Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Om projektet

Bostadsrätter i Täby centrum

Nya Täby Centrum växer fram till en levande stadsdel med cirka 870 nya bostäder. Längs kvarteret löper en esplanad med butiker, kontor och restauranger. Och i hjärtat av området ligger det nya torget med levande torghandel och fontän. Precis här, på första parkett mittemot torget, ligger Brf Downtown. Bättre läge än så går inte att hitta. Ta chansen att göra en av husets lägenheter till din.

Lite mindre lagom. Mycket mer av allt.

Med sin djärva geometri, futuristiska detaljer och arkitektoniska särprägel är Brf Downtown allt annat än ett hus i mängden. Varje materialval och lösning är noga genomtänkt – från de transparanta glasbalkongerna till den innovativa ljussättningen och vidare in över tröskeln.

Läs mer

Här är det lilla extra standard.

Många lägenheter är genomgående med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, vilket ger ditt nya hem ljus, rymd och yta. Köken kan stoltsera med finesser som rostfria vitvaror, glaskeramikhäll och bardisk. Badrummen har komfortvärme i golvet. Alla lägenheter har minst en balkong, de flesta två (för dig som vill dricka kaffet i morgonsol och bjuda på grillfest i solnedgång). Bor du längst upp i huset i någon av våra T.F.A (Top floor apartments) så har du dubbla terrasser i två väderstreck. Garage finns under huset och du kan enkelt ta hissen upp till lägenheten.

Allt du behöver finns utanför dörren

Att bo i Brf Downtown är att ha nära till allt. Mitt framför huset växer ett levande torg fram där människor kan botanisera bland säsongens finaste råvaror eller mötas över en kopp kaffe vid fontänen. Även gallerian får ett ansiktslyft och öppnar ytterligare restauranger, caféer samt 70 nya butiker.

Gymmet finns på bekvämt promenadavstånd. Och blir du sugen på en kvällsbio efter middagen ligger kvartersbiografen Filmstaden Camera endast ett stenkast bort. 

Kort sagt, här finns allt du behöver och lite till. Lockar city, hoppar du enkelt på Roslagsbanan som tar dig till Stockholm Östra på 20 minuter.

Bilder

Se alla bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning September 2014 Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Allmänt

  Brf Downtown omfattar 47 lägenheter och utgör mittsektionen av ett kvarter med totalt 3 fastigheter. Kvarterets gård delas av de tre fastigheterna. Under gården finns ett garage som också delas av de tre fastigheterna.

  Brf Downtown består av två byggnadskroppar. Hus 1 med 19 lägenheter mot Täby Torg/Göran Elgfelts Gata och hus 2 med 28 lägenheter mot Häradsgränd. Lägenheterna varierar från 1-5 rok med storlekar på 38-129 m2. Gatuplanet mot torget i hus 1 innehåller affärs-/butikslokaler som ägs av Unibail Rodamco.

 • Toggle

  Identitetsskapande fasader

  Arkitekturen är modern och elegant. Målsättningen har varit att skapa en karaktärsfull byggnad som sticker ut på ett personligt sätt, men som ändå inordnar sig i områdets helhet.

  Formspråket mot gaturummen baseras på ett grafiskt serpentinmönster som tecknas av balkonger och fasadyta mellan fönster och fyllningar. Mönstret ger karaktär, liv, rörelse och en tydlig identitet åt byggnaderna. Fasadyta av slät vit puts. Fönsterkarmar och fyllningar av mörkgrålackerad metall.

  Balkongerna, som med sina sidoskärmar är det tydligaste formelementet, är på utsidan klädda med en slät kompositpanel med lackerad metallyta. Även denna vit, men med en blank lyster. Insidan och undersidan är klädda med kompositpanel med yta av ädelträ.

  Kompositpanelen med yta av ädelträ återkommer i trapphusen, bostadsentréerna, under affärs-/butiksvåningens skärmtak och på den indragna takvåningens fasad. Balkongernas kompositpaneler med lackerad metallyta återkommer i inramningen av takvåningens fasad och i kanten på butikernas skärmtak.

  Mot torget är fasaden uppdelad med trapphusens vertikala glasningar, vilket skapar rytm och skala som harmonierar med de angränsande byggnaderna.

  Gårdens fasader har samma material som gatufasaderna, men i en annan komposition. Lite striktare med tydlig rektangulär volymsuppbyggnad som kommunicerar med gårdens rektangulära mönster. Utskjutande burspråk med vit putsfasad tecknar sig mot väggytor av kompositpanel med yta av ädelträ.

  Sockelvåningen på hus 2 mot Häradsgränd är klädd med natursten. Serpentinmönstret finns även här, men tecknas i stället av fönsteröppningar och fyllningar.

 • Toggle

  Gården

  Den gemensamma gården är utformad med stor omsorg för att få en varierad och ombonad miljö. Gårdens grönska skapas med rik växtlighet i form av träd, häckar och prydnadsplanteringar. Dessa utgör, tillsammans med trallgolv, och markbeläggningar, viktiga rumsskapande inslag samtidig som de fungerar som årstidsförmedlare. En större gräsyta bildar ett centralt öppet rum på gården.

  Gården har möblerats med 8 st små, individuellt utformade cykelhus. Cykelhusen är placerade för att förstärka gårdens olika avdelningar. En del för småbarnens lek och en del för fria aktiviteter.

  Gården är också möblerad med låga bänkbord av trä och har en vacker och genomtänkt belysning. Förutom cykelhusen finns extra cykelställ placerade längs några av fasaderna. Lägenheterna i nedre planet i hus 2 har uteplatser mot gården, avskilda med häckar. Gården nås från varje trapphus och via en portik från Häradsgränd.

 • Toggle

  Garage

  Garaget har totalt 116 p-platser. Av dessa disponerar Brf Downtown 42 p-platser. Garaget nås från varje trapphus och har infart via en ramp från Häradsgränd.

 • Toggle

  Trapphus och allmänna utrymmen

  Entréerna till Brf Downtown är välkomnande. I gatans entréplan har trapphusen förhöjd takhöjd, sittbänk, infotavla och postboxar. Alla entréer och trapphus är dagsljusbelysta. Trapphusen har genomgång mellan gata och gård.

  Trapphusen har golv av natursten och specialdesignade trappräcken av lackerad plåt som tar upp fasadernas tema med serpentinslingor. I varje trapphus finns låsbart utrymme för barnvagnar och rullstolar.

  I varje hus finns miljörum med ingång från gata. Miljörummen har utrymme för sortering i olika fraktioner.

  Vid samtliga entréer finns kodlås.

 • Toggle

  Lägenheterna

  Alla lägenheter är välplanerade och yteffektiva. De större lägenheterna, som är genomgående från gata till gård, har två balkonger (alt. uteplats och fransk balkong) och genomljus tack vare delvis öppet samband mellan kök och vardagsrum. De mindre lägenheterna är enkelsidiga och har balkong i sydvästläge mot Häradsgränd.

  Rumshöjden för Brf Downtown är generös med 2,6 meter. Lokalt kan en något lägre rumshöjd förekomma, se bofaktaritning. Alla lägenheter har en hög grundstandard med parkettgolv i alla rum och helkaklade badrum. Tvättmaskin och torktumlare med bänk och överskåp finns i alla lägenheter utom de minsta som i stället har kombinationsmaskin.

  Alla badrum har elektrisk komfortvärme, med termostat, i golvet samt eluppvärmd handdukstork. Som standard ingår duschväggar i klarglas.

  Flera lägenheter har möjlighet att välja bort väggar för att få ett större vardagsrum, se bofaktaritning.

  Köken är välutrustade med högklassiga vitvaror i rostfritt såsom inbyggnadsugn och mikro i högskåp, infälld glaskeramikhäll och diskmaskin. Stor vikt har lagts vid genomtänkta och smarta lösningar. Många kök har bardisk.

  Små källarförråd finns till alla lägenheter i garageplanet under hus 2.

  Lägenheterna på plan 5 är lite utöver det vanliga och vi har valt att kalla dem för Top Floor Apartments, TFA. De är extra ljusa till följd av de stora glaspartierna mot de generösa terrasserna. Alla lägenheter på plan 5 har två terrasser i olika väderstreck. Du får möjlighet att välja mellan skugga och solsken, under förutsättning att solen tittar fram förstås. Vill man skärma av solen så går det bra. Terrasserna på plan 5 är förberedda för att kunna montera markiser.

  TFA-lägenheterna skiljer sig även mot andra lägenheter genom att ha vattenburen golvvärme i alla bostadsrum och elektrisk komfortvärme i badrum. Badrummen har infällda spotlights i taket, vilket ger en trevlig ljussättning.

  Lägenhetsdörrarna är av säkerhetstyp. De förses med mekanisk ringklocka och tittöga samt så kallad nyckeltub. Nyckeltuben är en cylinderformad behållare för nyckelförvaring som är monterad i dörren med ett cylinderlås på utsidan (som endast förvaltningspersonalen har nyckel till) och ett plastlock på insidan. Om lägenhetsinnehavaren lägger sin dörrnyckel i tuben möjliggör detta att förvaltningspersonal kan få tillträde till lägenheten för servicebesök även om ingen är hemma.

  I trapphuset finns dagstidningshållare utanför varje lägenhet.

  Dörrfoder i lägenheten är platsmålade, vita.

 • Toggle

  Balkonger, uteplatser och terrasser

  Alla balkonger mot gatan har stora skjutglaspartier.

  Mot insidan har balkongerna kompositpanel med yta av ädelträ på både sidoskärm och i tak. Dessa balkonger har helglasade räcken. Gårdens balkonger har mörkgrå metallräcken med stående spjälor.

  Lägenheterna i nedre planet på hus 2 har uteplats mot gården och fransk balkong mot gatan. Lägenheterna på plan 4 har både balkong och terrass mot gården. Lägenheterna på plan 5 har terrasser mot både gata och gård.

  Alla balkonger, uteplatser och terrasser har golv belagt med trätrall.

 • Toggle

  Fönster

  Alla fönster och fönsterdörrar är av trä, utvändigt beklädda med lackerad aluminium. Fönstren är av smalprofiltyp med 3-glas isolerruta. Öppningsbara fönster är vändbara för putsning från insidan.

 • Toggle

  Yttertak

  Bandfalsad mörkgrå ytbelagd plåt. Avvattning med inbyggda hängrännor mot gata. I övrigt hängrännor och stuprör av ytbelagd plåt.

  Under yttertaket finns ett ventilerat kallutrymme med isolering på betongbjälklag.

  Grundläggning och bärande stomme

  Pålad betongplatta. Bärande väggar och bjälklag av betong. Stålpelare i yttervägg.

 • Toggle

  Ytterväggar

  Utvändig tjockputs i kombination med kompositpanel med ytbeläggning, isolering, utfackningsstomme med isolering, diffusionsspärr, installationsskikt med isolering, invändig gipsskiva.

 • Toggle

  Innerväggar

  Lättväggar av gipsskivor på stålregelstomme. Bärande väggar av betong.

 • Toggle

  Värme, vatten och ventilation

  Husen är byggda med en extra välisolerad konstruktion med syfte att minimera energianvändningen. De förses dessutom med värme från fjärrvärmenätet. Solfångare finns på taket till hus 2 och ger ett extra tillskott av energi till fastigheten. Värmedistribution till lägenheterna i plan 0-4 sker med ett vattenburet system med termostatstyrda radiatorer. Konvektorer, i princip en golvstående radiator, finns vid glaspartier som går ner till golv. På plan 5 är det vattenburen golvvärme i alla rum förutom våtutrymmen.

  Varje lägenhet har individuell mätning av varmvatten.

  Ventilationen är med mekanisk frånluft med återvinning. Tilluftsventiler sitter under fönsterbänkar och över skjutglaspartier till balkonger.

 • Toggle

  Elinstallationer

  Fastigheten förses med en gemensam mätare för den totala elenergiförbrukningen. Samtliga lägenheter har egna undermätare för el.

  Alla lägenheter är utrustade med brandvarnare.

  Centralskåp för el och media är placerat i klädkammare eller hall.

 • Toggle

  TV/Tele/Data

  De boende tecknar själva abonnemang för bredband, digital-TV samt IP-telefoni.

  Lägenheterna är utrustade med en mediacentral för tele, data och digital-TV som är placerad intill elcentralen.

 • Toggle

  Brandsäkerhet

  Respektive lägenheter utförs som en egen brandcell vilket betyder att lägenheten är avskild på sådant sätt att en brand där kan hindras sprida sig till en annan del av byggnaden under viss tid. Varje lägenhet är försedd med batteridrivna brandvarnare. Två utrymningsvägar finns från varje bostad. Räddningsvägar kommer att finnas så att samtliga lägenheter kan utrymmas via räddningstjänstens stegutrustning.

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Hall

  Golv: Klinkerplattor 197x197x6 mm, Form. Klassisk svart med mörkgrå fog.
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit.
  Vägg: Målning på microlitväv. NCSs0502-Y.
  Tak: Målning. NCSs0500-N.
  Övrigt: Grålackad säkerhetsdörr. Tidningshållare utanför tamburdörr. Kapphylla. Garderob med överskåp och takanslutning, handtag 31078. Centralskåp för el och media.

