Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Försäljning pågår

Brf Hamnmagasinet

Antal bostäder: 26
Rum & Kök: 2 - 5
Pris: 1 500 000 - 4 200 000 kr
Avgift: 3 538 - 5 964 kr
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Hamnmagasinet -slutsålt

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Om projektet

Bostäder i Västervik

Nu är alla lägenheter sålda i Brf Hamnmagasinet!

En sjöstad i Västervik

För Västerviksbon behöver det nya bostadsområdet inte någon närmare presentation. De vet att när du öppnar ytterdörren ligger Västerviks golfklubb, Gränsö slott och marinan tvärs över vattnet. I alla riktningar finns Skeppsbrofjärden, som mynnar ut i Östersjön. Och då har de inte ens nämnt att du redan står på stenkajen vid havet.

Området där vi har byggt Hamnmagasinet ingår i Västervik kommuns satsning för att stärka karaktären av sjöstad. Därför finns det planer på att göra den långa Skeppsbrokajen till ett promenadstråk som binder samman bostäder, flytande restauranger och marinan. Det är en naturlig utveckling med tanke på den stora skärgården, närheten till Östersjön och att Västervik sedan många hundra år har varit en populär hamn.

Förtur till Riksbyggens bostäder.

Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur välja lägenheter först. Valen hanteras sedan utefter antal förturspoäng. Ju tidigare du registrerar dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du samla inför säljstarten. Läs mer om Riksbyggen Förtur här.

Läs mer

Utsikt över Skeppsbrofjärden

Alla lägenheter i Brf Hamnmagasinet har balkong och fönster i flera väderstreck. Bland detaljerna märks bland annat den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum, att fönstren är lite större än vanligt och den generösa takhöjden.

Här är en hög och modern boendestandard från början. Det ligger ekparkett i samtliga rum, och de helkaklade badrummen har förutom golvvärme också handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. Det gäller alla lägenheter, oavsett storlek. I köket hittar du induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggd mikrovågsugn och diskmaskin. Vi har valt Siemens som leverantör av vitvaror. Anledningen är att de ligger i framkant både gällande teknik och energieffektivitet. 

Till fots, bil eller båt

På innergården skapar vi bilparkeringar och strax intill huset finns carport med tillhörande förråd att hyra. Ska du uträtta ett ärende på staden är det däremot lättare att gå. Kanske är du mer intresserad av en skärgårdstur eller räkkryssning? Tack vare Västerviks varierande natur tar du med dig golfsetet, picknickkorgen eller vad det som passar bäst just för dagen.

Ett stenkast från skärgården

Havet och skärgården utanför dörren. Samtidigt inte mer än 11 mil till Linköping och ungefär lika nära till Norrköping och Kalmar. 

Västerviks kommun ligger i nordostligaste hörnet av Småland. Staden har sedan länge varit en populär fiskehamn och välbesökt turistmål, inte minst tack vare Tjust skärgård med över 5 000 öar. I kommunen bor ungefär 36 000 människor, varav drygt 21 000 i centralorten. Här hittar du den bevarade småstadscharmen i kustmiljö, i en stad med fokus på utveckling.

En växande stad

Visst är Västervik en sann sommarstad med lanthandel, laxbodar och skärgårdskrogar. Populariteten och turismen under sommaren gör samtidigt att det skapas möjligheter oavsett årstid. De senaste åren har handeln vuxit till sig och flera stora kedjor har etablerat sig i staden. Här finns nu exempelvis Biltema, Ica Maxi och Clas Ohlson.

Fritidsaktiviteter

Tack vare kustläget har Västervik lite mer att erbjuda. Här hittar du båttaxi, utmärkta fiskelägen och sälsafari. Eller varför inte låta dina besökande vänner uppleva skärgården från en segelbåt? Ta över rodret själv eller överlämna uppgiften till skepparen och njut av färden. I Västervik finns det femstjärniga Lysingsbadet och den välkända Visfestivalen som har arrangerats i över 40 år. 

