Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Slutsålt

Brf Åsikten 2

Om projektet

Nya bostäder vid Fyrisån i Uppsala

Nu är alla lägenheter sålda i Brf Åsikten 2!

Se vårt nya projekt vid Fyrisån

Brf Åsikten 2 är nu slutsålt. Se istället Brf Åsikten Södra 1 där det finns lediga lägenheter kvar.

Vi skulle kunna nöja oss med det strålande läget. På en av stadens finaste adresser, Östra Ågatan, ett stenkast från glittrande Fyrisån med några få promenadminuter från Uppsala city. Men det gör vi inte. Tvärtom. Istället har vi bestämt oss för att tänka till lite extra och göra Kvarteret Åsikten till ett boende långt utöver det vanliga. King size-lägenheter högst upp i huset. Balkonger mot glittrande Fyrisån. Bastu som tillval i vissa lägenheter. Och det är bara några exempel. Kvarteret Åsikten på Östra Ågatan överraskar med nytänkande lösningar för unga vuxna, familjer och seniorer.

Här finns rum för hela livet

I Kvarteret Åsikten bygger vi boendeformer som passar alla – från kvadratsmarta 1:or mot gården till 5:or med strålande läge mot vattnet. Standarden är hög. Köken från Vedum har fullutdragslådor med dämpning. Badrummen är helkaklade med tvättmaskin och kondenstumlare. Dessutom har vi har tänkt till lite till för att barnfamiljerna ska trivas extra bra: Planlösningarna är utformade för en flexibel användning. De allra flesta av familjelägenheterna har en extra wc/dusch. Sist men inte minst bjuder innergården på lekvänliga ytor för husets alla busfrön med spring i benen.

Läs mer

Ytan är king size. Utsikten de luxe.

På de två översta våningarna planerar vi för några 4–5:or i storlek king size. De bjuder på en större yta, ett ljusare läge med känslan av det där lilla extra. Här bor du med fri utsikt ned mot vattnet och grönskande Tullgarnsparken. På din balkong i bästa solläge kan du njuta av morgonkaffet, eftermiddagsfikat och grillmiddagen, ackompanjerad av vågskvalp och fågelkvitter. Och inte nog med det. I vissa av lägenheterna finns bastu som tillval.

Närområdet

Vi är stolta över att vara med att förlänga en av Uppsalas finaste gator, Östra Ågatan, och omvandla ett före detta industriområde till ett levande kvarter. Läget är strålande, precis intill Fyrisån och Tullgarnsparken. På några få minuters promenad eller cykeltur är du inne i Uppsala city som erbjuder ett stort utbud av butiker, restauranger, kultur och nöjen. 

 

Bilder

Se alla bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Grundläggning

  Grundläggning sker på pålar.

 • Toggle

  Stomme

  Betongväggar och betongbjälklag.

 • Toggle

  Yttervägg

  Tegelfasad

 • Toggle

  Yttertak

  Dubbelfalsad bandtäckt plåt.

 • Toggle

  Fönster och fönsterdörr

  Av trä med aluminiumbeklädd utsida.

 • Toggle

  Uteplats, balkong, terrass

  Uteplatser är belagda med betongplattor. Balkonger är prefabricerade betongelement. Terrasser är av trä.

 • Toggle

  Entré och trapphus

  Entré mot gata är utrustad med porttelefon, i anslutning till entrén så finns postboxar. Trapphus är belagt med sten och har målade väggar. Bredvid lägenhetsdörrarna sitter en tidningshållare med namnskylt och en nätansluten ringklocka.

 • Toggle

  Hiss

  Varje trapphus har en egen hiss som går till samtliga plan.

 • Toggle

  Lägenhetsdörr

  Lägenhetsdörren är av typen säkerhetsdörr med tittöga.

 • Toggle

  Rumshöjd

  Rumshöjden är 2,5 meter. Vissa installationer gör att det lokalt kan vara lägre takhöjd.

 • Toggle

  Innerväggar

  Lägenhetsskiljande väggar är av betong. Rumsskiljande väggar inom bostaden består mestadels av gipsskivor på regelstomme.

 • Toggle

  Innertak

  Till största delen består innertaken av vit målad/grängade bjälklagselement av betong. I taken kommer de synliga fasade skarvarna efter bjälklagselementen att målas in i takfärgen.

 • Toggle

  Innerdörrar

  Släta, vita, fabriksmålade lättdörrar.

 • Toggle

  Förråd

  Alla lägenheter har sina förråd i källaren.

 • Toggle

  Gemensamhetslokal

  Lokalen är till föreningen och de boendes olika aktiviteter, egna eller gemensamma.

 • Toggle

  Cykelparkering

  Utvändiga cykelställ kommer att finnas i begränsad omfattning. Möjlighet till cykelförvaring finns också i källaren.

 • Toggle

  Övriga allmänna utrymmen

  Förvaring av barnvagn, rullstol och rullator samt laddning av rullstolar kommer finnas i nära anslutning till trapphusen. Det kommer även finnas utrymmen för utrustning och sanitetsrum till förvaltningspersonal.

 • Toggle

  Bilparkering

  Garaget är en gemensamhetsanläggning som delas mellan HSB, Riksbyggen och Bonum.

 • Toggle

  Värme och ventilation

  Husen byggs med en välisolerad stomme med syfte att få en låg energianvändning. Husen är via en undercentral i källaren anslutna till fjärrvärmenätet. Uppvärmning sker med vattenburet värmesystem med traditionella radiatorer (element). Luftbehandlingssystemet utförs som ett till- och frånluftssystem med värmeväxling (FTX- system).

 • Toggle

  Vatten och avlopp

  Fastigheten är ansluten till kommunens vatten och avloppssystem. Varmvatten-, varmvattencirkulation- och kallvattenledningar dras från undercentral i källaren till försörjningsschakt och respektive lägenhet. Samtliga lägenheter förses med individuell mätning av kall- resp. varmvatten.

 • Toggle

  El

  Fastigheten förses med gemensam mätare för den totala energiförbrukningen. Det innebär att bostadsrättsföreningen kan teckna ett förmånligt avtal med en elleverantör för samtliga lägenheter. Samtliga lägenheter förses med individuell mätare för el.

 • Toggle

  TV, Tele, Data

  Lägenheterna är utrustade med en mediacentral för telefon, data och digital- TV. Fastigheten ansluts med fiberkabel. Uttag för telefon, data och digital-TV finns i samtliga boningsrum och kök. Grundutbud ingår i avgiften.

 • Toggle

  Avfallshantering

  I soprummet finns det olika kärl för sortering av det vanligaste hushållsavfallet. Grovsopor sorteras på kommunens återvinningscentraler.

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Hall/Passage

  Golv: Entré: Klinker, svart, 3003300 mm, rak fogföljd, mörkgrå fog.
  Hall: Ekparkett.
  Sockel: Eklaserad furu, 12369 mm.
  Väggar: Målning, Vit,
  Tak: Takfärg, obruten vit.
  Övrigt: Säkerhetsdörr med tittöga och mekanisk ringklocka. Tröskeln är handikappanpassad. Hatthylla, vitmålad. Skjutdörrsgarderober med stålprofiler i aluminium och dörrar i vit folie. Inredning med klädstång och hylla och trådbackar. Tidningshållare utanför tamburdörr.

 • Toggle

  Vardagsrum

  Golv: Ekparkett, 3-stav.
  Sockel: Eklaserad furu, 12369 mm.
  Väggar: Målning, vit.
  Tak: Takfärg, obruten vit.
  Övrigt: Fönsterbänk i kalksten med fasade och slipade kanter. Väggförstärkning för TV, placering och mått enligt planritning, förstärkning. från golv till tak.

 • Toggle

  Sovrum

  Golv: Ekparkett, 3-stav.
  Sockel: Eklaserad furu, 12369 mm.
  Väggar: Målning , vit.
  Tak: Takfärg, obruten vit.
  Övrigt: Fönsterbänk i kalksten med fasade och slipade kanter. Skjutdörrsgarderober alternativt klädkammare enligt bofaktaritning.

 • Toggle

  Kök/Matplats

  Golv: Ekparkett, 3-stav.
  Sockel: Eklaserad furu, 12369 mm.
  Väggar: Målning, vit. Stänkskydd av kakel 973297 mm vit, matt, liggande, rak fogföljd, mellan bänkskåp och överskåp, dock ej på sidoytorna.
  Tak: Takfärg, obruten vit.
  Stomme: Vedum, vit, Snickerihöjd: 2250 mm med takanslutning.
  Övrigt: Köksinredning från Vedum, lucka/låda vit. Alla bänkskåp har fullutdragslådor, 3 delat, och dämpning. Undantag vid hörnskåp, instickstyp, utrustad med utdragbar halvkarusell. Luckor förses med dämpare. Handtag Vedum rostfritt. Lysrörsbelysning under väggskåp. Bänkskiva i laminat, rak kant. Rostfri underlimmad diskho från Intra frame, diskbänkskåpets bredd bestäms genom storlek på kök. Blandare Damixa, engreppsblandare med diskmaskinsavstängning. Källsorteringskärl för avfall i diskbänksskåp. Fönsterbänk i kalksten med fasade och slipade kanter. Spisfläkt Siemens.
  Vitvaror från Siemens: Inbyggnadshäll, vit. Inbyggnadsugn, vit. Mikrovågsugn, vit. Kylskåp, vit. Frysskåp, vit. Diskmaskin, vit. Alternativt kombinerad kyl/frysskåp, vit. Bestäms genom storlek på kök.

 • Toggle

  Badrum

  Golv: Klinker 1473147 mm, svart med mörkgrå fog.
  Väggar: Kakel 2503400 mm liggande, vita med ljusgrå fog, rak sättning.
  Tak: Takfärg obruten vit.
  Övrigt: Golvstående vit toalettstol. Kommod med porslinstvättställ, Vedum, vit slät, handtag i matt krom.
  Blandare Damixa, engreppsblandare. Spegelskåp vit med belysning, Vedum. Duschhörna med duschvägg i klarglas/ blank aluminium. Rostfri (matt) handukshängare 4-krok. Rostfri (matt) Toalettpappershållare.
  Tvätt: Bänkskiva i laminat, rak kant. Väggskåp Vedum, vit, och handtag i matt krom. Bänkbelysning under väggskåp. Tvättmaskin vit, Siemens. Torktumlare vit, Siemens. Fast takarmatur. Lgh 1504, 1505, 1603 och 1604 är utrustade med extra förvaringsskåp samt badkar och dusch.

 • Toggle

  Dusch

  Golv: Klinker 1473147 mm, svart med mörkgrå fog.
  Väggar: Kakel 2503400 mm, liggande, vita med ljusgrå fog, rak sättning.
  Tak: Takfärg obruten vit.
  Övrigt: Golvstående vit toalettstol. Kommod med porslinstvättställ, Vedum, vit slät, handtag i matt krom. Blandare Damixa, engreppsblandare. Spegelskåp vit med belysning, Vedum. Duschhörna med duschvägg i klarglas/ blank aluminium. Rostfri (matt) handukshängare 4-krok. Rostfri (matt) Toalettpappershållare.

 • Toggle

  Extra WC

  gäller lgh 1404, 1405, 1406

  Golv: Klinker 1473147 mm, svart med mörkgrå fog.
  Sockel: Kakel lika golv, 100 mm högt.
  Väggar: Målat.
  Tak: Takfärg obruten vit.
  Övrigt: Golvstående vit toalettstol. Vit porslin tvättställ med tvättställspelare. Blandare Damixa, engreppsblandare. Vedum spegel med belysning. Toalettpappershållare, rostfri matt, samt handdukshängare, rostfri matt, 4-krok.

 • Toggle

  Klädkammare

  Golv: Ekparkett.
  Sockel: Eklaserad furu.
  Väggar: Målning, Vit.
  Tak: Vit, obruten.

 • Toggle

  Källarförråd

  Väggar av nät.

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält
Kristina Hedqvist Kundansvarig