 • Toggle

  Vardagsrum

  Golv: Mattlackad eklamell Kährs 3-stav.
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit.
  Vägg: Målning på microlitväv. NCSs0502-Y.
  Tak: Målning. NCSs0500-N.
  Övrigt: Fönsterbräda av kalksten, grå.

 • Toggle

  Sovrum

  Golv: Mattlackad eklamell Kährs 3-stav.
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit.
  Vägg: Målning på microlitväv. NCSs0502-Y.
  Tak: Målning. NCSs0500-N.
  Övrigt: Fönsterbräda av kalksten, grå. Garderober, vita från Vedum, flyttbara, dock fastskruvade i vägg, handtag 31078. Skjutdörrsparti mot klädkammare i lgh 151, 351 och 451.

 • Toggle

  Kök/Matplats

  Golv: Mattlackad eklamell Kährs 3-stav.
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit.
  Vägg: Målning på microlitväv. NCSs0502-Y. Stänkskydd av kakel Modern Relief Randig Grå 200x500 mm med ljusgrå fog ovan arbetsbänk.
  Tak: Målning. NCSs0500-N.
  Övrigt: 1:or: Kyl/frys Electrolux ENA 34733X, 1850 mm, rostfri, frostfri A+. Inbyggnadsugn Electrolux EOB52100X, rostfri, A inbyggd i skåp under spishäll. Mikro Electrolux EMS 17216X, rostfri inbyggd i väggskåp. För övrigt lika övriga lägenheter.
  Övriga lägenheter: Kyl Electrolux ERE 38406X, 1800 mm, dynamisk kylning, rostfri. A+. Frys Electrolux EUF 29406X, 1800 mm, rostfri, frostfri, A+. Infälld glaskeramikspishäll Electrolux EHS60021K. Inbyggnadsugn Electrolux EOB52100X, rostfri, A i högskåp. Inbyggnadsmikro Electrolux EMS 26415X, rostfri i högskåp. Spishuv Franke 490-11, silverfärgad, 60 cm. Kökssnickerier Vedum Linn vit strukturlack med pushöppning på luckor och lådor. Högskåp för inbyggnadsugn och mikro. 2 st fullutdragslådor med pushöppning under ugn samt pushlucka ovan mikro. Underskåp med fullutdragslådor och pushöppning. Eventuellt hörnskåp har karusell. Underlimmad diskbänk Intra FR 520. Sparksockel, ljusrampslist och täcksidor i vit strukturlack. Lysrörsarmatur under väggskåp i kök med jordat uttag och strömbrytare. Laminatbänkskiva 1200HX Volcanic Black högblank med rak ABS kant. Disklådeblandare Mora MMIX K7 med avstängning för vatten till diskmaskin. Spotlightarmatur Palace 3 i tak.
  Fönsterbräda av kalksten, grå.

 • Toggle

  WC/Dusch/Tvätt

  Golv: Klinkerplattor 197x197x6 mm, Form. Klassisk svart med mörkgrå fog. Elektrisk komfortvärme med termostat. Golvbrunn.
  Sockel: Kakel lika vägg.
  Vägg: Kakel 250x400 mm, vit med ljusgrå fog.
  Tak: Målning. NCSs0500-N.
  Övrigt: 1:or: Tvätt/torkmaskin EWW148540W, vit, LCD-display, 1400 v/min, A-G: B. För övrigt lika övriga lägenheter.
  Övriga lägenheter: Tvättmaskin Electrolux EWF 12744W, vit, 1200 v/min, LCD-display, A-20%, A, B. Torktumlare Electrolux EDH97941W, vit, elektronisk fuktavkänning, A-40%. Laminatbänkskiva med rak kant monterad på konsol/vägglist med kromade stödben ovan TM/TT. Synlig kran, för avstängning av vatten till tvättmaskin, på bänkskivan. Väggskåp med vit stomme och vitmålad slät lucka ovanför TM/TT med ett hyllplan synligt under luckorna. Handtag 49 matt från Vedum. Ljusramp med eluttag under väggskåp. Spegelskåp Basic 600 vitt med dubbla spegelglas på in- och utsida, halogentak för 2 st spotlightlampor. Tvättställ med silvippventil och kommod Basic 650 vit med lådor, handtag 49 matt från Vedum. Tvättställsblandare Mora MMIX B5. Golvmonterad WC-stol. Toalettpappershållare och handdukskrokar BB Cool Line. Skärmväggar med silverfärgad ram och böjt klarglas 90x90 cm alternativt raka skärmdörrar med silverfärgad ram och klarglas. Termostatblandare Mora MMIX T5 med svängbar pip. Duschset Mora Shower System S5. Eluppvärmd handdukstork Elliot. Eluttag på vägg. Fast takarmatur Kontiki. Infällda spotlights i tak i lgh 151, 152, 251, 351, 352 och 451