Kollektivtrafik

Västervik är trots sitt kustläge del i en stor region. Härifrån når du arbete och studier på andra orter genom dagspendling. Kollektivtrafiken är väl utbyggd inom kommunen, i regionen och även i skärgården. Med tåg tar du sig snabbt till Linköping. Sommartid kan du ta museijärnvägen Smalspåret mellan Västervik och Hultsfred samt ett antal stationer däremellan.

Bilder

Se alla bilder
Antal bostäder: 26
Rum & Kök: 2 - 5
Pris: 1 500 000 - 4 200 000 kr
Avgift: 3 538 - 5 964 kr
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Hamnmagasinet -slutsålt

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Riksbyggen Förtur är en möjlighet för dig att se och välja nyproducerade bostäder i bostadsrätt och äganderätt innan de finns tillgängliga för allmänheten. För bara 200 kronor per person och år ökar du dina möjligheter att hitta din drömbostad i framtiden.

  Du samlar dina poäng över tid, och ju fler poäng du har, desto större chans har du att välja just den bostad som du vill ha i ett projekt. Genom att vara med i Riksbyggen Förtur får du förhandsinformation om de projekt du anmält intresse för. Du gör en anmälan till det eller de projekt du vill ha mer information om. 

  Villkor Riksbyggen Förtur

 • Toggle

  Husen

  Brf Hamnmagasinet består av tre huskroppar med totalt 26 bostadsrätter. Husen har fyra våningar där den översta har indragna takvåningar.

 • Toggle

  Lägenheterna

  Moderna bostadsrätter med 2–5 rum och kök, i storlekarna 63–118 kvadratmeter. Lägenheterna har noga utvalt material, varierande planlösningar och stort ljusinsläpp. Alla lägenheter har balkong eller terrass.

 • Toggle

  Grundläggning

  Utgörs av pålad, isolerad betongplatta. 

 • Toggle

  Stomme

  Bjälklag av betong. Lägenhetsavskiljande väggar och övriga bärande väggar är av betong. Ytterväggar utförs som utfackningsväggar.

 • Toggle

  Fasader

  Husens fasader utförs av tegel med inslag av skivmaterial.

 • Toggle

  Yttertak

  Yttertaksbeklädnad av papp. Snörasskydd och taksäkerhetsutrustning enligt normer och krav.

 • Toggle

  Dörrar och fönster

  Säkerhetsdörrar till lägenheterna. Fabriksmålade fönster och balkongdörrar av trä med utvändig aluminiumbeklädnad. 

 • Toggle

  Balkonger

  Alla lägenheter har balkong eller terrass. Balkonginglasning finns som tillval.

 • Toggle

  Entréer och trapphus

  Entrépartier av ek med klinker på golv. Torkmatta, namntavla och postfack finns i anslutning till entrén. Vid varje lägenhetsdörr finns en tidningsklämma. Till entrén använder vi ett elektroniskt inpasseringssystem. 

 • Toggle

  Innerväggar

  Lägenhetsavskiljande väggar i betong. Byggnadernas övriga innerväggar består av gipsskivor på stålregelstomme. Väggar runt hygienrum är byggda av oorganiskt skivmaterial.

 • Toggle

  Rumshöjd

  Generellt ungefär 2,5 meter.

 • Toggle

  Innerdörrar

  Vita släta innerdörrar.

 • Toggle

  Gemensamma lokaler

  Barnvagnar och rollatorer kan ställas i anslutning till trapphusen. I hus 2 finns gemensamhetslokal som kan användas som övernattningslägenhet.

 • Toggle

  Cykelparkering

  På gården finns även ett separat cykelrum samt utvändiga cykelställ.

 • Toggle

  Bilparkering

  Parkering på gården, både med och utan uttag för motorvärmare. Carport på andra sidan Södra Varvsgatan.

 • Toggle

  Avfallshantering

  Avfallshantering med källsortering i separat byggnad på gården.

 • Toggle

  Brandsäkerhet

  Alla lägenheter utförs som en egen brandcell. Det betyder att lägenheterna är avskilda från varandra vilket försvårar för bränder att sprida sig inom och mellan byggnaderna. Alla lägenheter har brandvarnare.

 • Toggle

  Värme och ventilation

  Husen är anslutna till kommunens fjärrvärmesystem. Uppvärmning sker med vattenburet värmesystem med radiatorer. Varje hus har ett eget ventilationssystem. Tilluft- och frånluftssystem med värmeåtervinning (FT X). Förvärmd tilluft till lägenheterna distribueras via tilluftskanaler i schakt. Frånluft tas via kök och våtrum. 

 • Toggle

  Vatten och avlopp

  Fastigheten är ansluten till kommunens vatten- och avloppssystem. Samtliga lägenheter har individuell mätning av varmvatten.

 • Toggle

  El

  Gemensam mätning av den totala energiförbrukningen. Lägenheterna har jordfelsbrytare, automatsäkringar och individuell mätning av el. På hustaken installerar vi solpaneler för att sänka föreningens driftkostnader. 

 • Toggle

  TV, telefoni och data

  Levereras digitalt via bredband till varje lägenhet. I alla lägenheter finns en distributionscentral (medialåda) i kombination med elcentralen.

Rumsbeskrivning

 • Toggle

  Hall

  Golv: Klinker och ekparkett.
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit.
  Vägg: Målning vitt.
  Tak: Målning vitt.
  Övrigt: Säkerhetsdörr.

 • Toggle

  Sovrum

  Golv: Ekparkett.
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit.
  Vägg: Målning vitt.
  Tak: Målning vitt.
  Övrigt: Fönsterbänk av natursten. Skjutdörrsgarderob med hylla och klädstång.

 • Toggle

  Kök/matplats

  Golv: Ekparkett.
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit.
  Vägg: Målning vitt.
  Stänkskydd: Kakel.
  Tak: Målning vitt.
  Inredning: Vitvaror från Siemens: induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin, kyl, frys, köksfläkt. 
  Kökssnickerier: väggskåp med dämpande luckor och takanslutning; bänkskiva 30 mm laminat med underlimmad diskbänk; bänkskåp med dämpade utdragslådor; utrustning för källsortering; blandare med diskmaskinsavstängning; fast takarmatur.
  Övrigt: Fönsterbänk av natursten.

 • Toggle

  Vardagsrum

  Golv: Ekparkett.
  Sockel: Fabriksmålad sockellist av trä, vit.
  Vägg: Målning vitt.
  Tak: Målning vitt.
  Övrigt: Fönsterbänk av natursten.

 • Toggle

  WC/dusch/bad

  Golv: Klinkerplattor. Elektrisk komfortgolvvärme.
  Vägg: Kakel.
  Tak: Målning vitt.
  Övrigt: Golvmonterad WC-stol; kommodskåp med tvättställ; spegelskåp med belysning och eluttag; badkar alternativt duschvägg; elektrisk handdukstork; toalettpappershållare, handdukshängare, klädkrokar; tvättställsblandare och badkarsblandare; förvaringsskåp med dämpade luckor på vägg; bänkskiva 30 mm laminat; tvättmaskin och torktumlare från Siemens; fast takarmatur.

 • Toggle

  Separat WC

  Golv: Klinkerplattor.
  Vägg: Målning vitt, kakelplattor vid tvättställ.
  Tak: Målning vitt.
  Övrigt: Golvmonterad WC-stol; kommodskåp med tvättställ; spegel med belysning och eluttag; tvättställsblandare; toalettpappershållare, handdukshängare, klädkrokar.

 • Toggle

  Balkong

  Golv: Betong.
  Vägg: Likt fasad.
  Tak: Betong – undersida av ovanliggande balkong.
  Övrigt: Balkongräcke i glas med målad metallstomme; möjlighet till inglasning av viss yta som tillval; belysningsarmatur på vägg, eluttag.

 • Toggle

  Bastu

  Golv: Klinker.
  Sockel: Klinker.
  Vägg: Bastupanel.
  Tak: Bastupanel.

Antal bostäder: 26
Rum & Kök: 2 - 5
Pris: 1 500 000 - 4 200 000 kr
Avgift: 3 538 - 5 964 kr
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Hamnmagasinet -slutsålt

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält