matplats. Kök målad vit.
  Övrigt: Köksinredning från Myresjökök, höjd ca 2280 mm med takanslutning i de flesta lägenheterna, lucka/låda Aspekt vit. Underskåp med fullutdragslådor och broms (hörnbänksskåp med lucka och karusell). Handtag liggande på lådor och stående på luckor. Ljusrampslist slät vit. Bänkbelysning. Bänkskiva i laminat massiv ek, rak kant. Rostfri diskbänksplåt längd 140/120 cm. Glaskeramikhäll infälld i bänkskiva, Electrolux. Inbyggnadsugn vit, Electrolux. Inbyggnadsmicro vit, Electrolux. Kylskåp vit, Electrolux. Frysskåp vit, Electrolux. Alternativt Kyl/frysskåp vit, Electrolux. Diskmaskin vit, Electrolux. Spisfläkt vit. Fönsterbänk i sten. Fast takarmatur.

 • Toggle

  Badrum

  Golv: Klinker 15315 cm, gråa med grå fog.
  Sockel: Kakel lika vägg.
  Väggar: Kakel liggande 25345 cm, vita med grå fog.
  Tak: Målning vit.
  Övrigt: Golvstående vit toalettstol. Tvättställ och kommod med vita lådor. Badrumsskåp vitt med ljusramp. Duschhörna med duschset och böjda dörrar i klarglas. Handukshängare och klädkrok. Toalettpappershållare. Laminatbänkskiva massiv ek med rak kant på konsoler ovan tvättmaskin och torktumlare, väggskåp vita ovan bänkskiva. Bänkbelysning med eluttag under väggskåp. Elektrisk komfortvärme i golv, termostatstyrt. Elektrisk handukstork, on/off. Fast takarmatur. Tvättmaskin vit, Electrolux. Kondenstorktumlare vit, Electrolux.

 • Toggle

  WC/dusch

  Golv: Klinker 15315 cm, gråa med grå fog.
  Sockel: Kakel lika vägg.
  Väggar: Kakel liggande 25345 cm, vita med grå fog.
  Tak: Målning vit.
  Övrigt: Golvstående vit toalettstol. Tvättställ vitt med pelare. Badrumsskåp vitt med ljusramp. Duschhörna med duschset och böjda dörrar i klarglas. Handukshängare och klädkrok. Toalettpappershållare. Elektrisk komfortvärme i golv, termostatstyrt. Elektrisk handukstork, on/off. Fast takarmatur.

 • Toggle

  Klädkammare och säsongsförråd i lägenhet

  Golv: Mattlackerade eklamellbrädor, 3-stav.
  Sockel: Eklaserad sockellist av trä.
  Väggar: Målning, vit.
  Tak: Målning, vit.
  Övrigt: Klädkammarhylla med stång i klädkammare. Centralskåp för el och media. Flyttbara Garderober/skåp monterade enligt bofaktaritning.

 • Toggle

  Säsongsförråd i källare

  Golv: Betong oljad.
  Väggar: Typ Troax nätväggar med nätdörr och låshasp.
  Tak: Målning vit.
  Övrigt: Hylla med stång.

 • Toggle

  Balkong

  Golv: Betong.
  Väggar: Fasadputs/träpanel.
  Tak: I förekommande fall, Målning vit.
  Övrigt: Räcke och skärmväggar mellan dubbelbalkonger i frostat glas. På vissa balkonger förekommer delvis inglasning för ljud. Fastmonterade blomlådor. Armatur och eluttag.

 • Toggle

  Inglasad balkong

  Golv: Betong.
  Väggar: Fasadputs/träpanel.
  Tak: I förekommande fall, Målning vit.
  Övrigt: Balkonginglasning öppningsbar. Räcke i frostat glas. Skärmvägg i betong. Armatur och eluttag.

 • Toggle

  Uteplats (plan 1)

  Golv: Marksten av betong alternativt prefabricerad betongplatta.
  Väggar: Fasadputs/träpanel.
  Tak: I förekommande fall, Målning vit.
  Övrigt: Räcke frostat glas. Mot gårdssidan räcke av trä. Skärmväggar mellan uteplatser. Armatur och eluttag.

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält