Anmäl intresse
Anmäl intresse

Kv Tranan

På en plats som tidigare innehöll en bilverkstad och bensinpumpar kommer snart ett helt nytt kvarter att växa fram! Vi river det gamla och förvandlar platsen till ett attraktivt och hållbart bostadskvarter med trivsamma grönytor att vistas på. Kvarteret Tranan kommer erbjuda något för alla och ligger centralt med gångavstånd till allt som Kalmar stad har att erbjuda. Välkommen till din nya verklighet!

Bostadsfakta

Lägenheter 76
Status Kommande
Press

Riksbyggen har Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

Läs om undersökningen här

Visningar

Kvarteret Tranan är i planeringsstadiet därför har vi inga visningar ännu. 

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Vår trygghetsfilosofi

Nya bostäder i Kalmar

Ett kvarter som tidigare kanske inte var så vackert att vila ögonen på, kommer vi på Riksbyggen att förvandla till en levande plats för människor att bo, leva och trivas på.

I kvarteret planeras det för cirka 200 nya bostäder och vi kommer att bygga etappvis. Även försäljningen kommer att ske i etapper, först ut blir huset som ligger längst söderut mot Norra Vägen, här kommer det att bli cirka 76 lägenheter. Kvarteret Tranan kommer erbjuda något för alla. Här planerar vi för såväl mindre och yteffektiva lägenheter till större bostäder för den stora, urbana familjen och givetvis också lägenheter för dig som drömmer om att lämna villalivet bakom dig och istället börja njuta av en skönare bekymmersfri tillvaro på ett stadsnära läge.

En grönskande innergård med tillhörande gemensamhetslokal som kommer kunna nyttjas festliga tillställningar och bjudningar blir centrum för det nya kvarteret. Vår vision är att skapa en trivsam oas med härliga grönytor för lek, avkoppling och umgänge. Vi hoppas och tror att gården blir en naturlig mötesplats för såväl nya som gamla bekantskaper och även grunden i ett tryggt och levande grannskap.  

Vid säljstarten presenteras visualiseringar av det nya kvarteret, priser och givetvis planlösningar. Här planerar vi för såväl mindre och yteffektiva lägenheter till större bostäder för den stora, urbana familjen och givetvis också lägenheter för dig som drömmer om att lämna villalivet bakom dig och istället börja njuta av en skönare bekymmersfri tillvaro på ett stadsnära läge.

Vad händer på området

Just nu har en rivningsfirma etablerat sig på platsen och rivning kommer att pågå till våren 2022. Rivningen kommer att ske manuellt, demontering av material som ska återbrukas samt sanering av det som är farligt avfall

Hållbarhet i allt vi gör

För oss på Riksbyggen är hållbarhet A och O. När vi bygger nytt lyssnar vi till naturen runt omkring oss. Vi genomför ekosystemsanalyser och tillför mångfald till platsen. Vi skapar lösningar inte bara för minskad miljöpåverkan utan även för social gemenskap och hållbar ekonomi. Precis som alla våra andra bostadsprojekt kommer Kvarteret Tranan genomsyras av hållbarhet. Med ett hållbart boende menar vi ett boende som tillgodoser människors behov, samtidigt som planetens gränser respekteras. Ett exempel på detta är att vi innan rivningen av de befintliga byggnaderna på platsen har låtit Återbruket i Kalmar ta tillvara på så mycket material som möjligt. Riksbyggen kommer bland annat att återanvända vackra ledstänger i trä, tegel och stenplattor från platsen som ska få leva vidare i det nya kvarteret. För oss är hållbarhet är stort. Och litet.

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

   

Ett nytt kvarter med närhet till allt

Kvarteret Tranan kan komma att ses som en ny entré till Kalmar innerstad. Det nya kvarteret och entrén till innerstaden markeras av ett högre hus intill korsningen av Norra Vägen och Galggatan samtidigt som övriga huskroppar kommer skapa samklang med befintlig bebyggelse i området. Bebyggelsen i närområdet är från 50-talet och den gröna kyrkogården togs i bruk redan år 1911.

Nu öppnar vi upp för ett nytt kvarter där vi sätter boende och livskvalitet i fokus. Med det nya kvarteret skapar vi nya hem och suddar ut historien om bilverkstad och bensinpumpar och asfalt. I Kvarteret Tranan har man nära till allt. Precis intill finner du butiker, restauranger, lekplats, park och gym. På promenadavstånd har du köpcentrum, stadskärnan, Kalmarsundsparken, Kalmar slott, havet och tågstationen. Ett nytt kvarter från vilket du har precis lagom nära till allt!

Anmäl intresse till Kv Tranan

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till