Brf Lokomotivet

Med rofyllt läge i Västra Munktellstaden bygger vi på Riksbyggen 48 moderna hem i bevarad industrihistoria med inflyttning hösten 2020. Välkommen verkligheten.

 • Sågverksgatan/John Engellaus Gata
 • 48 lägenheter

Brf Lokomotivet

Med rofyllt läge i Västra Munktellstaden bygger vi på Riksbyggen 48 moderna hem i bevarad industrihistoria med inflyttning hösten 2020. Välkommen verkligheten.

 • Sågverksgatan/John Engellaus Gata
 • 48 lägenheter
Försäljning pågår

Fakta

 • Rum 1-4 rum och kök
 • Pris 1 295 000-3 955 000 kr
 • Avgift 2 786-5 771 kr/mån

Visningar

Sön 20 okt kl 11:00 - 13:00

Välkommen på stomvisning av Brf Lokomotivet! Adress John Engellaus gata.

+ Visa fler bilder (20 st)

Kontakt

Tryggt att köpa från Riksbyggen

När du köper en nyproducerad lägenhet av Riksbyggen gör du det till ett fast pris och slipper budgivning. Du får dessutom fem års garanti på din nya bostad.

Fördelar med nyproduktion

 • Planerad

   
 • Säljstart Förtur

   
 • Säljstart

  Höst 2018
 • Byggstart

  Vår 2019
 • Inredningsval

  Sommar 2019
 • Visningsbostad

  Mars 2020
 • Inflyttning

  Höst 2020

Om projektet

Bostadsrätter i Västra Munktellstaden i Eskilstuna

Med ypperligt läge intill Eskilstuna ån med adress John Engellaus gata och Sågverksgatan erbjuder vi på Riksbyggen moderna hem i bevarad industrihistoria med inflyttning hösten 2020.

De totalt 48 lägenheterna är fördelade på två hus i ljusgrått tegel med fyra våningar vardera. I våra nya och moderna bostäder har vi valt att bibehålla karaktären av det gamla, industriella området. Vi bygger med tegelfasad och har en något stramare formgivning mot gatorna, men med desto mer liv på innergården. Lägenhetsstorlekarna varierar från 35 till 86 kvadratmeter, ett till fyra rum och kök. Bostäderna i Brf Lokomotivet erbjuder ett modernt och bekvämt boende med närhet till det som behövs för en bekväm vardag och med tillgång till en rik fritid. Alla lägenheter har balkong och/eller uteplats och några få har lyxig takterrass. 

God grundstandard

Lägenheterna i Brf Lokomotivet har designats med utgångspunkt från områdets karaktäristiska stil. I köken är det vita skåpsluckor, laminatbänkskiva i betongimitation med vitt bistrokakel ovan, vilket tillsammans med de rostfria vitvaror och ekparkett sammanfogar både den industriella som den moderna köksstilen. Badrummet är helkaklade med ett modernt och stilrent vitt kakel i större format på väggarna och grå klinkers på golvet. Här är duschväggar i glas, handdukstork och tvättmaskin/torktumlare med bänkskiva ovan och överskåp standard. Är du nyfiken och vill veta mer, kan du se vårt sortiment av standard- och tillvalsprodukter här. Klicka på visningsläge, därefter interaktiv produktexponering.

Bra månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, kall- och varmvatten,bredband 100/100 Mbit/s, IP- telefoni, TV och bostadsrättstilläggsförsäkring. Hushållselen kommer ha en kollektiv anslutning (IMD) med individuell mätning och enskild debitering på hyresavin. 

Trygghet när du köper bostad

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt. Du kan få framflyttad tillträdesdag, ersättning vid dubbel boendekostnad, frånträda köpet och mycket mer. Vi finns även med under en lång tid efter att bostäderna är inflyttade och stöttar föreningen.

Vår trygghetsfilosofi

Se huset och välj bland bostäderna

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Titta in i en lägenhet

Området

Bevarad industrihistoria i kombination med kultur och idrott

Västra Munktellstaden är en ny spännande del av Eskilstuna som växer fram med centralt läge vid forsande vattendrag, broar och holmar. Härifrån är det ett stenkast till idrottsarenor, gym och badhus och inom bekvämt gångavstånd finns centrum, mataffärer och tågstation.

Sedan Eskilstuna kommun övertog Munktellstaden av Volvo har förändringar skett och numera finner du konstmuseum, lokaler för Sörmlands scenkonst, Munktell Science ParkMunktellarenanStiga sports arena och Munktellbadet här. Centrala Eskilstuna kan numera nås via två gång- och cykelbroar över Eskilstunaån.

En växande stadsdel i Eskilstuna

Vi på Riksbyggen har tillsammans med Eskilstuna Kommunfastigheter och RG Förvaltnings AB fått i uppdrag att utveckla och uppföra 400 nya bostäder i totalt tre etapper i den nya stadsdelen Västra Munktellstaden. Tillsammans har vi tagit fram en projekthemsida för hela området där vi samlar allt från historiska arkivbilder till vad som är på gång just nu. Välkommen in och följ med oss i uppbyggnaden av Eskilstunas nya och kanske mest spännande stadsdel! Läs mer om Munktellstaden här.

Ur gestaltningsprogrammet framtaget av Joliark Arkitekter:

 • Bebyggelsen ska relatera till Munktellstadens särdrag och samtidigt anpassas efter nutida krav - på så vis tillförs en ny årsring till området. Denna nya årsring innehåller attraktiva och moderna bostäder, som i skala och detaljering anpassas efter dagens användning och funktion.
 • Hög kvalitet, både när det gäller helhetslösningar och detaljer, ska känneteckna hela projektet. Arkitekturen ska kunna beskrivas som rättfram, ärlig och genuin.

Mer fakta

Golv: Ekparkett, mattlack, 3-stav. Vattensäkert utförande under diskmaskin, kyl och frys. Sockel: Vit fabriksmålad.
Vägg: Målad, vit. Stänkskydd: Kakel vitt blankt. Tak: Grängat vitt.
Övrigt: Induktionshäll för inbyggnad, rostfri. Inbyggnadsugn under spishäll. I taklägenheter placerat i högskåp. Mikrovågsugn rostfri inbyggd i väggskåp. I taklägenheter placerat i högskåp. Diskmaskin rostfri. I taklägenheter integrerad med kökslucka. Kyl/frysskåp, rostfri (gäller 1-2 rum och kök).
Kylskåp och Frysskåp, rostfritt (gäller 3-4 rum och kök).
Spisfläkt, inbyggnadsvariant, rostfri. I taklägenheter frihängande kåpa, rostfri.
Kökssnickerier från Vedum, vit stomme med vit lucka.

Golv: Klinkerplattor ljusgrå.  Vägg: Kakel från golv till tak, vit blankt liggande
Tak: Målning, vitt
Övrigt: WC-stol, golvmonterad vit. Vit kommod, med två vita lådor. Handfat, vitt porslin.
Ettgreppsblandare till handfatet. Spegelskåp, med LED-belysning. Duschskärmvägg i klarglas, 90x90 cm rak vikbar, profiler i silver. Förvaringsskåp ovan bänk vid tvätt/tork, vit stomme med vit lucka. Bänkskiva av laminat, färg grå-betong med rak kant.
Bänkbelysning under väggskåp. Handdukstork, kombi vattenburen och el.
Tvättmaskin, vit, 7 kg. Torktumlare, vit, 7 kg. Förberett för komfortgolvvärme.

Golv: Ekparkett, mattlack, 3-stav. Sockel/foder: Vit fabriksmålad.
Vägg: Målad, vit. Tak: Grängat vitt.
Övrigt: Fönsterbänkar i smyg av natursten.

Balkong
Golv:
 Balkonger av betong, uteplatser med trätrall. Vägg: Tegel lika övrig fasad alternativt puts. Tak: Betong. Övrigt: Svart metallräcke. Belysningsarmatur på vägg.
Eluttag. Lägenheter i markplan har uteplats med trätrall och eller balkong i betong. Ovanliggande lägenheter har balkonger av betong, ovan översta balkongen finns ett tak/balkongplatta. Balkongräcken av målad aluminium i svart kulör.

Takterrass
På våningen högst upp i huset finns ett flertal privata terrasser med gott om plats och bra solläge. Golven har trätrall och räckena som omger terrasserna är i målad aluminium. Vissa terrasser har också en pergola som ytterligare ramar in och ger en hemtrevlig känsla. Pergola samt den skärmvägg som avskiljer terrasserna levereras utan växtlighet.

Föreningen disponerar ca 24 st. parkeringsplatser för uthyrning genom gemensamhetsanläggning i garaget under byggnaderna och innergården. Garageplats kommer kosta 1000 kr/månad.

Cykelförråd finns i källaren (hissen går hit) och på innergården finns uppställningsplatser för cyklar.

I månadsavgiften ingår:

 • Uppvärmning - värme
 • kall- och varmvatten
 • bredband 100/Mbit/s
 • TV
 • bostadsrättstilläggsförsäkring

Anmäl intresse till projektet Brf Lokomotivet

Säkra din plats i kön och få inbjudan till informationsmöten, säljstart och löpande information om vad som händer. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Vill du anmäla intresse för en specifik lägenhet? Kontakta säljaren direkt.

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta
Upp