Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Slutsålt

Brf Skogsfalken

Om projektet

Bostadsrätter i Kapellgärdsallén i Uppsala

Nu är alla lägenheter sålda i Brf Skogsfalken!

Brf Skogsfalken – för dig som tänker ännu lite längre.

Är du en person som tänker lite längre? Vi med. Det ser man direkt när man kommer till nya Kapellgärdsallén i Uppsala. För några år sedan var platsen ingenting annat än en tråkig parkeringsplats vid en genomfartsled. Men vi tänkte lite längre och såg något mer. Idag har vi omvandlat området till ett levande, citynära kvarter med hemtrevlig atmosfär – både i och mellan husen. Inom bekvämt avstånd finns mataffärer och gym och bussen stannar direkt utanför porten. Dessutom ligger Uppsala city en kort promenad bort. Bekvämt, eller hur?

Huset har en kaxig identitet med oregelbunden arkitektur och burspråksfönster. Den lustfyllda färgsättningen är inspirerad av nyanser som länge har varit karakteristiska för Uppsala. Grundstandarden är hög.

Läs mer

Lägenheter för alla.

I Brf Skogsfalken planerar vi för 82 lägenheter med boendeformer som passar alla. Här finns bland annat kvadratsmarta 1:or med balkong samt stora och mindre 2:or med genomtänkta planlösningar och vinklar som ger karaktär. I huset finns även större lägenheter med härliga burspråksfönster. Bor du längst upp har du strålande utsikt över Uppsalas takåsar och grönområden. 

Gröna, sköna Kapellgärdsparken.

Strax intill ditt nya hem grönskar upprustade Kapellgärdsparken med skateramp, gungor, lekvänliga ytor och ett stort klätternät, för alla barn som inte bara tänker lite längre utan också lite högre.

Centralt och tillgängligt

Hela området Kapellgärdsallén kommer efter fullutbyggnad att bestå av fem kvarter med flerbostadshus. Brf Skogsfalken, som utgör etapp 4, placeras i ett bra läge nära Kapellgärdsparken med sina stora grönytor och inom promenadavstånd från affärshuset Kvarnen med dess service som Apotek, Systembolag och en välsorterad ICA affär. Här finner du också nya Resecentrum, Konsert och Kongress och, inom räckhåll, Uppsala stadskärna med dess rika kultur-, restaurang-, och butiksutbud.

I närområdet finns goda motions- och rekreationsmöjligheter. På Väderkvarnsgatan inom bekvämt avstånd från din bostad ligger Friskis & Svettis som erbjuder varierande träning och motion. På cykel tar man sig snabbt till både Fyrishov och Röbo med sköna motionsspår och fina promenadstigar till Gamla Uppsala.

Här finns också goda kommunikationsmöjligheter med busslinjer alldeles utanför husknuten som tar dig fram och tillbaka till stadskärnan. Väljer du bilen tar du hissen direkt ner i garaget och via Tycho Hedéns väg kommer du snabbt ut på E4:an. Det finns också en cykelväg alldeles intill området.

Bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inredningsval Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Ekonomisk plan

 • Toggle

  Grundläggning

  Grundläggning utförs genom urschaktning. Betonggrund som pålas.

 • Toggle

  Stomme

  Betongväggar och betongbjälklag.

 • Toggle

  Yttervägg

  Puts på putsbärarvägg av betong.

 • Toggle

  Yttertak

  Dubbelfalsad bandtäckt plåt.

 • Toggle

  Fönster och fönsterdörr

  Av trä med aluminiumbeklädd utsida.

 • Toggle

  Uteplats, balkong och terrass

  Uteplatser består av trätrall samt träskärmar och träräcken. Balkonger består av betong.

 • Toggle

  Entré och trapphus

  Entré mot gata är utrustad med porttelefon, i anslutning till entrén så finns postboxar. Trapphus är belagt med klinker och har målade väggar. Bredvid lägenhetsdörrarna sitter en tidningshållare med namnskylt och en nätansluten ringklocka.

 • Toggle

  Hiss

  Varje trapphus har en egen hiss som går till samtliga plan.

 • Toggle

  Lägenhetsdörr

  Lägenhetsdörren är av typen säkerhetsdörr med tittöga.

 • Toggle

  Rumshöjd

  Rumshöjden är 2,5 meter. Vissa installationer gör att det lokalt kan vara lägre takhöjd.

 • Toggle

  Innerväggar

  Lägenhetsskiljande väggar består i huvudsak av betong. Rumsskiljande väggar inom bostaden består mestadels av gipsskivor på regelstomme.

 • Toggle

  Innertak

  Till största delen består innertaken av vit målad/grängade bjälklagselement av betong. I taken kommer de synliga fasade skarvarna efter bjälklagselementen att målas in i takfärgen.

 • Toggle

  Innerdörrar

  Släta, vita, fabriksmålade lättdörrar.

 • Toggle

  Förråd

  Förråd finns i lägenheten alternativt i källaren.

 • Toggle

  Gemensamhetslokal

  Lokalen är till för föreningen och de boendes olika aktiviteter, egna eller gemensamma.

 • Toggle

  Cyckelparkering

  Utvändiga cykelställ kommer att finnas i begränsad omfattning. Möjlighet till cykelförvaring finns också i källaren.

 • Toggle

  Övriga allmänna utrymmen

  Förvaring av barnvagn, rullstol och rullator samt laddning av rullstolar kommer finnas i nära anslutning till trapphusen. Det kommer även finnas utrymmen för utrustning och sanitetsrum till förvaltningspersonal.

 • Toggle

  Bilparkering

  Bilparkering finns i garage samt utomhus.

 • Toggle

  Värme och ventilation

  Husen byggs med en välisolerad stomme med syfte att få en låg energianvändning. Husen är via en undercentral i källaren anslutna till fjärrvärmenätet. Uppvärmning sker med vattenburet värmesystem med traditionella radiatorer (element). Luftbehandlingssystemet utförs som ett till- och frånluftssystem med värmeväxling (FTX- system).

 • Toggle

  Vatten och avlopp

  Fastigheten är ansluten till kommunens vatten och avloppssystem. Varmvatten-, varmvattencirkulationoch kallvattenledningar dras från undercentral i källaren till försörjningsschakt och respektive lägenhet. Samtliga lägenheter förses med individuell mätning av varmvatten.

 • Toggle

  El

  Fastigheten förses med gemensam mätare för den totala energiförbrukningen. Det innebär att bostadsrättsföreningen kan teckna ett förmånligt avtal med en elleverantör för samtliga lägenheter. Samtliga lägenheter förses med individuell mätare för el.

 • Toggle

  TV, tele och data

  Lägenheterna är utrustade med en mediacentral för telefon, data och digital-TV. Fastigheten ansluts med fiberkabel. Uttag för telefon, data och digital-TV finns i samtliga boningsrum och kök. Grundutbud ingår i avgiften.

 • Toggle

  Avfallshantering

  I soprummet finns det olika kärl för sortering av det vanligaste hushållsavfallet. Grovsopor sorteras på kommunens återvinningscentraler.

 • Toggle

  Utomhus

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Hall/Passage

  Golv: Mattlackerade eklamellbrädor, 3-stav. 
  Sockel: Eklaserad sockellist av trä. 
  Väggar: Målning, vit. 
  Tak: Fingrängad yta, vit. 
  Övrigt: Säkerhetsdörr med tittöga och mekanisk ringklocka. Kapphylla. Garderober/skåp monterade enligt bofaktaritning. Centralskåp för el och media (gäller endast lägenheter utan klädkammare och förråd). Tidningshållare utanför tamburdörr.

 • Toggle

  Vardagsrum

  Golv: Mattlackerade eklamellbrädor, 3-stav. 
  Sockel: Eklaserad sockellist av trä. 
  Väggar: Målning, vit. 
  Tak: Fingrängad yta, vit. 
  Övrigt: Fönsterbänk i sten.

