Försäljning pågår
Försäljning pågår

Brf Åstråket

1 735 000–4 275 000 kr

På första parkett alldeles intill Eskilstunaån planerar vi för byggnationen av Brf Åstråket, 36 moderna, genomgående och stilfulla lägenheter i bostadsrättsform med preliminärt tillträde 2023. I Västra Munktellstadens senaste bostadspärla kommer du bo intill lugnet vid ån, samtidigt som du har närhet till stadens puls. Välkommen till en ny verklighet med Å-sikt.

Bostadsfakta

Pris 1 735 000– 4 275 000 kr
Rum 2–4 rum och kök
Area 52–92 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • kall- och varmvatten
 • TV och IP-telefon via Tele2 f.d. Com Hem
 • bostadsrättstilläggsförsäkring
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

 • hushållsel, föreningen har individuell mätning (s.k. IMD) med enskild debitering för varje lägenhet av hushållsel

Vad används avgiften till

3 692–5 802 kr/mån
Våningar 4
Lägenheter 36
Status Försäljning pågår

Huset och omgivningen

Vår arkitekt Markus Grieser från AART AB berättar om huset och visionen kring området vid Eskilstunaån och Munktellstaden.

Se filmen

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetslöftet ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som till exempel arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Riksbyggens Trygghetslöfte

Välkommen på visning!

Onsdag 8 december 17:00-18:00

Öppet hus för Brf Åstråket hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling på Libergsgatan 8, Eskilstuna

Första parkett vid ån i historiska kvarter

I bästa läge vid Eskilstunaån planerar vi för byggnationen av ett småskaligt tegelhus på fyra våningar med 36 lägenheter på två till fyra rum och kök. Småskaligt med äkta kulturhistorisk charm. Första parkett och grönska vid Eskilstunaån. Fem minuters promenad från city. Det finns många sätt att beskriva det unika med Brf Åstråket, vår andra etapp i Västra Munktellstaden, Eskilstunas snabbt växande stadsdel i anslutning till den historiska industrimiljön där Munktell hade sina verkstäder. Efter en lyckad säljstart är kvarvarande lägenheter släppta på den öppna marknaden enligt principen först till kvarn.

Är det någon av de härliga gavellägenheterna med ljusinsläpp från tre väderstreck och dubbla balkonger som lockar mest, eller kanske en av våra kvadratsmarta tvåor med det underbara köksfönstret som har plats både för din egen kryddodling och reflektioner över den gångna dagen? Eller är någon av våra väl genomtänkta treor något för dig? När du hittar en bostad du är intresserad av tar du bara kontakt med våra samarbetspartner på Länsförsäkringar fastighetsförmedling i Eskilstuna. Hos dem kan du få mer information om projektet och du kan även besöka dem för att titta, uppleva och känna på de val som finns i projektet. Du kan se vilka lägenheter som fortfarande är lediga i Bostadsväljaren eller under "Bostäder" längre ned. Och det finns flera guldkorn kvar.

Ett hem att längta till

I Åstråket lever du det sköna livet där det mesta är enkelt. Med stan inpå knuten promenerar du snabbt till butiker, service, restauranger och caféer. Ena stunden njuter du av folklivet eller tar en AW, i nästa stund sitter du på din balkong i din alldeles nyproducerade lägenhet och blickar ut över Eskilstunaån. Endast ett promenadstråk som ringlar sig längs ån kommer att skilja husen från vattnet. Inflyttning sker preliminärt under hösten 2023.

I Brf Åstråket kommer vi att erbjuda moderna och genomgående bostäder med dubbla balkonger alternativt en balkong och en uteplats. Köket är hjärtat i lägenheterna med generösa ytor och stora fönster. Med Riksbyggens inredningsprogram kommer du som är med från start ha möjlighet att sätta din personliga prägel på kök, badrum och andra detaljer i ditt nya hem. Bland bilderna kan du redan nu se inspirationsbilder för vår grundstandard i kök och badrum, inredningsstilen Harmoni, samt de tillvalsstilar som kommer att finnas. Väljer du en klassisk vit lucka som tillsammans med läckra svarta handtag och en lite mörkare bänkskiva ger ett kontrastrikt intryck eller är tillvalsstilen Natur kanske närmare din smak med sin mjuka framtoning och behagliga känsla?

Tillval - vilken still passar dig?

Det fina med vårt inredningsprogram är att alla val inom respektive stil är noga utvalda och matchade. I Brf Åstråket erbjuder vi Harmoni som grundutförande i våra kök och badrum och inom stilen har du som köpare möjligheter till kostnadsfria val där allt ingår i priset för din lägenhet.

Känner du att ett kök med träkänsla eller en färgad lucka känns mer intressant? Då kanske någon av våra tillvalsstilar faller dig bättre i smaken. I Brf Åstråket erbjuder vi tillvalsstilarna Sober och Natur i kök och Elegant och Sinne i badrum.

Du betalar ett fast paketpris för tillvalsstilen oavsett vilka produkter du väljer inom stilen. I alla våra stilar har våra inredare noga valt ut och matchat ihop material och produkter till en inredning som är stilren, praktisk och hållbar över tid. Vårt mål är att du i Brf Åstråket kan hitta och skapa din nya drömbostad för en inspirerande och fungerande vardag – en ny verklighet att längta till.

Vad händer vid köp av lägenhet?

När du tackar ja till en erbjuden lägenhet är det första steget att vi skriver under ett förhandsavtal. Betalningsprocessen ser ut enligt följande;

 • Efter undertecknande av förhandsavtalet får du en faktura på förskottet som är två procent av den aktuella lägenhetens insats (dock max 75 000 kr), förfallodag efter cirka 14 dagar.
 • Cirka sex månader innan inflyttning tecknar vi upplåtelseavtal, det andra och sista avtalet, och då betalas handpenningen som är tio procent av din insats minus det belopp som redan har betalats i förskott.
 • Vid inflyttning betalas sedan slutlikviden, resterande belopp av din insats.

Mäklarsamarbete

I detta bostadsprojekt samarbetar vi med Länsförsäkringar fastighetsförmedling, som kommer att hålla i försäljningen av Brf Åstråkets lägenheter. Annica Lövgren och Ellinor Mersin kommer att vara din främsta kontakt vid intresse för köp och du hittar deras kontaktuppgifter lite högre upp på denna hemsida, alternativt i filen Mäklarsamarbete Brf Åstråket under rubriken Dokument och faktablad. Om du vill komma på visning för Brf Åstråket är det Annica och Ellinor du kontaktar.

Självklart kan mäklarna även gärna hjälpa dig med frågor kring försäljning av en nuvarande bostad.

Rum för hela livet

Sedan 1940 har vi lyft blicken i varje bostadsprojekt och tänkt nytt, tänkt längre. Vi är till för att lösa behov och för att lösa behov krävs alltid nya idéer. Den tanken har gått som en röd tråd genom Riksbyggens historia och den löper vidare även här i Brf Åstråket – från golv till tak och rum till rum.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

Riksbyggens inredningsportal

Här hittar du ett inspirationsverktyg för att se de inredningsval vi erbjuder i Brf Åstråket. Testa dig fram för kök och badrum. Vi hoppas att du ska hitta din favoritstil och sedan välja ut de detaljer som passar just dig!

Besök inredningsportalen

Hållbarhetsåtgärder för Brf Åstråket

 • Miljöbyggnad Silver
 • Solceller
 • Minimering av mängden täta, hårdgjorda ytor 

Riksbyggen är Sveriges Grönaste Varumärke. Läs om vårt hållbarhetsarbete.

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

  Försäljning pågår
 • Byggstart

   
 • Visningsbostad

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  Preliminärt hösten 2023

Se huset och välj bostad

 • Välj favoritbostad och anmäl intresse
 • Se huset från olika vinklar
 • Se var solen är under dagen
Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Munktellstaden - porlande vatten och allt inom räckhåll

Munktellstaden ligger centralt i Eskilstuna vid forsande vattendrag, broar och holmar. Historiskt var det Eskilstunas största industriområde. Idag är det ett modernt kvarter och ett centrum för innovation, kultur och sport, nära all tänkbar service. Runt knuten har du stadshistoriska utställningar på Stadsmuseet, konst-utställningar på Konstmuseet, fartfyllda idrottsupplevelser på Munk-tellarenan och svensk verkstadsmekanisk historia på Munk-tellmuseet. Restaurang- och caféutbudet växer stadigt i takt med att fler människor flyttar hit och i området finns även ett hotell, Munk-tellbadets kittlande badäventyr för alla åldrar med generös relax-avdelning och träningsmöjligheter och evenemangsarena Stiga Sports Arena som rymmer hela 5 000 besökare och som är hemma-plan för det klassiska handbollslaget Guif och här hålls även stora evenemang som konserter och mässor.

Nära till det mesta

Sydväst om Stiga Arena och Munktellbadet ligger gångbron Västerbron som smidigt binder samman Munktellstaden med verksamheter och kommunala parkeringar på Väster där det bland annat finns mataffär, apotek, konditori och restaurang.  I närområdet finns flera fina grönområden, bland annat vackra Stadsparken som löper längs med Eskilstunaån och intill Västra Munktellstaden ligger Rothoffsparken, stadens äldsta anlagda park som är en kultur-minnespark med en botanisk inriktning. Parken har sin norra sida utmed Eskilstunaån och den nås från Tullgatan, Stallgången och Rothoffsvägen. Parken är en grön skyddad oas omgärdad av stora ekar och de stora öppna gräsytorna används flitigt för picknick och kubbspel. I parken finns även en tillgänglighetssanpassad lekplats med djungeltema, ett woodlandinspirerat entréområde, ätbara partiet "Smultronstället", apiarium, karpdammar och ett café.

Knytpunkt för kultur

Du som är intresserad av konst, kultur och musik kommer att trivas extra bra i Munktellstaden. Här finns flera spännande museer, som exempelvis Eskilstuna Stadsmuseum och Munktellmuseet. Den stora kulturarenan Lokomotivet ligger också i området och här hålls regelbundna föreställningar inom såväl stand-up som teater och musik.

Grönskande promenad längs ån

Du bor precis vid flera lummiga grönområden, inte minst den vackra Stadsparken som löper längs med Eskilstunaån. En ny strandpromenad har byggts längs ån och det nya badhuset. Slå dig ner vid kajen och njut av det rofyllda porlande vattnet. Varför inte köpa med en kaffe och njuta av lugnet? Eller kanske möta upp en vän för lunch på den närliggande restaurangen. Kajen kommer att förlängas på östra sidan om ån intill den nya gång- och cykelbron mot Pråmskjulstorget. Tre kilometer norrut ligger populära Årby naturreservat med grillplatser och motionsspår för löpning och vandring. På vintern finns även ett skidspår här.

Munktellstaden var från början Bolinder-Munktells industriområde, där Volvo BM under många år hade sin tillverkning. I början av 1970-talet flyttades huvuddelen av tillverkningen utanför centrum och i början av 1990-talet byggdes ett av industrihusen om till Munktell-Arenan och under samma period öppnades även Munktellmuseet. Munktellarenan har under de senaste åren varit i stark utveckling och närmiljön har förändrats, men den industrihistoriska charmen är bevarad i området.

Anmäl intresse till Brf Åstråket

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till