Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

”Jan har gett vår förening ny värme”

Se filmen

Väljer du också teknisk förvaltning från Riksbyggen?

Förutom stöd i att hålla föreningen och fastigheten i gott skick, hjälper vi er att spara tid, pengar och få ner energianvändningen.

Anledningarna att välja teknisk förvaltning från Riksbyggen är många, både långsiktiga och miljömässiga. Ett exempel på hur Riksbyggen hjälper bostadsrättsföreningar med energifrågor är Brf Falunhus nr 11.

– Det funkar klockrent. Riksbyggen har hjälpt oss att driva våra projekt på ett sätt vi inte kunnat göra själva, berättar föreningens ordförande Jan Ericksson.

Tillsammans har Brf Falunhus nr 11 och Riksbyggen energioptimerat fastigheterna och fått ner energianvändningen. 

– Med våra nya värmepumpar behöver vi inte köpa fjärrvärme förrän det är runt noll ute, säger Jan Ericksson.

Riksbyggens tekniska förvaltare Jan Sörling tillägger.

– Vi tar ett helhetsgrepp och hjälper föreningen att få bättre koll på och sänka energianvändningen. 

Vad innebär energiförvaltning?

Vi hjälper din förening med allt från en energiplan till energioptimering. Utifrån era behov och önskemål sätter vi ihop en kombination av följande delar till er förening:

 • Energioptimering
  Har föreningen köpt ett nytt system för uppvärmning, eller kanske delar till det befintliga systemet? Ja då kan det vara läge att använda Riksbyggens tjänst Energioptimering. 
 • Driftövervakning
  Med Riksbyggens tjänst Driftövervakning får ni kontinuerlig tillsyn och kontroll av husets alla installationer. 
 • Energiplan med energibesiktning
  En energibesiktning eller energiplan som det också kallas, innebär att Riksbyggen gör en omfattande analys och kartläggning av energianvändningen i er förening. 
 • Individuell mätning
  Med Individuell mätning av el, värme och vatten kan en förening avläsa energiförbrukningen i varje lägenhet för sig och fördela kostnaderna därefter.
 • Installationsservice
  En anläggning i en fastighet når sin fulla funktion och prestanda först när den sköts i enlighet med tillverkarens instruktioner. Riksbyggens tjänst Installationsservice säkerställer att husets alla installationer sköts till punkt och pricka.
 • Energideklaration
  En energideklaration beskriver hur mycket energi en byggnad använder för att främja en effektiv energianvändning och en god inomhusmiljö.

Läs mer om Riksbyggens energiförvaltning här.

Skicka mig information om: