Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Slutsålt

Brf Granngården

Om projektet

Bostadsrätter i Brommas nya Beckomberga

Nu är alla lägenheter sålda i Brf Granngården!

Låt livet ta plats

Det är inte så unikt att kalla sig unik. Det unika är att leva upp till det. Bland de 89 lägenheterna i Brf Granngården finns allt från 1:or på 46 kvadrat till våningar på 136 kvadrat. Vissa har balkong, andra terrass. Vissa har utsikt åt två väderstreck, andra har stora ateljéfönster mot parken. Vissa har bevarade detaljer från förr, som dubbla spegeldörrar eller djupa fönsternischer. Planlösningarna varierar. Takhöjden likaså.

Minsta gemensamma nämnare för husets alla lägenheter är den höga grundstandarden (vad sägs om exklusiva golv, designerbadkar och rostfria vitvaror) och de generösa ytorna, både inomhus och utomhus. Unikt var ordet. Många använder det, men få kan leva upp till det som Brf Granngården.

På senare år har Beckomberga blommat upp till ett levande samhälle med butiker, restauranger, skolor och idrottsplatser. I närheten finns också badplatser, strövområden och pulkabackar.

Att bo i Brf Granngården är att leva i hjärtat av Beckomberga. Här finns det gott om rum för dig. Samla på dig. Sprid ut dig. Kort sagt, låt livet ta plats. Den stora, lummiga parken är mer än 25 bouleplaner lång och 100 picknickfiltar bred. Eller i klarspråk: ca 13 000 kvadrat stor. Här kan du och ditt liv ta plats – bland tussilago, snödroppar och körsbärsblom.

Kvadraten och takhöjden innanför tröskeln är också generösa. I ditt nya hem rymmer ett sovrum mer än en säng, ett vardagsrum mer än en soffa och ett kök mer än ett matbord. Mycket mer. Möblera ditt liv som du vill leva det. I byggnaderna kring Klockhusparken bygger vi rum för alla – unga och gamla, små som stora familjer.

Läs mer

Extra kvadrat på köpet

När du köper en lägenhet i Brf Granngården ingår fler kvadratmetrar än de innanför din egen tröskel och du behöver inte ens tänka på städningen.

I hjärtat av parken finns en kulturpaviljong på 625 kvm där du får ta del av västerorts blomstrande kulturliv. Har du långväga gäster på besök kan du erbjuda dem sovplats i husets övernattningsrum.

I källaren finns en rymlig bastuavdelning om 54 kvm med omklädning, dusch, relaxrum och pentry. Vidare finns det såväl en gemensamhetslokal som en grovtvättstuga. Och sist men inte minst kan huset skryta med två egna hobbyrum. Vad sägs om ett biljardrum, ett pingisrum eller kanske en snickarverkstad?

Närområdet

I Bromma ligger Beckomberga med sin närhet till vackra grönområden så som Naturreservatet Kyrksjölöten och Judarn. Med gång och cykelavstånd kan du ta dig till mälaren för ett dopp vid Kaananbadet. 

Närhet till nya Bromma center samt fullservice i Vällingby Centrum gör detta till ett idealiskt boende. Bostäderna som planeras i området ligger idylliskt med vackra gröna alleér och parker. I området idag finns redan idag förskolor och grundskolor. Beckomberga utvecklas med en tillvaro för att leva och bo, välkommen att följa med på resan.

Bilder

Se alla bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning September 2015 Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Omgivning

  Brf Granngården ligger vid Klockhusparken och är en del av gamla Beckomberga Sjukhus. Husets västfasad vetter mot den stora öppna parken som bevaras och förädlas. Husets öatfasad kommer att vetta mot den kommande nybyggnationen i brf Vingården. Med bussar på mindre än fem minuters gångavstånd når man enkelt pendeltåget i Spånga eller T-banans gröna linje. Med buss och T-bana tar det ca 24 min till Fridhemsplan och ca 31 min till Hötorget.

 • Toggle

  Huset

  Huset, som är byggt på 30-talet i en klassicistisk stil, har tidigare gått under benämningen stora mans och innehållit vårdlokaler. Byggnadens exteriör bevaras med putsfasad och skiffertak. Ett fåtal befintliga balkonger kompletteras med nya i gammal stil. De flesta lägenheter på entréplanet får egna uppbyggda terrasser. Huset får sju trapphus varav tre nya.
  Gemensamma lokaler i källarplanet nås via två befintliga trapphus. Byggnaden innehåller totalt 89 lägenheter mellan 1-5 rok från ca 42,5–136,5 kvm. I källaren finns bastuavdelning, övernattningsrum, grovtvättstuga, hobbyrum och förråd.

 • Toggle

  Fasader

  Den befintliga fasaden renoveras och återfår sin ursprungliga röda kulör.

 • Toggle

  Garage

  Varje lägenhet har möjlighet att hyra en garageplats. Garaget har infart från Styresman Sanders väg, alternativt från Follingbogatan.

