Välkommen till världens hem

På Riksbyggen bygger vi hem för alla stilar och smaker. Det vill vi ska synas. Därför har vi öppnat dörren till världens palett med hjälp av internationella designers, denna gång från Santiago de Chile och Beirut. Nedan kan du få inspiration och se det första resultatet av våra samarbeten i Brf Aftonfalken i Uppsala och Brf Framsidan i Haninge, Stockholm.

Prissänkt!
Råbyvägen 82, Kapellgärdet, Uppsala

Uppsalas mest färgstarka 2:a

Våning 5/7 2 rum & kök 69,5 kvm Avgift 3 826 kr Pris
2 295 000 kr

Internationellt samarbete

Riksbyggen gör i höst tillfälligt slut med ljust och fräscht. I ett internationellt samarbete låter vi prisbelönade Nathalie Harb från Beirut och chilenska arkitektduon Grisanti & Cussen skapa hem i Uppsala och Stockholm.
– Många bostadsannonser är väldigt lika och inte särskilt inkluderande idag, ”ljust och fräscht” dominerar. Nu vill vi öppna upp för olika typer av stil och smak genom att komplettera med inspiration från världen. Vi bygger bostäder där alla ska trivas, oavsett vilken smak eller kulturell bakgrund man har, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

Brf Aftonfalken får färg

I Brf Aftonfalken i Uppsala finns inflyttningsklara lägenheter med modern arkitektur och färgsättning av husen. Nu får även insidan färg när arkitekterna Hugo Grisanti och Kana Cussen i Santiago Chile inrett en av lägenheterna. De berättar historier med sin tidlösa inredning. Med humor och värme duckar de inte för att sticka ut, vare sig i färg, form eller som personer. 2015 blev de utnämnda till Chiles ”bästa inredningsarkitekter” av ED Magazine.

Brf Framsidan med smak av Beirut

I Brf Framsidan i Haninge är det inflyttning från och med december 2019. Läget är centralt i Haninge med direkt närhet till goda kommunikationer. Här har libanesiska inredaren, konstnären och scenografen Nathalie Harb skapat en inredning som avspeglar Beiruts smältdegel av mellanöstern, Medelhavet och Europa. Hon representerade 2018 Libanon på London Design Biennal med sin installation ”The Silent Room”.

  • Färgsättningen finns inte som tillval hos Riksbyggen, utan är tänkt som inspiration för den som själv vill skapa sig ett färgstarkt hem.