 • Toggle

  Sovrum

  Golv: Mattlackerade eklamellbrädor, 3-stav. 
  Sockel: Eklaserad sockellist av trä. 
  Väggar: Målning, vit. 
  Tak: Fingrängad yta, vit. 
  Övrigt: Fönsterbänk i sten. Garderober/skåp monterade enligt bofaktaritning.

 • Toggle

  Kök/Matplats

  Golv: Mattlackerade eklamellbrädor, 3-stav. 
  Sockel: Eklaserad sockellist av trä. 
  Väggar: Målning, vit. Stänkskydd av kakel 1003300 mm. vit, matt, liggande, rak fogföljd. 
  Tak: Fingrängad yta, vit. 
  Övrigt: Köksinredning från Marbodal, höjd 2278 mm med takanslutning. Lucka/låda Aspekt vit. Underskåp med fullutdragslådor och dämpning. Hörnbänkskåp med lucka och karusell. Handtag Pik, rostfritt, liggande på lådor och stående på luckor. Engreppsblandare med diskmaskinsavstängning. Ljusrampslist slät vit. Bänkbelysning. Bänkskiva i laminat, mörkgrå kvarts, med framkantslist MFI. Rostfri diskbänksplåt Franke Deluxe med två hoar. Källsorteringskärl för avfall i diskbänksskåp. Fönsterbänk i sten. Fast takarmatur. 
  Vitvaror från Siemens: Induktionshäll infälld i bänkskiva. Inbyggnadsugn, vit. Inbyggnadsmicro, vit. Kylskåp, vit. Frysskåp, vit. 
  Alternativt: Kombinerad kyl/frysskåp, vit, bestäms genom storlek på lägenhet. Diskmaskin, vit. Spisfläkt.

 • Toggle

  Badrum

  Golv: Klinker 1503150 mm, mörkgrå. 
  Väggar: Kakel 2503400 mm liggande, vita med grå fog, rak sättning. Tak: Målning, vit. 
  Övrigt: Golvstående vit toalettstol. Tvättställ och kommod med vita lådor, Vedum Basic. Engreppsblandare. Spegelskåp, vitt, med ljusramp, Vedum. Duschhörna med duschset och böjda dörrar i klarglas. Handdukshängare och klädkrok. Toalettpappershållare. Elektrisk komfortvärme i golv, termostatstyrt. Fast takarmatur. 
  Tvätt: Bänkskiva i laminat, mörkgrå kvarts, med rak kant ovan tvättmaskin och torktumlare, vita väggskåp ovan bänkskiva. Bänkbelysning med eluttag under väggskåp. Tvättmaskin vit, Siemens. Kondenstorktumlare vit, Siemens.

 • Toggle

  WC/Dusch

  Golv: Klinker 1503150 mm, mörkgrå med grå fog. 
  Väggar: Kakel 2503400 mm, liggande, vita med grå fog, rak sättning. 
  Tak: Målning, vit. 
  Övrigt: Golvstående vit toalettstol. Tvättställ med pelare, vit. Engreppsblandare. Spegelskåp, vitt, med ljusramp, Vedum. Duschhörna med duschset och böjda dörrar i klarglas. Handukshängare och klädkrok. Toalettpappershållare. Fast takarmatur.

 • Toggle

  Klädkammare och förråd i lägenhet

  Golv: Mattlackerade eklamellbrädor, 3-stav. 
  Sockel: Eklaserad sockellist av trä. 
  Vägg: Målning, vit. 
  Tak: Målning, vit. 
  Övrigt: Klädkammarhylla med stång i klädkammare. Centralskåp för el och media. Flyttbara garderober/skåp monterade enligt bofaktaritning.

 • Toggle

  Balkong

  Golv: Betong. 
  Väggar: Fasadputs. 
  Tak: Betong. 
  Övrigt: Pinnräcke. Armatur och eluttag. På vissa balkonger förekommer delvis inglasning för ljud.

 • Toggle

  Uteplats

  Golv: Trätrall. 
  Väggar: Fasadputs. 
  Övrigt: Pinnräcke av trä mot gårdssidan, skärmvägg av trä mellan uteplatser. Armatur och eluttag. Källarförråd Väggar av nät.

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält
Jesper Walfridsson Kundansvarig