Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Slutsålt

Brf Solgläntan

Om projektet

Bostadsrätter i Gränby Backe i Uppsala

Försäljningssuccé! Ta sista chansen att knipa en lägenhet i Brf Solgläntan. Gränby Backe växer så det knakar och Brf Solgläntan är nästa naturliga steg. Här planterar vi två hus mitt i grönskan. I ett av dem bygger vi mindre hem för unga människor på jakt efter sin första lägenhet. I det andra bygger vi större hem för sambos och familjer. Planerad inflyttning hösten 2016.

Välkommen hem till en lite grönare del av Uppsala

Soliga gläntor finns det gott om. Men just den här soliga gläntan har något som många andra saknar. Fri utsikt mot Uppsalas gröna kullar, elcykel att låna och ett gäng fyrfota vänner några stövelkliv bort. I Brf Solgläntan har alla grannar dessutom en gemensam takterrass med 360° utsikt över staden. Från vissa blickar man ut över Gränbys backar.

Från andra ser man stadskärnan med slottet och domkyrkotornen. Den lummiga innergården bjuder på roliga aktiviteter för stora och små. Här finns bland annat många lek- och picknickvänliga grönytor samt en interaktiv TV-spelshörna. 

Läs mer

Hus 1 – lägenheter för unga med 41 vuxenpoäng på köpet

Egen balkong. Tvättmaskin/torktumlare. Genomtänkta förvaringslösningar. Och så diskmaskin, förstås... Det finns ingen hejd på hur många vuxenpoäng du får när du flyttar in i Brf Solgläntan. I ett av kvarterets hus bygger vi bland annat 37 yteffektiva 2:or inom StegEtt, vårt boendekoncept som vänder sig till unga människor på jakt efter ett eget boende. Alla lägenheter har imponerande hög standard och eget sovrum. I det här huset bygger vi också 3:or med rymlig hörnbalkong i strålande läge.

Hus 2 – för singlar, sambos och barnfamiljer

I det andra huset bygger vi allt från kvadratsmarta 2:or med uteplats mot gården till 4:or med uthyrningsrum, för dig som vill dryga ut hushållskassan eller ge tonåringen ett rum med egen ingång. Huset har 7 våningar med sammanlagt 55 lägenheter. Hissen går ända ned i garaget och ända upp till den grönskande takterrassen med imponerande utsikt över staden. 

Ett boende mellan stad och land

I Brf Solgläntan bor du med ena skon i city och andra stöveln på landet. Öppna hagar och lummiga träddungar vilar runt knuten. Bara 500 m från huset finns Gränbys 4H-gård med hästar, getter, katter, grisar, kor, får och kaniner. På bekvämt gångavstånd från huset ligger Gränby Centrum, Uppsalas största galleria med butiker, service, caféer och restauranger.

Vill du hellre fylla shoppingpåsarna inne i city går det bussar strax utanför dörren. Du som tycker om att känna vinden i håret och hälsa på betande kossor får gärna låna husets elcykel och trampa in till stan.

Planerat tillträde är hösten 2016.

Om Gränby Backe

I Gränby Backe bor du på landet men ändå mitt i stan. Bara några hundra meter från porten finns Gränby Galleria med en mängd butiker för alla smaker.

På lika kort avstånd ligger Gränbys 4H-gård, där väntar ett gäng fyrfota vänner som du och din familj får träffa om ni besöker gården. Fyll termosen med varm choklad, sätt på gummistövlarna och trava hit!

Som boende i Gränby Backe har du en skön nerförsbacke in till stan. Låt pedalerna vila och känn vinden i håret. Men på hemvägen blir det något tuffare och då är det skönt med lite draghjälp av en elmotor. I husets planerade elcykelpool lånar du enkelt en elcykel när du vill hem.

Här har du också gångavstånd till bra kommunikationer med buss in till citykärnan, eller varför inte ta en tur med bussen österut till norra Roslagens skärgård?

Bilder

Se alla bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inflyttning Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Ekonomisk plan

 • Toggle

  Grundläggning

  Grundläggning sker med bottenplatta på mark.

 • Toggle

  Stomme

  Betongväggar och betongbjälklag.

 • Toggle

  Yttervägg

  Puts på putsbärarvägg av betong.

 • Toggle

  Yttertak

  Dubbelfalsad bandtäckt plåt.

 • Toggle

  Fönster och fönsterdörr

  Av trä med aluminiumbeklädd utsida.

 • Toggle

  Uteplats, balkong och terrass

  Uteplatser är belagda med betongplattor. Balkonger är prefabricerade betongelement. Terrasser är av betongplattor.

 • Toggle

  Entré och trapphus

  Entré mot gata är utrustad med porttelefon, i anslutning till entrén så finns postboxar. Trapphus är belagt med klinker och har målade väggar. Bredvid lägenhetsdörrarna sitter en tidningshållare med namnskylt och en nätansluten ringklocka.

 • Toggle

  Hiss

  Varje trapphus har en egen hiss som går till samtliga plan.

 • Toggle

  Lägenhetsdörr

  Lägenhetsdörren är av typen säkerhetsdörr med tittöga.

 • Toggle

  Rumshöjd

  Rumshöjden är 2,5 meter. Vissa installationer gör att det lokalt kan vara lägre takhöjd.

 • Toggle

  Innerväggar

  Lägenhetsskiljande väggar är av betong. Rumsskiljande väggar inom bostaden består mestadels av gipsskivor på regelstomme.

 • Toggle

  Innertak

  Till största delen består innertaken av vit målad/grängade bjälklagselement av betong. I taken kommer de synliga fasade skarvarna efter bjälklagselementen att målas in i takfärgen.

 • Toggle

  Innerdörrar

  Släta, vita, fabriksmålade lättdörrar.

 • Toggle

  Förråd

  Förråd finns i lägenheten alternativt i källaren.

 • Toggle

  Gemensamhetslokal

  Lokalen är till föreningen och de boendes olika aktiviteter, egna eller gemensamma.

 • Toggle

  Cykelparkering

  Utvändiga cykelställ kommer att finnas i begränsad omfattning. Möjlighet till cykelförvaring finns också i källaren.

 • Toggle

  Övriga allmänna utrymmen

  Förvaring av barnvagn, rullstol och rullator samt laddning av rullstolar kommer finnas i nära anslutning till trapphusen. Det kommer även finnas utrymmen för utrustning och sanitetsrum till förvaltningspersonal.

 • Toggle

  Bilparkering

  Bilparkering finns i garage samt utomhus på markparkering.

 • Toggle

  Värme och ventilation

  Husen byggs med en välisolerad stomme med syfte att få en låg energianvändning. Husen är via en undercentral i källaren anslutna till fjärrvärmenätet. Uppvärmning sker med vattenburet värmesystem med traditionella radiatorer (element). Luftbehandlingssystemet utförs som ett till- och frånluftssystem med värmeväxling (FTX- system).

 • Toggle

  Vatten och avlopp

  Fastigheten är ansluten till kommunens vatten och avloppssystem. Varmvatten-, varmvattencirkulation- och kallvattenledningar dras från undercentral i källaren till försörjningsschakt och respektive lägenhet. Samtliga lägenheter förses med individuell mätning av kall- resp. varmvatten.

 • Toggle

  El

  Fastigheten förses med gemensam mätare för den totala energiförbrukningen. Det innebär att bostadsrättsföreningen kan teckna ett förmånligt avtal med en elleverantör för samtliga lägenheter. Samtliga lägenheter förses med individuell mätare för el.

 • Toggle

  TV, Tele, Data

  Lägenheterna är utrustade med en mediacentral för telefon, data och digital-TV. Fastigheten ansluts med fiberkabel. Uttag för telefon, data och digital-TV finns i samtliga boningsrum och kök. Grundutbud ingår i avgiften.

 • Toggle

  Avfallshantering

  I soprummet finns det olika kärl för sortering av det vanligaste hushållsavfallet. Grovsopor sorteras på kommunens återvinningscentraler.

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Hall/Passage

  Golv: Ekparkett alternativt klinker, svart, 300x300mm, rak fogföljd, mörkgrå fog (gäller lägenheter med ingång utifrån samt från entrébalkong).
  Sockel: Eklaserad furu, 12x69mm
  Väggar: Målning, Vit
  Tak: Takfärg, obruten vit
  Övrigt: Säkerhetsdörr med tittöga och mekanisk ringklocka. Tröskeln är handikappanpassad. Hatthylla, vitmålad. Skjutdörrsgarderober med stålprofiler i aluminium och dörrar i vit folie alternativt 2st garderober samt 1st städskåp, enligt bofaktaritning. Inredning med klädstång och hylla och trådbackar. Tidningshållare utanför tamburdörr.