 • Toggle

  Entré

  Entréerna nås från båda sidor av huset. Omsorgsfulla val av material, färg och belysning gör dem extra välkomnande. God tillgänglighet i form av hissar och färgkontraster är en naturlig del av utformningen. 
  I entréhallen finns lättåtkomliga postfack. Barnvags- och ett rullstolsförråd finns i anslutning till källarplanet. 
  De yttre trapphusen är mycket generösa med dagens mått mätt.

 • Toggle

  Trapphus

  Hisshaller har golv av klinker och trappor är av cementmosaik.

 • Toggle

  Lägenheterna

  Lägenheterna har utformats utifrån det befintliga husets förutsättningar. Våning ett har en generös takhöjd på ca 3,25 m medan våning 2, 3 och 4 har en takhöjd på ca 2,9 m. Rummen fördelas utifrån de fönster som finns och innebär i de flesta fall att ytorna blir generösa. Tillgänglighet och möblerbarhet har varit ledord i planeringen 
  Våtrum är helkaklade. Förutom badkar, toalettstol, tvättställskomod innehåller badrum även tvättmaskin och torktumlare under bänkskiva med överskåp ovanför. Det finns dessutom elektrisk handdukstork som komfortvärme i WC/dusch och badrum. 
  Badrum och hallar är försedda med spotlightbelysning. I badrum är belysningen styrd via dimmer 
  I varje städskåp finns eluttag för laddning av sladdlös dammsugare och andra tekniska apparater. 
  Lägenheterna på bottenvåningen ligger förhöjda, vilket förhindrar insyn. 

 • Toggle

  Balkonger/terrasser

  Balkonger och terrasser har smidesräcken, belysning och eluttag.

 • Toggle

  Fönster

  Alla fönster/fönsterdörrar är av trä med aluminiumklädd utsida och en spröjsindelning som liknar de ursprungliga fönstren. I rummen bevaras de fasade fönsternischerna. 

 • Toggle

  Yttertak

  Husens befintliga skiffertak bevaras.

 • Toggle

  Ytter- och innerväggar

  Ytterväggen består av tegel. Innerväggar består av befintliga tegelmurar samt nya lättväggar av reglar och gips.

 • Toggle

  Parken

  Klockhusparken på ca 35 000 kvm kommer att erbjuda bl.a. boulebana, kolonilotter, uteplatser, skridskobana och grill. Dessutom finns det stora grönytor för umgänge och lek.

 • Toggle

  Avfallshantering

  Alla lägenheter har en avfallskvarn i köket för att minimera matavfall i hushållssoporna. För hushållssoporna finns sopnedkast utanför huset. I anslutning finns även en miljöstuga för sortering av övrigt avfall.

 • Toggle

  Brandsäkerhet

  Respektive lägenhet utförs som egen brandcell, vilket betyder att lägenheten är avskild på sådant sätt att en brand hindras från att sprida sig till annan del av byggnaden under en viss tid. Varje lägenhet är försedd med brandvarnare.

 • Toggle

  Värme, ventilation och kyla

  Husets samtliga fönster byts och vindens isolering kompletteras i klimatskalet, dvs husets ytterhölje, för att öka komforten och minska energiförbrukningen. 
  Huset ansluts till gemensamhetsanläggningens miljövänliga bergvärmeinstallation. Uppvärmningen sker med ett vattenburet radiatorsystem. Radiatorerna placeras under fönstren eller i direkt anslutning till fönstren. Luftbehandlingssystemet i fastigheten utförs som ett till- och frånluftssystem med energieffektiv värmeåtervinning (FT X-system). 
  Ett återladdningssystem installeras för bergvärmeinstallationen som möjliggör att husets tilluft kan förses med kyla sommartid.

 • Toggle

  Vatten och avlopp

  Fastigheten ansluts till det kommunala vatten- och avloppsledningssystemet. Varmvatten fås från bergvärmeinstallationen via husets värmecentral. Varmvatten-, varmvattencirkulations- och kallvattenledningar dras från husets värmecentral ut till trapphusschakten. Därifrån dras tappvattnet in till lägenheterna. Individuell varmvattenmätning anordnas för varje lägenhet liksom mätning av individuell elförbrukning.

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Hall

  Golv: Offerdal skiffer Grå 300x600 mm i halvstensförbandsättning.
  Sockel: Målad, profilerad sockellist av trä, vit.
  Vägg: Målning. NCS S 0502-Y vit.
  Tak: Målning. NCS S 0500-N vit.
  Övrigt: Centralskåp för el och media. Tidningshållare utanför tamburdörr. Skjutdörrsgarderober med spegelglas och silverfärgade profiler. Inredda med bärlist, hyllplan och klädstång. I hallar där skjutdörrsgarderob ej kan monteras finns hatthylla. Infällda spotlights i tak.

 • Toggle

  Sovrum

  Golv: 2-stav ek, typ Kährs Verona.
  Sockel: Målad, profilerad sockellist av trä, vit.
  Vägg: Målning. NCS S 0502-Y vit.
  Tak: Målning. NCS S 0500-N vit.
  Övrigt: Fönsterbrädor av platsmålat trä. Där så är möjligt skjutdörrsgarderob, med vita dörrar och silverfärgade profiler. Där skjutdörrsgarderober ej kan monteras finns flyttbara garderober med lådor längst ner, vit fabrikslackad slät dörr, 2 hyllplan och klädstång.

 • Toggle

  Kök/Matplats

  Golv: 2-stav ek, typ Kährs Verona.
  Sockel: Målad, profilerad sockellist av trä, vit.
  Vägg: Målning. NCS S 0502-Y vit. Stänkskydd av kakel ovan arbetsbänk 5003600.mm, Marmor vit blank.
  Tak: Målning. NCS S 0500-N vit.
  Övrigt: 1–2 rok: Kyl/frys H=1860 mm, rostfri. 3–5 rok: Kyl H=1860 mm, rostfri, Frys H=1860, rostfri.
  Induktionshäll. Inbyggnadsugn, rostfri i högskåp. Inbyggnadsmikro, rostfri i högskåp. Helintegrerad diskmaskin. Kökssnickerier typ Vedum lucka. Annika grepplist vit. Pushöppning på väggskåp, 3-lådshurtsar med fullutdrag och dämpning. Ev hörnskåp har "Magic Corner-lösning". Dubbla väggskåp upp till tak. Bänkskiva av ABS-laminat Volcanic Black. Underlimmad diskho typ HZ815D. LED -spotlights under väggskåp. Disklådeblandare Profile från Damixa med diskmaskinsavstängning Avfallskvarn i sopsorteringsskåp. Rostfri fläktkåpa med silverfärgad grepplist. Fast takarmatur med spotlights. Fönsterbrädor av platsmålat trä.

 • Toggle

  Vardagsrum

  Golv: 2-stav ek, typ Kährs Verona.
  Sockel: Målad, profilerad sockellist av trä, vit.
  Vägg: Målning. NCS S 0502-Y vit.
  Tak: Målning. NCS S 0500-N vit.
  Övrigt: Fönsterbrädor av platsmålat trä.

 • Toggle

  WC/dusch/tvätt

  Golv: Klinkerplattor 1473147 mm, Offerdal Skiffer Grå. Komfortvärme med termostat. Golvbrunn.
  Sockel: Kakel lika vägg.
  Vägg: Offerdal Skiffer Grå 3003600 mm.
  Tak: Målning. NCS S 0500-N vit.
  Övrigt: Toalettpappershållare och handdukskrokar. Golvstående WC-stol modell Pozzi-Ginori Join 34121. Kommod Basic, vit med lådor och handfat. Handtag 49 krom. Spegel ca 120031500 mm. Tvättställsblandare modell Profile. Badkar Oval 158. Termostatblandare Thermixa 200 kar/dusch. Duschset Slate. Tvättmaskin (TM ). Torktumlare (TT ). I vissa lgh 1–2 rok finns kombimaskin TM /TT . Laminatbänkskiva, svart, ovan TM och TT. Väggskåp, vita med öppet hyllplan längst ner, ovan bänkskiva ovan TM / TT . Ljusramp med eluttag under väggskåp. På- och avstängning av vatten till TM med touchkontroll monterad på bänkskivan. Eluppvärmd kromad handdukstork. Infällda spotlights i tak. Dimmer till takbelysning.

 • Toggle

  WC/dusch

  Golv: Klinkerplattor 1473147 mm, Offerdal Skiffer Grå. Komfortvärme med termostat. Golvbrunn.
  Sockel: Kakel lika vägg.
  Vägg: Offerdal Skiffer Grå 3003600 mm.
  Tak: Målning. NCS S 0500-N vit.
  Övrigt: Toalettpappershållare och handdukskrokar. Golvstående WC-stol modell Pozzi-Ginori Join 34121. F2 spegelskåp 500 med skåpbelysning, vitt. Tvättställ och kommod Day 540 med lucka, vit. Grepplist. Tvättställsblandare modell Profile. Duschhörn 90390 cm alt. Raka duschväggar med klarglas och silverfärgad profil. Takduschset Slate 2 inklusive termostatblandare. Eluppvärmd kromad handdukstork. Infällda spotlights i tak. Dimmer till takbelysning.

 • Toggle

  Uteplats (på gård)

  Golv: Betongplattor.
  Vägg: Fasadputs.
  Övrigt: Plantering buskar.

 • Toggle

  Balkong

  Tak: I allmänhet ovanliggande balkong.
  Övrigt: Räcke av stål. Elarmatur på vägg. Eluttag.

 • Toggle

  Terrass (plan 1)

  Tak: I vissa fall ovanliggande balkong.
  Övrigt: Räcke av stål. Elarmatur på vägg. Eluttag.