Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok

Sökes: mark för att bygga en bättre verklighet

Är ni redo?

Vi är redo att skapa en bättre framtid

Idag är vi inte bara fler svenskar - vi är friskare, äldre, mobilare och vi tvekar inte på att flytta för att få mer livskvalitet. Frågan är bara: vem ska ta hand om alla dessa livshungriga människor?

Vi på Riksbyggen är redo. Vi behöver bara fler samarbetspartners som, precis som vi, prioriterar hållbarhet och långsiktighet - där även samhället berikas och planeten respekteras. Låt oss tillsammans skapa ett tryggare och bättre samhälle. Idag, imorgon och om 100 år.

Medan många andra vill göra ett stort intryck är vår strävan att göra ett så litet avtryck på planeten som möjligt.

Vi bygger inte alltid högst eller vackrast, däremot bygger och förvaltar vi alltid med stor respekt för verkligheten - idag, imorgon och om hundra år.

Det finns mycket kvar att göra i vår bransch, och vi måste alla hjälpas åt. Att rädda planeten är allas ansvar.

Nyfiken på ett samarbete med Riksbyggen?

Kontakta gärna våra regionchefer för att höra vad vi på Riksbyggen tillsammans med Sveriges kommuner kan göra idag, imorgon och i framtiden för att skapa en bättre och tryggare verklighet.

 

1. Stockholm, Norr, Öst
Mejla Carl-Henrik Appel
070-5390027

 

2. Region Väst
Mejla Michael Ekberg 
070-5777065

 

3. Region SydVäst
Mejla Ulrika Nyström 
073-0895350

Bostadsanpassning - en vinst på flera områden

"Lägre kostnad och smidigare för de boende"

Med hjälp av bostadsanpassning kan äldre och funktionshindrade bo kvar i sina lägenheter. Riksbyggen hjälper varje år flertalet kommunala bostadsbolag att anpassa deras lägenheter.

En bostadsanpassning kan innebära att trösklar tas bort, dörrposter breddas eller att duschutrymmen görs om så att till exempel en äldre person ska kunna ta sig in och sköta sin hygien. Men det kan också innebära en anpassning av själva fastigheten, såsom ramper eller hissar.

– Tack vare vår erfarenhet och kännedom om fastigheterna blir det både en lägre kostnad och smidigare för de boende när en anpassning ska göras, säger Kent Rise, på Riksbyggen Fastighetsservice i Sundsvall.

Oavsett vilken typ av anpassning det gäller samarbetar Riksbyggen som förvaltare tillsammans med olika kommunala bostadsbolag för att fler äldre eller funktionshindrade ska kunna bo kvar i sina lägenheter.

Kent Riise berättar att det är ett väldigt tacksamt arbete.

– De som får ombyggt är oftast väldigt nöjda och glada. De får ju chansen att bo kvar i sin lägenhet.

Mer om boendekvalitet för äldre >>

Branschens mest hållbara företag - ändå inte nöjda

Riksbyggen bygger hållbart och långsiktigt

Förra året utsågs Riksbyggen till branschens mest hållbara företag, enligt Nordens största studie om hållbarhet Sustainable Brand Index. Självklart är vi stolta över priset men för oss är första plats inte målet – det är bara början.

Vi har under lång tid tagit fram en unik systematik för att bygga hållbart. Detta arbete utvecklas hela tiden för att vi ska göra ett så litet avtryck som möjligt – planeten ska med! Från och med 2018 installerar vi till exempel solcellsanläggningar som standard i alla nya projekt.

Vi är även stolta över att Riksbyggen är den aktör som har flest bostadsprojekt certifierade enligt Miljöbyggnad, sammanlagt 165 stycken.

En viktig del i vårt hållbarhetsarbete är att även inkludera den omkringliggande miljön samt aktivt arbeta för social hållbarhet.

Mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete >>

Riksbyggens referensprojekt

Se våra bygg- och ombyggnadsprojekt som är inflyttade och klara.

Upp