Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok

Sambolivet är en del av verkligheten

Miljöklassificerade bostäder med flexibla planlösningar

Tryggt och hållbart boende

Parrelationer kan vara tillräckligt utmanande som de är, så låt åtminstone bostaden vara bekymmersfri, trygg och hållbar. Våra nyproducerade bostäder har det som krävs för ett tryggt och trivsamt boende.

Riksbyggens bostäder:

  • har flexibla planlösningar, hållbara material och generösa ljusinsläpp.
  • är miljöklassificerade och ytsmarta.
  • har god ventilation och bra inomhusklimat året runt – allt för att ni ska få ett bra och tryggt boende.

Hitta hem

Natur- eller citynära? Flytta ihop eller eget krypin? Här finns lägenheter som passar just dig.

Lediga lägenheter i hela landet >>

Tre guldkorn du inte får missa:

Västerås

Brf Eldtickan

Brf Eldtickan blir 42 ljusa och bekväma, yteffektiva lägenheter om ett rum till tre rum och kök, alla med balkong eller uteplats.

Till projektet
Malmö

Brf Nära

Centralt i Hyllie, bara några minuter från tågstationen i Hyllie uppför Riksbyggen bostadsrätter på mellan ett till fem rum och kök.

Till projektet
Stockholm

Brf Framsidan

Brf Framsidan i Haninge ett stenkast från goda kommunikationer och härlig natur.

Till projektet

Trygghet för alla par

Till de flesta av våra nyproducerade bostäder ingår vår trygghetsfilosofi med bland annat skydd mot dubbla boendekostnader, avbokningsskydd eller framflyttning av tillträdesdag. Du får även personlig vägledning från valet av bostad till inflyttning och 5 års garanti på din nya bostad. För att bara nämna några saker.

Skydd mot dubbel boendekostnad

Om du vid inflyttning i din nya bostadsrätt fortfarande behöver betala för din tidigare bostad kan du få ersättning för dubbel boendekostnad.

Framflyttning av tillträdesdag

Vill du flytta in lite senare i din nya lägenhet? Det går självklart bra! Du kan få din tillträdesdag framflyttad med upp till tre månader.

Avbokningsskydd – en extra trygghet

För extra trygghet har vi även ett avbokningsskydd. Om olyckan är framme och något allvarligt händer i livet så finns det möjlighet att avboka lägenheten.

Riksbyggens grannquiz - Vilken granne är du?

Få svaret direkt
Du kommer ner i tvättstugan och upptäcker att föregående tvättare inte tömt luddfiltret. Vad gör du?
Svara på fem snabba frågor om till exempel källsortering, vad du gör när du får oväntat besök eller när grannen har högljudd 40-årsfest och se vilket typ av granne du är. 

Till granntestet >>

Branschens mest hållbara företag - ändå inte nöjda

Riksbyggen bygger hållbart och långsiktigt

Förra året utsågs Riksbyggen till branschens mest hållbara företag, enligt Nordens största studie om hållbarhet Sustainable Brand Index. Självklart är vi stolta över priset men för oss är första plats inte målet – det är bara början.

Vi har under lång tid tagit fram en unik systematik för att bygga hållbart. Detta arbete utvecklas hela tiden för att vi ska göra ett så litet avtryck som möjligt – planeten ska med! Från och med 2018 installerar vi till exempel solcellsanläggningar som standard i alla nya projekt.

Vi är även stolta över att Riksbyggen är den aktör som har flest bostadsprojekt certifierade enligt Miljöbyggnad, sammanlagt 165 stycken.

En viktig del i vårt hållbarhetsarbete är att även inkludera den omkringliggande miljön samt aktivt arbeta för social hållbarhet.

Mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete >>

Riksbyggens StegEtt-koncept

Upp