Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Slutsålt

Brf Dubbelbeckasinen

Om projektet

Bostadsrätter i Norra Ormesta i Örebro

Alla lägenheter är sålda i Brf Dubbelbeckasinen!

Lägenhetsväljare

Klicka på bilden för att komma till lägenhetsväljaren där du kan se priser, planlösningar och avgift för samtliga lägenheter i projektet.

Öppna lägenhetsväljare för Brf Dubbelbeckasinen

Vill du också bo granne med natursköna Oset?

Sensommaren 2017 står de två husen i Brf Dubbelbeckasinen klara för inflyttning.

Med det spektakulära läget och den fantastiska utsikten över naturen och sjön har det varit självklart för oss att satsa på stora fönster och rejält tilltagna balkonger i samtliga lägenheter.

Storleken kommer att variera mellan 2 och 4 rok de minsta 60 kvm och de största 85 kvm. Vissa kommer att ha dusch och andra badkar. Gemensamt för samtliga är den eleganta vitpigmenterade ekparketten, de stora grå granitkeramikplattorna och det stilrena vita köket. Rostfria vitvaror från Siemens är standard liksom kommod i badrummet.

Läs mer

Orörd natur som lockar

Naturreservatet Oset är sedan länge ett populärt utflyktsmål för friluftstörstande och fågelskådande besökare. Djurlivet är rikt och fågeltornen flera, den orörda naturen lockar med sitt lugn och sin skönhet. På sommaren finns härliga promenadstråk och om vintern, när isen breder ut sig över vattnet, öppnar möjligheterna för vintersporter som skidåkning och långfärdsskridskor upp sig. Långa upptrampade stigar skär genom området och lockar till både sköna kvällspromenader i solnedgången och härliga joggingturer med perfekt underlag.

Nära men ändå avskilt

"Utanför stan men ändå nära till allt" är en ekvation som inte alltid går ihop. Därför tror vi att många väljer bort ett boende utanför stadskärnan. Men i och med våra byggen, först Brf Enkelbeckasinen och nu Brf Dubbelbeckasinen, ställs detta antagande på ända.

På landet vid Hjälmarens strand, med Osets vackra och orörda naturreservat som närmsta granne, är det bara 3 km till Örebro citys sprudlande kommers. Du tar dig lätt via en skön promenad eller en kort cykeltur till affärer, restauranger, kultur och annat som står till buds. Åker du hellre kommunalt ligger busshållplatsen bara ett stenkast bort.

Här får du det bästa av två världar och du behöver inte avstå från något.

Barnomsorg och skola ett stenkast bort

Att bo en bit utanför stan med barn är lockande. De små liven har ofta mycket spring i benen och uppskattar stora ytor att röra sig på. Naturen är också, med sin mångfald i flora och fauna, en lärorik och förhållandevis spännande plats att växa upp i närheten av. För att ett sådant boende ska fungera smidigt och livspusslet ska vara lätt att lägga krävs att skola och barnomsorg finns i närheten. Från Brf Dubbelbeckasinen är det bara några hundratals meter till förskolan och inte långt därifrån ligger också Almbyskolan som erbjuder åk 1–9.

Bilder

Se alla bilder

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning Sommaren 2017 Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Riksbyggen Förtur är en möjlighet för dig att se och välja nyproducerade bostäder i bostadsrätt och äganderätt innan de finns tillgängliga för allmänheten. För bara 200 kronor per person och år ökar du dina möjligheter att hitta din drömbostad i framtiden.

  Du samlar dina poäng över tid, och ju fler poäng du har, desto större chans har du att välja just den bostad som du vill ha i ett projekt. Genom att vara med i Riksbyggen Förtur får du förhandsinformation om de projekt du anmält intresse för. Du gör en anmälan till det eller de projekt du vill ha mer information om. 

  Villkor Riksbyggen Förtur

 • Toggle

  Byggnadsbeskrivning

  Allmänt

  30 lägenheter fördelat på 2 punkthus om 15 +15 lägenheter i varje. En gemensamhetslokal med möjlighet för övernattning delas med brf. Enkelbeckasinen. Alla lägenheter är enplanslägenheter med balkonger, och i markplan med uteplats. Lägenhets förråd är placerad högst upp i punkthusen. Möjlighet för källsortering i separat Miljöbod. I varje lägenhet finns fullt utrustat kök med spishäll, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl- och frysskåp. I badrummet finns tvättmaskin och torktumlare.

   

  Bilparkering

  Totalt finns 30 p-platser i carport samt flertalet gästparkeringsplatser.

   

  Cykelparkering

  I anslutning till carportar finns låsbara cykelrum. Rummen är dimensionerade för ca två cyklar per lägenhet. Cykelställ finns även i anslutning vid entréer.

