Säljstart hösten 2021
Säljstart hösten 2021

Brf Glanbacken

Vi planerar att bygga en andra etapp med parhus och radhus i Svärtinge Skogsbacke. Säljstart hösten 2021. Låt den här idyllen bli din verklighet. Mitt i naturen – nära till stadspulsen.

Bostadsfakta

Bostäder 27
Status Kommande

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer
Press

Riksbyggen har Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

Läs om undersökningen här

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Bo nära naturen

Boende nära skog och natur. Här finns nybyggd skola, mataffär och fin idrottsanläggning.

Se filmen

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Titta in i huset

Bostadsrätter i Svärtinge, vid Norrköping

Vi på Riksbyggen har förvärvat tomter i Svärtinge – en pärla precis vid sjön Glan. Här planerar vi att bygga cirka 70 nya bostadsrätter i form av bostadsrättsradhus i tre etapper. Nu planerar vi för andra etappen, Brf Glanbacken - bestående av parhus och radhus. Vår vision är att skapa ett boende som bjuder in dig till ett liv mitt i naturen – samtidigt som det är nära till stadspuls. Säljstart hösten 2021. Välkommen med din intresseanmälan längre ner på sidan. 

Bo mitt i naturen, där närheten är det centrala

Nu har du chansen till ett bekvämt boende nära natur, vatten, skola och stad. I Svärtinge, mitt i Kolmårdsskogen, planerar vi att bygga parhus och radhus i form av bostadsrätter – Brf Glanbacken. Totalt 27 bostäder med hög trivselfaktor där du själv kan vara med och påverka planlösningen utifrån dina behov. Bara 15 minuter från Norrköping och Finspång.

Välplanerat och flexibelt boende

Det är ett välplanerat boende som möter dig där varje kvadratmeter har utnyttjats optimalt. På entréplanet ligger kök, vardagsrum, tvättutrymme och badrum med dusch. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar ljus och rymd. Standarden är hög med kök från Vedum, rostfria vitvaror från Bosch, helkaklade badrum och ekparkett med vattenburen golvvärme. Flexibiliteten är stor för att du ska kunna anpassa bostaden efter just dina behov. På andra våning, där sovrummen ligger, kan du välja mellan fem olika planlösningar. Allt beroende på hur många ni är i familjen och hur många sovrum ni behöver.

En extra krydda är att det kommer att finnas möjlighet att välja bland olika inredningsstilar för att öka den personliga känslan. Bostäderna har egen trädgård med uteplats. Alla gavelhus, vilket de flesta är, har fönster på gaveln för ökat ljusinsläpp och kontakt med naturen utanför.

Nära skola och bad

Läget är unikt med närhet till det mesta; skog, vatten, skola, mataffär och kommunikationer. Husen är byggda i en lantlig miljö bara ett stenkast från sjön Glan. Ett område som inbjuder till många aktiviteter som bad, fiske, picknick och motion. I området finns den nybyggda skolan Svärtinge Skogsbacke skola och idrottshall med moderna och kreativa miljöer för cirka 400 elever, från förskoleklass upp till årskurs sex. Och alldeles bredvid byggs en ny förskola med plats för cirka 80 barn på fyra avdelningar.

Nöjen, kultur och djur

Samtidigt är stadspulsen i Norrköping bara en kvart bort med allt vad det innebär i form av shopping, nöjen och kultur. Här finns också Östgötaporten, hemmaarena för allsvenska IFK Norrköping. I utkanten av staden ligger Kolmården, Sveriges största djurpark. Där finns allt från lejon och giraffer till flera nordiska djur samlade.

Miljön i området är viktig

En rad olika saker, som ligger i linje med vårt miljö- och hållbarhetstänk, kommer att genomföras i området. Alla bostäder kommer till exempel att ha egna trädgårdar vilket innebär bra odlingsmöjligheter. Har du elbil finns laddbox som tillval. Och i området kommer så mycket som möjligt av den befintliga skogen att bevaras.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Byggstart

   
 • Säljstart

  Höst 2021
 • Visningsbostad

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

   

Nära grönområden och stadspuls

Svärtinge ligger mittemellan Norrköping och Finspång. Perfekt för den som inte vill välja mellan naturnära och stadsnära. Här välkomnar den glittrande sjön Glan bad, fiske, olika vattensporter och mycket mer. Dessutom finns alla möjligheter till långa promenader i Kolmårdsskogen. I Brf Glanbacken bor du nära till skola, den nybyggda idrottsanläggningen och till mataffär. I området står lugnet och naturen i centrum – men stadspulsen är aldrig längre bort än 15 minuter. Och bara tio minuter från Svärtinge ligger Ingelsta shopping, ett köpcentrum som utöver shopping erbjuder nöjen och en mängd olika restauranger.

Kultur och idrott

Från Svärtinge är det ca cirka 15 minuters bilfärd till Norrköping. Resan går genom skog och åkrar innan stadens utbud av kultur, nöjen och shopping breder ut sig. Norrköping, som ligger vackert vid Motala ström, har något för alla. Kaféer, butiker, studentliv och naturreservat är bara något av allt det som kännetecknar Norrköping. Östgötaporten är hemmaarenan för IFK Norrköping som lockar tusentals supportrar. För sportintresserade ungdomar arrangeras Stadium Sports Camp varje sommar med över 20 olika sporter att utöva. I utkanten av staden ligger Kolmården, Sveriges största djurpark. Där finns allt från lejon och giraffer till flera nordiska djur samlade på en och samma plats.

Anmäl intresse till Brf Glanbacken

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till