 • Toggle

  WC/Dusch

  Golv: Klinkerplattor 197x197x6 mm, Form. Klassisk svart med mörkgrå fog. Elektrisk komfortvärme med termostat. Golvbrunn.
  Sockel: Kakel lika vägg.
  Vägg: Kakel 250x400 mm, vit med ljusgrå fog.
  Tak: Målning. NCSs0500-N.
  Övrigt: Spegelskåp Basic 600 vitt med dubbla spegelglas på in- och utsida, halogentak för 2 st spotlightlampor. Tvättställ med silvippventil och kommod Basic 650 vit med lådor, handtag 49 matt från Vedum. Tvättställsblandare Mora MMIX B5. Golvmonterad WC-stol. Toalettpappershållare och handdukskrokar BB Cool Line. Skärmväggar med silverfärgad ram och böjt klarglas 90x90 cm alternativt raka skärmdörrar med silverfärgad ram och klarglas. Termostatblandare Mora MMIX T5 med svängbar pip. Duschset Mora Shower System S5. Eluppvärmd handdukstork Elliot. Eluttag på vägg. Fast takarmatur Kontiki.

 • Toggle

  WC

  Golv: Klinkerplattor 197x197x6 mm, Form. Klassisk svart med mörkgrå fog. Elektrisk komfortvärme med termostat.
  Sockel: Kakel lika vägg.
  Vägg: Kakel 250x400 mm, vit med ljusgrå fog.
  Tak: Målning. NCSs0500-N.
  Övrigt: Spegelskåp Basic 600 vitt med dubbla spegelglas på in- och utsida, halogentak för 2 st spotlightlampor. Tvättställ. Tvättställsblandare Mora MMIX B5. Golvmonterad WC-stol. Toalettpappershållare och handdukskrokar BB Cool Line. Fast takarmatur Kontiki.

 • Toggle

  Klädkammare/Förråd i lägenhet

  Golv: Mattlackad eklamell Kährs 3-stav.
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit.
  Vägg: Målad. NCSs0502-Y.
  Tak: Målning. NCSs0500-N.
  Övrigt: Hyllplan på konsoler + galgstång. Fast takarmatur.

 • Toggle

  Uteplats på gård

  Markyta: Marksten av betong med trätrall.
  Vägg: Kompositpanel och fasadputs.
  Tak: Vitmålad undersida på ovanförliggande balkong.
  Övrigt: Skärm i ribbverk av trä i gräns mot grannens uteplats. Elarmatur. Eluttag.

 • Toggle

  Balkong mot gata/torg

  Golv: Trätrall.
  Vägg: På ena balkongsidan skärmvägg av kompositpanel.
  Tak: Kompositpanel på undersida av ovanliggande balkong.
  Övrigt: Räcke av glas i profillöst system. Elarmatur. Eluttag.

 • Toggle

  Balkong mot gård

  Golv: Trätrall.
  Vägg: Kompositpanel.
  Tak: Vitmålad undersida av ovanliggande balkong.
  Övrigt: Räcke av metall med stående spjälor. Elarmatur. Eluttag.

 • Toggle

  Terrass mot gård plan 4

  Golv: Trätrall
  Vägg: Kompositpanel.
  Övrigt: Barriär samt räcke av metall med stående spjälor. Skärm av frostat glas i metallram mot grannens terrass. Elarmatur. Eluttag.

 • Toggle

  Terrass/balkong plan 5

  Golv: Trätrall.
  Vägg: Kompositpanel.
  Övrigt: Räcke mot gata/torg: Barriär samt räcke av glas i profillöst system. Räcke mot gård: Barriär samt räcke av metall med stående spjälor. Skärm av frostat glas mot grannens terrass. Elarmatur. Eluttag. Kortling i vägg för eventuellt eget framtida montage av markis.

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält
Lena Sjöstedt Säljare