Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok

Välkommen till en bekvämare verklighet

Din bonumvärd hjälper dig!

Underhållsfria bostadsrätter för dig 55+

Bonum heter våra bekvämaste bostäder för dig som fyllt 55 år. Våra nyproducerade bostadsrätter har hållbara material och generösa ljusinsläpp. De är miljöklassificerade, ytsmarta och har flexibla planlösningar. De har även god ventilation och bra inomhusklimat året runt – allt för att du ska få ett problemfritt och tryggt boende. För i verkligheten handlar det inte bara om att bo bra, utan även att ha ett bra liv. Så välkommen till en underhållsfri verklighet.

Din bonumvärd hjälper dig!
Bonumvärden sköter om fastigheten du bor i, visar dig runt och ser till att du hittar i huset. Bonumvärden kan även hjälpa till ifall du behöver mer handfast hjälp såsom att bära möbler eller hänga upp gardiner.

Exempel på tjänster du kan beställa av din Bonumvärd:

  • Blomvattning
  • Byta gardiner
  • Juridisk rådgivning
  • Flytta möbler
  • Hänga tavlor
  • Följa med på ärenden

Bonumvärden kan också vara en viktig del av det sociala livet i bostadsrättsföreningen. Han eller hon hjälper till att ordna gemensamma aktiviteter och träffar för dem som vill. Exempelvis grillkvällar, vinprovning eller annat som medlemmarna i föreningen tycker om.

Hitta hem

Stort eller litet? Natur- eller citynära? Här kan ni hitta bostäder specifikt framtagna för er som fyllt 55.

Lediga lägenheter i hela landet >>

Tre guldkorn du inte får missa:

Göteborg

Bonum Brf Guldmyntet

Lägenheter för dig som vill bo i Högsbo, nära centrala Göteborg. Säljstartat.

Till projektet
Malmö

Bonum Brf Kilen

Moderna lägenheter i attraktivt läge med närhet till Kävlinge centrum och kommunikationer.

Till projektet
Stockholm

Bonum Brf Trollberget 1

Välplanerade lägenheter i Sigtuna med tillgång till balkong eller uteplats.

Till projektet

Trygghet för alla seniorer

Till de flesta av våra nyproducerade bostäder ingår vår trygghetsfilosofi med bland annat skydd mot dubbla boendekostnader, avbokningsskydd eller framflyttning av tillträdesdag. Du får även personlig vägledning från valet av bostad till inflyttning och 5 års garanti på din nya bostad. För att bara nämna några saker.

Skydd mot dubbel boendekostnad

Om du vid inflyttning i din nya bostadsrätt fortfarande behöver betala för din tidigare bostad kan du få ersättning för dubbel boendekostnad.

Framflyttning av tillträdesdag

Vill du flytta in lite senare i din nya lägenhet? Det går självklart bra! Du kan få din tillträdesdag framflyttad med upp till tre månader.

Avbokningsskydd – en extra trygghet

För extra trygghet har vi även ett avbokningsskydd. Om olyckan är framme och något allvarligt händer i livet så finns det möjlighet att avboka lägenheten.

Efter 40 år i villa lockade ett enklare liv

"Det sociala värdesätter vi högt"

Flytten till den nya Bonumlägenheten har inte bara gett Siv och Helge Rosengård ett modernt och tryggt boende – utan också massor av nya vänner.

– Jag trodde inte att man kunde få vänner så snabbt när man är äldre. Vi känner alla, det är som en stor familj, säger Helge.

– Ja, det är vi faktiskt, fortsätter Siv. Är man ledsen eller glad så kan man gå till vem som helst och dela med sig, få råd eller hjälp. Hade vi bott kvar i villan hade vi suttit för oss själva. Det sociala värdesätter vi högt.

Hela artikeln om Siv och Helge >>

Branschens mest hållbara företag - ändå inte nöjda

Riksbyggen bygger hållbart och långsiktigt

Förra året utsågs Riksbyggen till branschens mest hållbara företag, enligt Nordens största studie om hållbarhet Sustainable Brand Index. Självklart är vi stolta över priset men för oss är första plats inte målet – det är bara början.

Vi har under lång tid tagit fram en unik systematik för att bygga hållbart. Detta arbete utvecklas hela tiden för att vi ska göra ett så litet avtryck som möjligt – planeten ska med! Från och med 2018 installerar vi till exempel solcellsanläggningar som standard i alla nya projekt.

Vi är även stolta över att Riksbyggen är den aktör som har flest bostadsprojekt certifierade enligt Miljöbyggnad, sammanlagt 165 stycken.

En viktig del i vårt hållbarhetsarbete är att även inkludera den omkringliggande miljön samt aktivt arbeta för social hållbarhet.

Mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete >>

Vill du veta mer om Bonum?

Upp