Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Planerat

Brf Sagan

Om projektet

Bostadsrätter vid Gränby Sportfält i Uppsala

Välkommen till Gränbys upplysta oas med den lantliga innergården och smarta lösningar för både vardag och klimat. Varje kväll lyser den skimrande portiken upp kvarteret och ger extra energi när ni kommer hem efter arbetet. Med nära anslutning till nya arenaområdet och Gränby Park planerar vi 112 bostäder på 2-4 rum och kök med en imponerande hög grundstandard anpassat både för unga och gamla, stora som små familjer. Anmäl ditt intresse redan idag!

Lägenhetsväljare

Klicka på bilden ovanför för att komma till lägenhetsväljaren där du kan se vilka lägenheter som är till salu samt planlösningar, priser och avgifter för samtliga lägenheter i projektet.

Klicka på Solstudie längst ner till vänster för att se hur solljuset rör sig under dagen.

Från skattegård till Upplands ledande fritidsområde

Det var en gång en by i Vaksala socken som hette Gränby och bestod av två skattegårdar i medeltida landsbygd i en vacker omgivning. Idag är Gränby Sportfält det ledande fritidsområdet i Uppland med 7 arenor för idrott och event, fotbollsplaner, aktivitetsarenan Turbo, 4H-gård, den vackra naturen bevarad i Gränby Park och Uppsalas nya stadskärna Gränbystaden på nära håll. Dessutom har vi kultur och nöjen bara 10 minuter bort i Uppsala city. Vi är stolta över att bygga vidare på det nya Gränby, och samtidigt vårda det historiska arvet med en omsorg om naturen.

Läs mer

Hög grundstandard med klimatsmarta lösningar

Allt sedan Riksbyggen grundades 1940 har vi byggt bostäder med samhällsansvar i fokus. I alla projekt är långsiktighet och omsorg om framtida generationer nyckelfaktorer. Därför bygger vi alltid bostäder med klimatsmarta val så som värmeväxlare och en hög grundstandard. I Brf Sagan har lägenheterna därför genomgående ekparkettgolv, fin köksinredning från Vedum med inbyggda vitvaror som induktionshäll och diskmaskin. I badrummen är det klinkergolv och kaklade väggar, med miljövänliga snålspolande duschar samt tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin i de mindre lägenheterna. Men mer än kvalitet i material är den höga grundstandarden en känsla som du upplever när du går in i en Riksbyggen-lägenhet.  

Mer än en bostad   

Låna lastcykeln från cykelpoolen och ta cykelturen genom parken till Gränbystaden för att storhandla, grilla sedan med grannarna i den vackra innergården och njut av de primörer ni odlat tillsammans. På helgen så följer ni barnen den korta biten till träningen på sportfältet, ser en match med favoritlaget eller varför inte bara ta en promenad i parken? När ni åker bil kommer ni snabbt ut från garaget under huset till Råbyvägen och vidare till resan eller utflykten. Välkommen till Brf Sagan, mer än en bostad, är det ett boende där ni får mer tid att umgås med vänner och familj, och samtidigt kan ställa om till en mer klimatsmart livsstil.

 

Bilder

Se alla bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Riksbyggen Förtur är en möjlighet för dig att se och välja nyproducerade bostäder i bostadsrätt och äganderätt innan de finns tillgängliga för allmänheten. För bara 200 kronor per person och år ökar du dina möjligheter att hitta din drömbostad i framtiden.

  Du samlar dina poäng över tid, och ju fler poäng du har, desto större chans har du att välja just den bostad som du vill ha i ett projekt. Genom att vara med i Riksbyggen Förtur får du förhandsinformation om de projekt du anmält intresse för. Du gör en intresseanmälan till det eller de projekt du vill ha mer information om. 

  Villkor Riksbyggen Förtur

  Du som är bosparare idag kan registrera dig från och med den 4 juni 2016. Poängen för maj får du i BoSpar enligt nuvarande sparregler.

 • Toggle

  Byggnadsbeskrivning

  Grundläggning

  Grundläggning sker med bottenplatta på mark

  Stomme

  Betongväggar och betongbjälklag

  Yttervägg

  Tegel på utfacknjingsväggar

  Yttertak

  Dubbelfalsad bandtäckt plåt

  Fönster och fönsterdörr

  Av trä med aluminiumbeklädd utsida.