   

  Grundläggning

  Isolerad pålad betongplatta på mark.

   

  Stomme

  Bjälklag, lägenhetsskiljandeväggar utförs i betong. Övriga ytterväggar utförs som utfackningsväggar med en stomme av trä och stål.

   

  Fasader

  De två nedre våningarna har fasad av tegel (mörk grått) och de övriga våningarna putsad fasad. Trapphusen har fasad av genomfärgad stenskiva och glas.

   

  Balkong/Uteplatser

  Balkongplatta i betong och räcke av metall och glas. Uteplatser är belagda med betongplattor.

   

  Fönster och fönsterbänkar

  Fabriksmålade inåtgående trä/aluminiumklädda 3-glas, fönster och fönsterdörrar är försedda med fönsterbroms och barnspärr. Fönsterbänkar i ljus gråvit natursten mattpolerad placerad i fönstersmyg.

   

  Innerväggar

  Lägenhetsskiljande väggar i betong och övriga bärande väggar i betong. Övriga innerväggar utförs gipsbeklädda med en regelstomme av trä/stål.

   

  Dörrar

  Entrépartier till trapphus med portautomatik och porttelefon. Entrédörrar till lägenheterna är säkerhetsdörrar med godkänd låsenhet i säkerhetsklass 3. Mekanisk ring-klocka och dörrkik. Invändiga lägenhetsdörrar vita släta.

   

  Ventilation, värme, VA, El

  Husets ventilationssystem är ett gemensamt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning. Huset ansluts till fjärrvärmenätet och uppvärmningen sker genom ett vattenburet radiatorsystem. Huset ansluts till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Individuell mätning av varmvatten och el.

   

  Internet/tele/tv

  Uttag för internet/tele/tv i kök, hall, sovrum och vardagsrum. Fastigheten ansluts till Telia där internet, telefoni et samt valt utbud för och tv ingår.

 • Toggle

  Bostadsväljare

 • Toggle

  Rundvandring i 3D

 • Toggle

  Ekonomisk plan Dubbelbeckasinen

  Här hittar du den ekonomiska planen för föreningen.
  Ekonomisk plan Dubbelbeckasinen.pdf

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Rumsbeskrivning

  Entré:

  Golv: Klinkergolv

  Sockel: Vit träsockel

  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N.

  Tak: Grängat vitt

   

  Hall:

  Golv: Parkett 14 mm 3-stavs, vitpigmenterad ek.

  Sockel: Vit träsockel.

  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N.

  Tak: Grängat vitt

  Övrigt : Hatthylla

   

  Sovrum:

  Golv: Parkett 14 mm 3-stavs, vitpigmenterad ek.

  Sockel: Vit träsockel.

  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N.

  Tak: Grängat

  Övrigt: Fönsterbänk i fönstersmyg.

   

  Kök:

  Golv: Parkett 14 mm 3-stavs, vitpigmenterad ek.

  Sockel: Vit träsockel.

  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N.

  Tak: Grängat vitt.

  Inredning: Köksinredning med infällda Led spotlights under väggskåp samt mjukstängande lådor. Bänkskiva i laminat med underkantslimmad ho. Vitt kakel ovan arbetsbänk, rostfria vitvaror från Siemens: induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl och frys. Rostfri fläktkåpa från Siemens. Blandare från FM Mattson.

  Övrigt: Fönsterbänk i fönstersmyg.

   

   

  WC/dusch/bad/tvätt:

  Golv: Stora grå klinkerplattor utanför duschplats och 15x15cm klinkerplattor vid dusch och badplats.

  Vägg: vitt kakel 15x15cm och en fondvägg av stora plattor med grått kakel, lika golv.

  Tak: Vitmålade tak.

  Inredning: Badrumsinredning: kommodskåp med tvättställ och mjukstängande lådor. Spegel med LED-belysning. Golvmonterad WC-stol. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens med vit bänkskiva och två vita väggskåp ovan bänkskiva. Belysning under väggskåpen. Duschvägg i klarglas. Badkar i vissa lägenheter. Tvättställsblandare samt dusch med takdusch från FM Mattson. Handdukstork i krom. Toalettpappershållare och handukshängare.

   

   

  WC:

  Golv: Grå klinker, mellangrå fog

  Sockel: Klinker

  Vägg: Vitmålade väggar S-0500-N, vitt kakel ovan handfat.

  Tak: Vitmålade tak.

  Inredning: Badrumsinredning: kommodskåp med tvättställ och mjukstängande lådor. Spegel med belysning. Golvmonterad WC. Toalettpappershållare och handukshängare.