Brf Prostkvarnen

Bostadsrätter där du blickar ut över Jönköping. I husets alla hörn finns balkonger med solchans från tre väderstreck. Välkommen till din nya verklighet!

 • Dalviksringen
 • 54 lägenheter

Brf Prostkvarnen

Bostadsrätter där du blickar ut över Jönköping. I husets alla hörn finns balkonger med solchans från tre väderstreck. Välkommen till din nya verklighet!

 • Dalviksringen
 • 54 lägenheter
Försäljning pågår

Fakta

 • Rum 1-1 rum och kök
 • Pris 1 595 000-1 795 000 kr
 • Avgift 2 577-2 577 kr/mån

Tryggt att köpa från Riksbyggen

När du köper en nyproducerad lägenhet av Riksbyggen gör du det till ett fast pris och slipper budgivning. Du får dessutom fem års garanti på din nya bostad.

Fördelar med nyproduktion
+ Visa fler bilder (15 st)

Kontakt

Sälj- och marknadsansvarig
Maria Kjellgren

 • Planerad

  Vår 2017
 • Säljstart

  Februari 2018
 • Byggstart

  Vår 2018
 • Inredningsval

  Januari 2019
 • Inflyttning

  Vår 2020

Om bostadsprojektet

Bostadsrätter på Dalvik i Jönköping

I Brf Prostkvarnen byggs just nu 54 lägenheter i Jönköping. Bostäderna är rymliga på ett till fyra rum och kök. I husets alla hörn finns balkong, med solchans från tre väderstreck. Planerad inflyttning våren 2020.

Endast ett fåtal lägenheter kvar! 

Drömmer du om att bo i Jönköpings härliga naturliv nära centrum, då är du välkommen till Brf Prostkvarnen. Försäljningen pågår och många har redan köpt sin drömlägenhet. Ett fåtal lägenheter finns kvar till försäljning så tveka inte att kontakta Maria Kjellgren eller David Gustafsson. Gå in under lägenhetsväljaren för att titta på planlösningar och priser. Här kan du läsa Allt om Brf Prostkvarnen .

Stora och små lägenheter i Jönköping

Storleken på de nyproducerade lägenheterna varierar mellan ett och fyra rum och kök. Gemensamt för alla lägenheter är den öppna planlösningen, fantastiska balkonger och ett härligt ljusinsläpp. Lägenheterna som har två, tre eller fyra rum, ligger i huskroppens hörn med fönster och balkong i två väderstreck, vilket ger en öppen, ljus känsla, oavsett på vilken våning du bor. Ettorna ligger mellan de större lägenheterna med fönster och balkong åt samma håll.

I de större lägenheterna ger den öppna planlösningen ett naturligt flöde mellan kök, matplats och vardagsrum med en tydlig närvarokänsla i varje rum, utan att allt flyter ihop. Det inglasade uterummet blir en förlängning av både vardagsrummet och sommarkänslan. Ut till den öppna balkongen finns fler helglasade dörrar från andra rum, vilket ger en känsla av markkontakt trots höghöjdsläge.

Ettorna är planerade lite som ett stort hotellrum, fast med ett litet kök adderat. Gott om förvaring i hallen, men sen tar blicken fart rätt ut genom den helglasade balkongdörren, som ger även de små lägenheterna sin beskärda del av de långa balkongerna.

Läs mer

En fantastisk byggnad på Dalviks höjd

Utsikten blir storslagen redan från de lägre våningsplanen, och sen blir det bara bättre och bättre. Brf Prostkvarnen sträcker sig tio våningar upp på spaning från Dalviks höjd. Till huset hör en gemensamhetslokal och en gemensam takterrass. Arkitektoniskt är det ett spännande hus, som står på historisk mark intill Dunkehallaåns första fall ner mot Vättern. Balkonger löper runt hela fasaden som alla lägenheter har olika del av, beroende på lägenhetens storlek. I entré och trapphus kommer denna träkänsla följas upp och få en kontrast med hårdare materialval som glas och betong. Huset byggs med lägenheter på tio våningsplan, och med garage i två plan under mark som ligger i anslutning till ett äldre befintligt parkeringsdäck. 

Nedanför huset ligger Prostkvarnsdammen, som fått sitt namn av en av kvarnarna som låg nedströms och var en löneförmån för prästen i Kristinekyrka.

 

Viktiga hållbarhetsåtgärder för Brf Prostkvarnen

Här kan du bo och leva hållbart. Huset är miljöcertifierat enligt Miljöbyggnad Silver vilket visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial.

Solceller
Bilpool 
Elcykel till varje lägenhet
   
Riksbyggens hållbarhetsarbete

Se huset och välj bland bostäderna

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Området

Centralperspektiv över Vätterbygden

Som område har Dalvik också ett skönt avstånd till Jönköpings centrum. Cirka 120 höjdmeter upp som inte tar många minuter med bil eller buss. Buss nummer 2 matar på med avgångar var tionde minut under stora delar av dagen. Det gör att egen bil absolut inte är nödvändig. En elcykel som inkluderas till varje lägenhet, kan dock vara användbar. Dalvik är bekvämt som i centrum, fast med lite distans.

Fortsätter du istället uppströms ån går stigen utmed Dunkehallaån och snart är du uppe över ängarna och in i skogen. Vid friluftsområdet Hallby har du miltals med löparspår, mountainbikeleder och fina skidspår när den tiden kommer. Vill du bada och simma fortsätter du mot Axamosjön där vattentemperaturen snabbt blir attraktiv. Här finns fler löparspår som är lite mindre kuperade, men också en minigolfbana och ett utegym. Dumme mosse hittar du också på skönt vandringsavstånd, och erbjuder naturens säregna minimalism. Som ett kargt fjällandskap, fast helt platt.

Mer fakta

Golv: askparkett och sockel i ask 
Väggar: målade
Inredning: vitmålade skåpluckor, bänkskivor i vit laminat, stänkskydd i glas, vita innerdörrar, fönsterbänkar av terrazzo
Utrustning: induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, kyl och frys, kombinerad kyl/frys (1 rok), diskmaskin

Golv: klinker
Väggar: kakel
Inredning: WC, handfat med kommod, spegel, handdukstork, badrumsbeslag, duschhörna, tvättmaskin, torktumlare, kombimaskin (1 rok), väggskåp, tvättbänk i vit laminat

Golv: askparkett och sockel i ask
Väggar: målade
Inredning: vita innerdörrar, fönsterbänkar av terrazzo. I sovrum, garderober med vitmålade luckor.

Golv: granitkeramik, askparkett
Väggar: rå betong och målade väggar
Inredning: kapphylla, garderober med skjutdörrar enligt planritning. Garderober i 1 rum och kök. Säkerhetsdörr.

Golv av betong, delvis inglasad.

27 garageplatser
12 utomhusparkeringar

Mediacentral för bredband, IP-telefoni och digital-TV

Anmäl intresse till Brf Prostkvarnen

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta

Trygghet när du köper bostad

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Vår trygghetsfilosofi
Upp