Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Slutsålt

Brf Trädgården

Om projektet

Bostadsrätter i Brommas nya Beckomberga

Alla lägenheter i Brf Trädgården är sålda.

Fler små lägenheter med stor plats för livet.

Charmig retro blandas med avskalad industri – och en touch av fransk bistro. Så vill vi beskriva ditt nya hem i Brf Trädgården, Brommas nya Beckomberga. Det är ett hus med historia som sträcker sig till 30-talet som vi omvandlar till 106 nya hem med bevarade detaljer från förr. Lägenheterna har karaktär av innerstadsvåningar med generösa ytor, högt i tak och stora spröjsade fönster med djupa nischer. Till det har vi adderat en tuff och stilren inredning. Planerad inflyttning 2017.

I huset bygger vi många 1–2:or, för unga människor som vill låta livet ta stor plats på färre kvadrat. Men vi bygger även 3–4:or för växande familjer. De flesta lägenheter har balkong eller stor terrass där du får plats med både loungehörna, grillplats och växthus, om du så vill.

Längs varje våningsplan löper en korridor med exklusiv och hemtrevlig hotellkänsla, som skapar samhörighet för dig och dina grannar. Till huset hör även en övernattningslägenhet för gäster på långväga besök, en stor cykelparkering med verkstad, en hobbylokal samt ett biorum. Alldeles utanför dörren finns en stor park för dig som gillar allt från sommarkvällar med grillfest till vinterdagar vid skridskobanan. Välkommen att låta livet ta plats i Brf. Trädgården, Brommas nya Beckomberga.

Planerad inflyttning trapphus 1-2, kvartal 3 2017 och trapphus 3-4, kvartal 1 2017.

Läs mer

Bistro. Retro. Industri. 

Från de inredningsvärldarna lät vi oss inspireras när vi skapade ditt nya kök. Kaklet klättrar långt upp på väggen, vissa hyllplan är öppna och luckorna i varmgrå nyans har läderklädda handtag. Det är ett modernt kök med tydliga inspirationer från förr.  

Bilder

Se alla bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Visningslägenhet Januari 2015 Dot
 • Icon Inredningsval Höst 2015 Dot
 • Icon Inflyttning Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Omgivning

  Brf. Trädgården ligger vid Klockhusparken och är en del av gamla Beckomberga Sjukhus. Husets östra fasad vetter mot den stora öppna parken som bevaras och förädlas. Husets västfasad har kvällssol. Med bussar når man lätt tunnelbanans gröna linje eller pendeltåget i Spånga.

 • Toggle

  Huset

  Huset, byggt 30-talet i en klassicistisk stil, har tidigare gått under benämningen Stora Kvinns och innehållit vårdlokaler. Byggnadens exteriör bevaras med putsfasad och skiffertak. Ett fåtal befintliga balkonger kompletteras med nya i gammal stil. De flesta lägenheter på entréplanet får uppbyggda terrasser. Byggnaden innehåller totalt 106 lägenheter mellan 1–4 rok från ca 36,5 till 117 kvm. Gemensamma lokaler i källarplanet nås från tre av husets fyra trapphus. Förutom en stor gemensamhetslokal finns andra gemensamma utrymmen i källaren så som cykelverkstad/hobbyrum, tvättstuga och bastu. I källaren finns cykelrum och på vinden finns även lägenhetsförråd. I brf Granngården finns två övernattningslägenheter som även boende i brf Trädgården får nyttja. I huset finns även fastighetsförråd och utrymme för fastighetsstäd.

 • Toggle

  Fasad

  Den befintliga fasaden renoveras och återfår sin ursprungliga röda kulör.

 • Toggle

  Entré

  Entréerna nås från båda sidor av huset. Omsorgsfullt val av material, färg och belysning ska göra så att det känns extra välkomnande. I entréhallen finns lättåtkomliga postfack. Barnvagns/rullstolsförråd finns i anslutning till entréhallen eller i källarplanet. Korridorerna är hotellinspirerade utifrån belysning och golvbeläggning.

 • Toggle

  Lägenheterna

  Lägenheterna har utformats utifrån det befintliga husets förutsättningar. Våningarna har en generös takhöjd på ca 3,2 meter. Alla lägenheter har genomgående parkettgolv samt kaklade våtrum. Förutom toalettstol, tvättställskommod och duschhörna innehåller badrum även tvättmaskin och torktumlare under bänkskiva samt överskåp ovanför. Det finns dessutom elektrisk handdukstork samt komfortvärme i badrum och wc/dusch. I varje städskåp finns eluttag för laddning av sladdlös dammsugare och andra tekniska apprater. Lägenheterna i bottenvåningen ligger förhöjda, vilket förhindrar insyn. Varje lägenhet har ett tillhörande förråd placerat på vinden eller källaren.

 • Toggle

  Balkonger/terrasser

  Balkonger har smidesräcken, belysning och eluttag. Terrasser på våning 1 har räcken lika ovanliggande balkong. Skärmar av smide delar in terrassen för de lägenheter som disponerar den. 

 • Toggle

  Fönster

  Alla fönster är av trä med aluminiumklädd utsida och får en spröjsindelning lika befintliga fönster. I rummen bevaras de fasade fönsternischerna.

 • Toggle

  Dörrar

  Tamburdörren/lägenhetsdörren är av typen "säkerhetsdörr". Dörren förses med mekanisk ringklocka, "tittöga" samt s.k. C10-lås.

 • Toggle

  Yttertak

  Husets befintliga skiffertak bevaras.

 • Toggle

  Ytter- och innerväggar

  Ytterväggen består av tegel. Innerväggar består av befintliga tegelmurar samt nya lättväggar av reglar och gips.

 • Toggle

  Avfallshantering

  Alla lägenheter har en avfallskvarn i köket för att minimera matavfall i hushållssoporna. För hushållssoporna finns sopkassuner utanför huset. I anslutning till byggnaden finns även miljöstugor för sortering av övrigt avfall.

 • Toggle

  Garage

  Varje lägenhet har möjlighet att hyra en garageplats. Garaget har infart från Styresmans Sanders Väg och utfart till Follingbogatan. I garaget finns spolplats samt möjlighet till laddning av tex elbil.

 • Toggle

  Klockhusparken

  Klockhusparken på cirka 13 000 m² kommer att erbjuda bland annat grillplats, boulebana, kolonilotter, uteplatser samt skridskobana. Cykelpump finns i Klockhusparken och cykelverkstad finns i föreningen. Dessutom finns det stora grönytor för umgänge och lek.

 • Toggle

  Brandsäkerhet

  Respektive lägenhet utförs som egen brandcell vilket betyder att lägenheten är avskild på sådant sätt att en brand hindras från att sprida sig till annan del av byggnaden under en viss tid. Varje lägenhet är försedd med brandvarnare.

 • Toggle

  Värme, ventilation och kyla

  Husets samtliga fönster byts och vindens isolering kompletteras i klimatskalet, dvs husets ytterhölje, för att öka komforten och minska energiförbrukningen. Husets ansluts till gemensamhetsanläggningens miljövänliga bergvärmeinstallation. Uppvärmningen sker med ett vattenburet radiatorsystem. Radiatorerna placeras under fönster eller i direkt anslutning till dessa. Luftbehandlingssystemet i fastigheten utförs som ett till- och frånluftssystem med energieffektiv värmeåtervinning (FTX-system). Värmeväxlare installeras för återladdning av bergvärmeinstallationen.

 • Toggle

  Vatten och avlopp

  Fastigheten ansluts till det kommunala vatten- och avloppsledningssystemet. Varmvatten fås från fjärrvärme via husets värmecentral. Varmvatten-, varmvattencirkulationsoch kallvattenledningar dras från husets värmecentral ut till trapphusschakten. Därifrån dras tappvattnet in till lägenheterna. Individuell varmvattenmätning anordnas för varje lägenhet.

 • Toggle

  Elinstallationer

  Samtliga lägenheter utförs med undermätare för el. Bostadsrättsföreningen tecknar avtal med elleverantör och fakturerar sedan respektive bostadsrättsinnehavare för dennes elförbrukning. Fastigheten förses med en gemensam mätare för den totala elenergiförbrukningen. Varje lägenhet förses med automatsäkringar och jordfelsbrytare.

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Hall

  Golv: 3-stav mattlackad ek, typ Kährs 
  Sockel: Målad, sockellist av trä, vit. 
  Vägg: Målning. NCS S 0502-Y vit. 
  Tak: Målning. NCS S 0500-N vit. 
  Övrigt: Centralskåp för el och media (förekommer ibland i andra rum, se bofaktablad). Tidningshållare utanför tamburdörr. Garderober, vita fabrikslackade, slät dörr, 1 hyllplan och klädstång. Omfattning garderob, skjutdörrsgarderob, städskåp och linneskåp enligt bofaktablad.

 • Toggle

  Sovrum

  Golv: 3-stav mattlackad ek, typ Kährs 
  Sockel: Målad, sockellist av trä, vit. 
  Vägg: Målning. NCS S 0502-Y vit. 
  Tak: Målning. NCS S 0500-N vit. 
  Övrigt: Fönsterbrädor av platsmålat trä. Garderober, vita fabrikslackade, slät dörr, 1 hyllplan och klädstång.

 • Toggle

  Kök/Matplats

  Golv: 3-stav mattlackad ek, typ Kährs
  Sockel: Målad, sockellist av trä, vit. 
  Vägg: Målning. NCS S 0502-Y vit. Stänkskydd av kakel ovan arbetsbänk 1503150mm, vit blank, halvstensförbandssättning mörkt grå fog. 
  Tak: Målning. NCS S 0500-N vit. 
  Övrigt: 1–2 rok: Kyl/frys H=1860 mm, Siemens KG36NVI32 rostfri. 
  3–4 rok: Kyl H=1860 mm Siemens, rostfri, Frys H=1860, Siemens, rostfri. 
  Induktionshäll Siemens. Inbyggnadsugn, Siemens, rostfri i bänkskåp. Inbyggnadsmikro, Siemens, rostfri i väggskåp. Helintegrerad diskmaskin Siemens. Kökssnickerier typ Vedum slät lucka Maja, antracitgrå. Handtag med läderdetalj. Yttersta överskåpen på kökets ena sida byts ut mot hyllplan max 500 mm på konsol, antracitgrå. Kakel sätts upp på vägg bakom hyllplan till en höjd motsvarande överskåp. Lådhurtsar med fullutdrag och dämpning. Bänkskiva av ABS-laminat, Akazia. Diskho typ Intra Horizon. LED-spotlights under väggskåp. Disklådeblandare med diskmaskinsavstängning, Mora MMIX. Avfallskvarn i sopsorteringsskåp. Utdragbar fläktkåpa med grepplist. Fönsterbrädor av platsmålat trä.

 • Toggle

  Vardagsrum

  Golv: 3-stav mattlackad ek, typ Kährs. 
  Sockel: Målad, profilerad sockellist av trä, vit. 
  Vägg: Målning. NCS S 0502-Y vit. 
  Tak: Målning. NCS S 0500-N vit. 
  Övrigt: Fönsterbrädor av platsmålat trä.

 • Toggle

  WC/dusch/tvätt

  Golv: Klinkerplattor 1003100 mm, svart, mörkt grå fog. Golvbrunn. Elektrisk komfortvärme med termostat. 
  Sockel: Kakel lika vägg. 
  Vägg: Kakel 1503150mm, vit blank, halvstensförbandssättning, mörkt grå fog. 
  Tak: Målning. NCS S 0500-N vit. 
  Övrigt: Toalettpappershållare och handdukskrokar. Golvstående WC-stol Kommod Free Twist, svart med lådor och handfat. Spegel ca 15003900 mm. Belysning i anslutning till spegel, stallampa, svart. Tvättställsblandare, Mora MMIX. Duschset med takdusch, FMM Ebro. Duschvägg, rak, klarglas med stödstång, typ INR Linc. Tvättmaskin (TM), Siemens. Torktumlare (TT), Siemens. I vissa lgh 1–2 rok finns kombimaskin TM/TT Siemens. Tvättmaskinsavstängning med ballofix. I vissa lgh 1–2 rok finns linneskåp. Laminatbänkskiva, svart, ovan TM och TT. Väggskåp med öppet hyllplan, vitt, ovan bänkskiva ovan TM/TT. Ljusramp med eluttag under väggskåp. Eluppvärmd kromad handdukstork. Takarmatur typ IFÖ Contrast Fridhem vit sockel.

 • Toggle

  WC/dusch

  Golv: Klinkerplattor 1003100 mm, svart, mörkt grå fog. Golvbrunn. Elektrisk komfortvärme med termostat. 
  Sockel: Kakel lika vägg. 
  Vägg: Kakel 1503150mm, vit blank, halvstensförbandssättning, mörkt grå fog 
  Tak: Målning. NCS S 0500-N vit. 
  Övrigt: Toalettpappershållare och handdukskrokar. Golvstående WC-stol Kommod Free Twist, svart med lådor och handfat. Spegel. Belysning i anslutning till spegel, stallampa, svart. Tvättställsblandare, Mora MMIX. Duschset med takdusch, FMM Ebro. Duschvägg, rak, klarglas med stödstång, typ INR Linc. I vissa lägenheter duschdraperi. Eluppvärmd kromad handdukstork. Takarmatur typ IFÖ Contrast Fridhem vit sockel.

 • Toggle

  WC

  Golv: Klinkerplattor 1003100 mm, svart, mörkt grå fog. 
  Sockel: Kakel lika vägg. 
  Vägg: Kakel 1503150mm, halvstensförbandssättning, vit blank, mörkt grå fog upp till 1,2 meter. Därefter målad vägg, NCS 3500-N grå. 
  Tak: Målning. NCS S 0500-N vit. 
  Övrigt: Toalettpappershållare och handdukskrokar. Golvstående WC-stol. Handfat. Spegel. Belysning i anslutning till spegel, stallampa, svart. Tvättställsblandare, Mora MMIX. Takarmatur typ IFÖ Contrast Fridhem vit sockel.

 • Toggle

  Klädkammare

  Golv: 3-stav mattlackad ek, typ Kährs 
  Sockel: Målad, sockellist av trä, vit. 
  Vägg: Målning. NCS S 0502-Y vit. 
  Tak: Målning. NCS S 0500-N vit. 
  Övrigt: Hyllplan med klädstång. Opalfärgad belysningsglob i tak.

 • Toggle

  Balkong

  Tak: I allmänhet ovanliggande balkong. 
  Övrigt: Räcke av smide Elarmatur på vägg. Eluttag.

 • Toggle

  Terrass (plan 1)

  Golv: Betongplattor 
  Tak: I vissa fall ovanliggande balkong. 
  Övrigt: Räcke av smide Elarmatur på vägg. Eluttag.

 • Toggle

  Uteplats (på gård)

  Golv: Betongplattor. 
  Övrigt: Elarmatur på vägg. Eluttag.