Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Brf Salmo Salar ligger på Nissastrand i Halmstad och ingår i Riksbyggens bokoncept StegEtt.

Brf Salmo Salar består av ett femvåningshus med 48 bostadsrättslägenheter på mellan 30,5-52,5 kvadratmeter och är i storlekarna ett till två rum och kök. Huset har fem våningar. Huset har solceller, sedumtak och sopsortering.
Det finns en gemensam lokal med ett pentry att använda till fest eller träning samt en relaxavdelning med inglasat uterum, bastu och duschar. I huset finns en övernattningslägenhet. Det finns möjlighet till odling på takterrassen. Regnvatten samlas upp för bevattning. 

Man har minimerat mängden hårdgjord yta genom att bygga garage under jord.  I garaget finns parkeringsplatser för 60 cyklar och 15 bilar, varav tre med laddning för elbil och en med plats för poolbil. Ytterligare 40 cykelparkeringar får plats ute på gården. Det kommer att ordnas både bilpool och cykelpool med möjlighet att hyra fortskaffningsmedel.

Lägenheterna ligger på det populära området Nissastrand med gångavstånd till centrum och högskolan. Inflyttning våren 2018.

Miljöcertifiering klass Silver enligt SundaHus. Det betyder bland annat byggnation med underhållsfria material. Takvåningens byggnader kommer dessutom att utrustas med solceller på taken. Den egna produktionen av solel kommer att kunna användas direkt i huset.

Från byggstart till inflyttning var 18 månader.