 • Toggle

  Vardagsrum

  Golv: Ekparkett, 3-stav
  Sockel: Eklaserad furu, 12x69mm
  Väggar: Målning, vit
  Tak: Takfärg, obruten vit
  Övrigt: Fönsterbänk i kalksten. Väggförstärkning för TV, placering och mått enligt planritning, förstärkning från golv till tak.

 • Toggle

  Sovrum

  Golv: Ekparkett, 3-stav
  Sockel: Eklaserad furu, 12x69mm
  Väggar: Målning , vit
  Tak: Takfärg, obruten vit.
  Övrigt: Fönsterbänk i kalksten med fasade och slipade kanter. Skjutdörrsgarderober alternativt klädkammare enligt bofaktaritning

 • Toggle

  Kök/Matplats

  Golv: Ekparkett, 3-stav
  Sockel: Eklaserad furu, 12x69 mm
  Väggar: Målning, vit. Stänkskydd av kakel 97x297 mm vit, matt, liggande, rak fogföljd, mellan bänkskåp och överskåp, dock ej på sidoytorna.
  Tak: Takfärg, obruten vit
  Övrigt: Stomme: Vedum, vit
  Köksinredning från Vedum, lucka/låda vit. Alla bänkskåp har fullutdragslådor, 3 delat, och dämpning. Undantag vid hörnskåp, instickstyp, utrustad med utdragbar halvkarusell. Luckor förses med dämpare. Handtag Vedum rostfritt. Infällda halogenlampor under väggskåp. Bänkskiva i massiv oljad ek. Rostfri diskbänksplåt från Intra frame, diskbänkskåpets bredd bestäms genom storlek på kök. Engreppsblandare med diskmaskinsavstängning. Källsorteringskärl för avfall i diskbänksskåp. Fönsterbänk i kalksten. Spisfläkt Bosch.
  Vitvaror från Bosch: Inbyggnadshäll, vit. Inbyggnadsugn, vit. Mikrovågsugn, vit. Kylskåp, vit. Frysskåp, vit. Integrerad diskmaskin, vit.
  Alternativt: Kombinerad kyl/frysskåp, vit, bestäms av storlek på lägenhet.
  Snickerihöjd: 2250mm med takanslutning

 • Toggle

  Badrum

  Golv: Klinker 97x97 mm, svart med mörkgrå fog.
  Väggar: Kakel 250x400 mm liggande, vita med grå fog, rak sättning
  Tak: Takfärg obruten vit.
  Övrigt: Golvstående vit toalettstol. Kommod med porslinstvättställ, Vedum, vit slät, handtag i matt krom. Engreppsblandare. Spegel med inbyggd belysning, vit, Vedum. Duschhörna med duschvägg i klarglas/blank aluminium. Rostfri (matt) handukshängare 4-krok. Rostfri (matt) Toalettpappershållare
  Tvätt: Bänkskiva i laminat. Väggskåp Vedum, vit, och handtag i matt krom. Bänkbelysning under väggskåp. Tvättmaskin vit, Bosch. Torktumlare vit, Bosch. Fast takarmatur.

 • Toggle

  Dusch

  Golv: Klinker 97x97 mm, svart med grå fog.
  Väggar: Kakel 250x400 mm, liggande, vita med ljusgrå fog, rak sättning
  Tak: Takfärg obruten vit
  Övrigt: Golvstående vit toalettstol. Kommod med porslinstvättställ, Vedum, vit slät, handtag i matt krom. Engreppsblandare. Spegel med inbyggd belysning, Vedum. I mindre dusch endast spegel. Duschhörna med duschvägg i klarglas/blank aluminium. Rostfri (matt) handukshängare 4-krok. Rostfri (matt) toalettpappershållare.

 • Toggle

  Extra WC

  Golv: Klinker 97x97 mm, svart med grå fog.
  Sockel: Kakel lika golv, 100 mm högt.
  Väggar: Kakel 250x400 mm liggande, vita med grå fog, rak sättning.
  Tak: Takfärg, obruten vit.
  Övrigt: Golvstående vit toalettstol. Tvättställ i vitt porslin. Engreppsblandare Vedum spegel med belysning. Toalettpappershållare, rostfri matt, samt handdukshängare, rostfri matt, 4-krok.

 • Toggle

  Klädkammare

  Golv: Ekparkett
  Sockel: Eklaserad furu
  Väggar: Målning, Vit
  Tak: Vit, obruten

 • Toggle

  Klädförråd

  Väggar av nät.

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält
Sara Stridh Kundansvarig