Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Slutsålt

Brf Enkelbeckasinen

Om projektet

Bostadsrätter i Norra Ormesta i Örebro

Alla lägenheter är sålda i Brf Enkelbeckasinen!

Vid de tidigare orörda markerna kring Norra Oremesta och Osets naturreservat bygger Riksbyggen 29 nya fräscha och yteffektiva lägenheter. Här blir din närmaste granne naturen, promenadstråken, fåglarna och den slående utsikten över Hjälmaren, och ändå har du bara 3 km till pulsen i Örebro.

Inflyttning april/maj 2017.

Lägenhetsväljare

Klicka på bilden för att komma till lägenhetsväljaren där du kan se priser, planlösningar och avgift för samtliga lägenheter i projektet.

Öppna lägenhetsväljare för Brf Enkelbeckasinen

Vill du också bo granne med natursköna Oset?

Nu är det dags att ge fler Örebroare chansen att upptäcka och bosätta sig vid de populära och vackra östra delarna av staden. Vid de tidigare orörda markerna kring Norra Ormesta och Osets naturreservat bygger Riksbyggen 29 nya fräscha och yteffektiva lägenheter. 

Läs mer

Lägenheter med stort ljusinsläpp och fantastisk utsikt

Våren 2017 står de två första husen klara för inflyttning. Med det spektakulära läget och den fantastiska utsikten över naturen och sjön har det varit självklart för oss att satsa på stora fönster och rejält tilltagna balkonger i samtliga lägenheter.

Storleken kommer att variera mellan 2 och 4 rok de minsta 60 kvm och de största 85 kvm. Vissa kommer att ha dusch och andra badkar. Gemensamt för samtliga är den eleganta vitpigmenterade ekparketten, de stora grå granitkeramikplattorna och det stilrena vita köket. Rostfria vitvaror från Siemens är standard liksom kommod i badrummet.

Naturskönt friluftsområde

Norra Ormesta är sedan länger ett populärt utflyktsmål för friluftstörstande och fågelskådande besökare. Djurlivet är rikt och fågeltornen flera, den orörda naturen lockar med sitt lugn och sin skönhet. På sommaren finns härliga promenadstråk och om vintern, när isen breder ut sig över vattnet, öppnar möjligheterna för vintersporter som skidåkning och långfärdsskridskor upp sig. Långa upptrampade stigar skär genom området och lockar till både sköna kvällspromenader i solnedgången och härliga joggingturer med perfekt underlag.

I periferin men ändå nära

"Utanför stan men ändå nära till allt" är en ekvation som inte alltid går ihop. Därför tror vi att många väljer bort ett boende utanför stadskärnan. Men i och med byggandet av Brf Enkelbeckasinet ställs detta antagande på ända. På landet vid Hjälmarens strand, med Osets vackra och orörda naturreservat som närmsta granne, är det bara 3 km till Örebro citys sprudlande kommers. Du tar dig lätt via en skön promenad eller en kort cykeltur till affärer, restauranger, kultur och annat som står till buds. Åker du hellre kommunalt ligger busshållplatsen bara ett stenkast bort. Här får du det bästa av två världar och du behöver inte avstå från något. 

Skola och barnomsorg nästgårds

Att bo en bit utanför stan med barn är lockande. De små liven har ofta mycket spring i benen och uppskattar stora ytor att röra sig på. Naturen är också, med sin mångfald i flora och fauna, en lärorik och förhållandevis spännande plats att växa upp i närheten av. För att ett sådant boende ska fungera smidigt och livspusslet ska vara lätt att lägga krävs att skola och barnomsorg finns i närheten. Från Brf Enkelbeckasinen är det bara några hundratals meter till förskolan och inte långt därifrån ligger också Almbyskolan som erbjuder åk 1-9.

Bilder

Se alla bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Riksbyggen Förtur är en möjlighet för dig att se och välja nyproducerade bostäder i bostadsrätt och äganderätt innan de finns tillgängliga för allmänheten. För bara 200 kronor per person och år ökar du dina möjligheter att hitta din drömbostad i framtiden.

  Du samlar dina poäng över tid, och ju fler poäng du har, desto större chans har du att välja just den bostad som du vill ha i ett projekt. Genom att vara med i Riksbyggen Förtur får du förhandsinformation om de projekt du anmält intresse för. Du gör en anmälan till det eller de projekt du vill ha mer information om. 

  Villkor Riksbyggen Förtur

 • Toggle

  Bostadsväljare

 • Toggle

  Allmänt

  29 lägenheter fördelat på 2 punkthus om 14+15 lägenheter i varje samt en gemensamhetslokal med möjlighet för övernattning. Alla lägenheter är enplanslägenheter med balkonger, och i markplan med uteplats. Lägenhets förråd är placerad högst upp i punkthusen. Möjlighet för källsortering i separat Miljöbod. I varje lägenhet finns fullt utrustat kök med spishäll, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl- och frysskåp. I badrummet finns tvättmaskin och torktumlare. 

 • Toggle

  Bilparkering

  Totalt finns 29 p-platser i carport och 5 p-platser för gäster.

 • Toggle

  Cykelparkering

  I anslutning till carportar finns låsbara cykelrum. Rummen är dimensionerade för ca två cyklar per lägenhet. Cykelställ finns även i anslutning vid entréer. 

 • Toggle

  Grundläggning

  Isolerad pålad betongplatta på mark. 

 • Toggle

  Stomme

  Bjälklag, lägenhetsskiljandeväggar utförs i betong. Övriga ytterväggar utförs som utfackningsväggar med en stomme av trä och stål. 

 • Toggle

  Fasader

  De två nedre våningarna har fasad av tegel (mörk grått) och de övriga våningarna putsad fasad. Trapphusen har fasad av genomfärgad stenskiva och glas. 

 • Toggle

  Balkong/Uteplatser

  Balkongplatta i betong och räcke av metall och glas. Uteplatser är belagda med betongplattor. 

 • Toggle

  Fönster och fönsterbänkar

  Fabriksmålade inåtgående trä/aluminiumklädda 3-glas, fönster och fönsterdörrar är försedda med fönsterbroms och barnspärr. Fönsterbänkar i ljus gråvit natursten mattpolerad placerad i fönstersmyg. 

 • Toggle

  Innerväggar

  Lägenhetsskiljande väggar i betong och övriga bärande väggar i betong. Övriga innerväggar utförs gipsbeklädda med en regelstomme av trä/stål. 

 • Toggle

  Dörrar

  Entrépartier till trapphus med portautomatik och porttelefon. Entrédörrar till lägenheterna är säkerhetsdörrar med godkänd låsenhet i säkerhetsklass 3. Mekanisk ring-klocka och dörrkik. Invändiga lägenhetsdörrar vita släta. 

 • Toggle

  Ventilation, värme, VA, El

  Husets ventilationssystem är ett gemensamt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning. Huset ansluts till fjärrvärmenätet och uppvärmningen sker genom ett vattenburet radiatorsystem. Huset ansluts till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Individuell mätning av varmvatten och el. 

 • Toggle

  Internet/tele/tv

  Uttag för internet/tele/tv i kök, hall, sovrum och vardagsrum. Fastigheten ansluts till Telia där ett valt utbud ingår. De boende tecknar själv abonnemang för internet, telefoni och tv.

 • Toggle

  Rundvandring i 3D

 • Toggle

  Ekonomisk plan

  Här hittar du den ekonomiska planen för föreningen.

  Ekonomisk plan Enkelbeckasinen.pdf

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Entré

  Golv: Klinkergolv
  Sockel: Vit träsockel
  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N
  Tak: Grängat vitt

 • Toggle

  Hall

  Golv: Parkett 14 mm 3-stavs, vitpigmenterad ek.
  Sockel: Vit träsockel.
  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N.
  Tak: Grängat vitt
  Övrigt: Hatthylla

 • Toggle

  Sovrum

  Golv: Parkett 14 mm 3-stavs, vitpigmenterad ek.
  Sockel: Vit träsockel.
  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N.
  Tak: Grängat
  Övrigt: Fönsterbänk i fönstersmyg.

 • Toggle

  Kök

  Golv: Parkett 14 mm 3-stavs, vitpigmenterad ek.
  Sockel: Vit träsockel.
  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N.
  Tak: Grängat vitt.
  Inredning: Köksinredning med infällda Led spotlights under väggskåp samt mjukstängande lådor. Bänkskiva i laminat med underkantslimmad ho. Vitt kakel ovan arbetsbänk, rostfria vitvaror från Siemens: induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl och frys. Rostfri fläktkåpa från Siemens. Blandare från FM Mattson.
  Övrigt: Fönsterbänk i fönstersmyg.

 • Toggle

  WC/dusch/bad/tvätt

  Golv: Stora grå klinkerplattor utanför duschplats och 15x15cm klinkerplattor vid cm vid dusch och badplats.
  Vägg: vitt kakel 15x15cm och en fondvägg av stora plattor med grått kakel, lika golv.
  Tak: Vitmålade tak.
  Inredning: Badrumsinredning: kommodskåp med tvättställ och mjukstängande lådor. Spegel med LED-belysning. Golvmonterad förhöjd WC-stol 460 mm. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens med vit bänkskiva och två vita väggskåp ovan bänkskiva. Belysning under väggskåpen. Duschhörna 90x90 cm med svängda dörrar i glas. Badkar i vissa lägenheter. Tvättställsblandare samt dusch med takdusch från FM Mattson. Handdukstork i krom. Toalettpappershållare och handukshängare.

 • Toggle

  WC

  Golv: Grå klinker, mellangrå fog
  Sockel: Klinker
  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N, vitt kakel ovan handfat.
  Tak: Vitmålade tak.
  Inredning: Badrumsinredning: kommodskåp med tvättställ och mjukstängande lådor. Spegel med belysning. Golvmonterad förhöjd WC-stol. Toalettpappershållare och handukshängare.