Anmäl intresse
Anmäl intresse

Kv Tranan

På en plats som förut innehöll en bilverkstad, bilförsäljningsfirma och bensinpumpar kommer nu ett nytt kvarter växa fram. Vi river det gamla och förvandlar kvarteret med nya hållbara och vackra byggnader innehållande bostäder istället. Kvarteret ligger centralt och har gångavstånd till allt som Kalmar stad har att erbjuda. Välkommen till din nya verklighet!

Bostadsfakta

Lägenheter 200
Status Kommande
Press

Riksbyggen har Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

Läs om undersökningen här

Visningar

Kvarteret Tranan är i planeringsstadiet därför har vi inga visningar ännu.

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Nya bostäder i Kalmar

Ett kvarter som kanske inte var så vackert att titta på innan kommer vi förvandla till en plats där man vill leva och bo på. När vi bygger nytt så lyssnar vi till naturen runt omkring oss. Vi gör ekosystemsanalyser och bygger på ett sådant sätt att vi tillför mångfald på platsen. Även här kommer vi att bygga hållbart. Vi skapar lösningar inte bara för minskad miljöpåverkan utan även för social gemenskap och hållbar ekonomi. Vi anser att Hållbarhet är stort. Och litet.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

   

Om området

Kvarteret Tranan kan komma att ses som en ny entré till Kalmar innerstad. Det nya kvarteret och entrén till innerstaden markeras av ett högre hus precis intill korsningen av Norra Vägen och Galggatan, resterande byggnader kommer att samtala med befintlig bebyggelse i området. Bebyggelsen i närområdet är från 50-talet och den gröna kyrkogården togs i bruk redan 1911.

Nu öppnar vi upp för ett nytt kvarter där vi sätter boende och hem i fokus. Med det nya kvarteret skapar vi nya hem och suddar ut historien om bilverkstad och bensinpumpar och asfalt. I kvarteret Tranan har man lagom nära till allt. Precis intill finner du butiker, restauranger, lekplats, park och gym. På promenadavstånd har du köpcentrum, stadskärnan, Kalmarsundsparken, Kalmar slott, havet och tågstationen. Ett nytt kvarter där du har precis lagom nära till allt.

Anmäl intresse till Kv Tranan

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till