Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok

Familjelivet är en del av verkligheten

Mer om våra familjeanpassade bostäder

Tryggt boende för hela familjen

Fördelarna med en nyproducerad bostad är många, familjer uppskattar ofta den flexibla planlösningen som erbjuds i ett tidigare skede. Då ni själva får anpassa bostaden efter just era behov och önskemål och även sätta er personliga prägel på form, stil och materialval. Med vår snart 80-åriga erfarenhet vet vi vad som behövs för att hela familjen ska trivas.

Riksbyggens bostäder:

  • har flexibla planlösningar, hållbara material och generösa ljusinsläpp.
  • är miljöklassificerade och ytsmarta.
  • har god ventilation och bra inomhusklimat året runt – allt för att du och familjen ska få ett bra och tryggt boende.

Hitta hem

Stort eller litet? Natur- eller citynära? Här finns bostäder som passar just er familj.

Lediga lägenheter i hela landet >>

Tre guldkorn ni inte får missa:

Göteborg

Brf Munkebäcksäng

Moderna och ljusa lägenheter i Göteborg på mellan ett till fyra rum och kök med en fantastik innergård. Här vävs miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet samman till en fungerande helhet.

Till projektet
Stockholm

Brf Djurgårdsvyn

I Norra Djurgårdsstaden bygger vi ett miljöklassat hus med 49 lägenheter. Skog, äng och vatten på ena sidan och stadens puls på den andra - en urban oas för er som tycker om båda.

Till projektet
Malmö

Brf NEO Davidshall

Det gamla polishuset vid Davidshallstorg i centrala Malmö byggs om och byggs till med nya exklusiva lägenheter. Här har ni staden, kulturen, maten och umgänget bara minuter från er.

Till projektet

Trygghet för hela familjen

Till de flesta av våra nyproducerade bostäder ingår vår trygghetsfilosofi med bland annat skydd mot dubbla boendekostnader, avbokningsskydd eller framflyttning av tillträdesdag. Du får även personlig vägledning från valet av bostad till inflyttning och 5 års garanti på din nya bostad. För att bara nämna några saker.

Skydd mot dubbel boendekostnad

Om du vid inflyttning i din nya bostadsrätt fortfarande behöver betala för din tidigare bostad kan du få ersättning för dubbel boendekostnad.

Framflyttning av tillträdesdag

Vill du flytta in lite senare i din nya lägenhet? Det går självklart bra! Du kan få din tillträdesdag framflyttad med upp till tre månader.

Avbokningsskydd – en extra trygghet

För extra trygghet har vi även ett avbokningsskydd. Om olyckan är framme och något allvarligt händer i livet så finns det möjlighet att avboka lägenheten.

Sandra: ”Det är roligt att hjälpas åt”

Bli kompis med din granne - Sandras bästa tips

Den nya lägenheten blev vägen till nya vänner. Grannarna Sandra Frid och Annika Callsen umgås och stöttar varandra som småbarnsföräldrar.

– Vardagen blir så mycket lättare, säger Sandra.

Sandra Frid och hennes sambo Marcus Jakobsson har bott i bostadsrättsföreningen Trädsnidaren sedan 2013. Först i en tvåa, men när sonen William var på väg flyttade de till en trea i samma förening. I den vevan fick de kontakt med grannen Annika Callesen och hennes familj.

– Både vi vuxna och barnen har roligt tillsammans. Annika ser när jag behöver hjälp och ställer verkligen upp, säger Sandra.

Läs hela artikeln här >>

 

Branschens mest hållbara företag - ändå inte nöjda

Riksbyggen bygger hållbart och långsiktigt

Förra året utsågs Riksbyggen till branschens mest hållbara företag, enligt Nordens största studie om hållbarhet Sustainable Brand Index. Självklart är vi stolta över priset men för oss är första plats inte målet – det är bara början.

Vi har under lång tid tagit fram en unik systematik för att bygga hållbart. Detta arbete utvecklas hela tiden för att vi ska göra ett så litet avtryck som möjligt – planeten ska med! Från och med 2018 installerar vi till exempel solcellsanläggningar som standard i alla nya projekt.

Vi är även stolta över att Riksbyggen är den aktör som har flest bostadsprojekt certifierade enligt Miljöbyggnad, sammanlagt 165 stycken.

En viktig del i vårt hållbarhetsarbete är att även inkludera den omkringliggande miljön samt aktivt arbeta för social hållbarhet.

Mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete >>

Upp