  Uteplats, balkong, terrass

  Uteplatser är belagda med betongplattor. Balkonger är prefabricerade betongelement. Terrasser är av betongplattor.

  Entré och trapphus

  Entré mot gata är utrustad med porttelefon, i anslutning till entrén så finns postboxar. Trapphus är belagt med klinker och har målade väggar. Bredvid lägenhetsdörrarna sitter en tidningshållare med namnskylt och en mekanisk ringklocka.

  Hiss

  Varje trapphus har en egen hiss som går till samtliga plan.

  Lägenhetsdörr

  Lägenhetsdörren är av typen säkerhetsdörr med tittöga.

  Rumshöjd

  Rumshöjden är 2,5 meter. Vissa installationer gör att det lokalt kan vara lägre takhöjd.

  Innerväggar

  Lägenhetsskiljande väggar är av betong. Rumsskiljande väggar inom bostaden består mestadels av gipsskivor på regelstomme.

  Innertak

  Till största delen består innertaken av vit målad bjälklagselement av betong. I taken kommer de synliga fasade skarvarna efter bjälklagselementen att målas in i takfärgen.

  Innerdörrar

  Släta, vita, fabriksmålade lättdörrar.

  Förråd

  Förråd finns i källaren samt vissa har även ett förråd i lägenhet.

  Gemensamhetslokal

  Lokalen är till föreningen och de boendes olika aktiviteter, egna eller gemensamma.

  Cykelparkering

  Utvändiga cykelställ kommer att finnas i begränsad omfattning. Möjlighet till cykelförvaring finns också i källaren.

  Övriga allmänna utrymmen

  Förvaring av barnvagn, rullstol och rullator samt laddning av rullstolar kommer finnas i nära anslutning till trapphusen. Det kommer även finnas utrymmen för utrustning och sanitetsrum till förvaltningspersonal.

  Bilparkering

  Bilparkering finns i garage.

  Värme och ventilation

  Husen byggs med en välisolerad stomme med syfte att få en låg energianvändning. Husen är via en undercentral i källaren anslutna till fjärrvärmenätet. Uppvärmning sker med vattenburet värmesystem med traditionella radiatorer (element). Luftbehandlingssystemet utförs som ett till- och frånluftssystem med värmeväxling (FTX- system).

  Vatten och avlopp

  Fastigheten är ansluten till kommunens vatten och avloppssystem. Varmvatten-, varmvattencirkulation- och kallvattenledningar dras från undercentral i källaren till försörjningsschakt och respektive lägenhet. Samtliga lägenheter förses med individuell mätning av kall- resp. varmvatten.

  EL

  Fastigheten förses med gemensam mätare för den totala energiförbrukningen. Det innebär att bostadsrättsföreningen kan teckna ett förmånligt avtal med en elleverantör för samtliga lägenheter. Samtliga lägenheter förses med individuell mätare för el.

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Rumsbeskrivning

  Hall/Passage

  Golv: 3-stav mattlackad, Kährs ekparkett. Klinker Stockholm Svart, 200x200mm, mörkgrå fog i omfattning enligt ritning. Gäller lägenheter med ingång utifrån.
  Sockel: Slät sockellist av trä, eklaserad furulist.
  Väggar: Målning, Vit NCS S0502-Y Tak: Takfärg, vit.
  Övrigt: Lägenhetsdörr i skyddsklass 2 med mekanisk ringklocka och tittöga. Tröskeln är handikappsanpassad. Hatthylla, vitmålad. Skjutdörrsgarderober enligt bofakta med stålprofiler i aluminium och dörrar i vit folie. Inredning, klädstång och hylla. Tidningshållare utanför lägenhetsdörr

  Vardagsrum

  Golv: 3-stav mattlackad, Kährs ekparkett.
  Sockel: Slät sockellist av trä, eklaserad furulist.
  Väggar: Målning, vit NCS S0502-Y
  Tak: Takfärg, vit.
  Övrigt: Fönsterbänk i oljad kalksten, tj 20 mm, grå. Väggförstärkning för TV, placering och mått enligt bofakta, förstärkning hela väggen från golv till tak.

  Sovrum

  Golv: 3-stav mattlackad, Kährs ekparkett.
  Sockel: Slät sockellist av trä, eklaserad furulist.
  Väggar: Målning ,vit NCS S0502-Y
  Tak: Takfärg, vit.
  Övrigt: Fönsterbänk i oljad kalksten, tj 20 mm, grå Skjutdörrsgarderober alternativt garderober enligt bofakta.
  Innerdörr: Vit lätt slät med trycken, mattborstad krom. Dörrfoder, dörrblad, karm och smyglister av trä, vita täckmålade/fabriksmålade på samtliga sidor och kanter.

  Kök/Matplats

  Golv: 3-stav mattlackad, Kährs ekparkett.
  Sockel: Slät sockellist av trä, eklaserad furulist.
  Väggar: Målning, vit NCS S0502-Y Stänkskydd av kakel 97x297mm vit, matt, liggande rak sättning, mellan bänkskåp och överskåp, dock ej på sidoytorna.
  Tak: Takfärg, vit.
  Stomme: Vedum, vit
  Snickerihöjd: 2250mm med takanslutning
  Övrigt: Köksinredning från Vedum, lucka/låda Annika vit Alla bänkskåp har fullutdragslådor, 3 delat, och dämpning. Undantag vid hörnskåp, instickstyp, utrustad med utdragbara hyllor. Lucka för integrerad DM. Luckor förses med dämpare. Handtag Vedum cc 128 rostfri. Infällda ledlampor under väggskåp Bänkskiva i laminat Black Brazil. Rostfri diskbänk från Intra frame, diskbänkskåpets bredd bestäms genom storlek på kök. FR78D för skåpbredd 800 mm. FR520 för skåpbredd 600 mm. Engreppsblandare med diskmaskinsavstängning. Källsorteringskärl för avfall i diskbänksskåp Fönsterbänk i oljad kalksten, tj 20 mm, grå Spiskåpa Casamja Fast takarmatur
  Vitvaror från Bosch: Induktionshäll. Inbyggnadsugn. Mikrovågsugn i högskåp, vit. Mikrovågsugn i väggskåp, vit. Kylskåp, vit. Frysskåp, vit. Kombiskåp kyl/frys, vit. Integrerad diskmaskin.

  Badrum

  Golv: Klinker 100x100 mm, Stockholm svart med mörkgrå fog.
  Väggar: Kakel vit blank 250x400 mm liggande, ljusgrå fog, rak sättning
  Tak: Takfärg vit.
  Övrigt: Golvstående vit toalettstol Kommod med porslinstvättställ, Vedum Free 615, vit slät, handtag i krom nr 49 cc 160 mm. Engreppsblandare. Duschblandare. Spegel 600 med inbyggd belysning Duschvägg, välvd, INR Linc, Niagara, klarglas. Handukshängare. Toalettpappershållare. Handdukstork.
  Tvätt: Bänkskiva i laminat Black Brazil. Väggskåp Vedum Annika, vit, och handtag i krom nr 49 cc 160 mm. Bänkbelysning med eluttag under väggskåp Tvättmaskin vit. Torktumlare vit. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Fast takarmatur

  WC/Dusch

  Golv: Klinker 100x100 mm, Stockholm svart med mörkgrå fog.
  Väggar: Kakel vit blank 250x400 mm liggande, ljusgrå fog, rak sättning
  Tak: Takfärg, vit
  Övrigt: Golvstående vit toalettstol Kommod med porslinstvättställ, Vedum Free 615, vit slät, handtag krom nr 49 Engreppsblandare. Duschblandare. Spegel 600 mm med inbyggd belysning Duschvägg, välvd, INR Linc, Niagara, klarglas enligt bofakta. Alt. rak Link modell 2. Handukshängare. Toalettpappershållare. Fast takarmatur

  Extra WC

  Golv: Klinker 100x100 mm, Stockholm svart med mörkgrå fog.
  Väggar: Kakel vit blank 250x400 mm liggande, ljusgrå fog, rak sättning.
  Tak: Takfärg, vit
  Övrigt: Golvstående vit toalettstol Porslinstvättställ Engreppsblandare. Spegel 600 mm med inbyggd belysning. Handukshängare. Toalettpappershållare. Fast takarmatur

  Klädkammare

  Golv: 3-stav mattlackad, Kährs ekparkett.
  Sockel: Slät sockellist av trä, eklaserad furulist.
  Vägg: Målning, Vit NCS S0502-Y
  Tak: Takfärg, vit Hylla och klädstång Fast takarmatur

  Källarförråd

  Väggar av nät, hela vägen mellan golv och tak.

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält