Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Så ställer du dig i kö - digitala köer

I Köportalen kan du ställa dig i kö samt se dina köpoäng, intresseanmälningar och erbjudanden. Följ beskrivningen nedan för att ställa dig i kö.

Mer information om Köportalen hittar du på sidan Möjligheternas kö - digitala köer.

Gör så här:

1. Gå in på kund.riksbyggen.se och logga in med användarnamn och lösenord.  Om du inte har ett konto behöver du först registrera dig. Klicka på länken Skapa konto direkt under Logga in-knappen.

Riksbyggens inloggningssida

 

2. Klicka på fliken Boendewebben och välj Mitt boende > Köhantering i menyn. En ny sida öppnas.  

Navigering

 

3. Klicka på länken Köportalen. Köportalen öppnas.  Om du redan står i kö kan du i stället gå direkt till sidan för köplatser, intresseanmälningar eller erbjudanden.

Köhantering

4. Välj Söka nytt > Köplatser i menyn, se bild 4. En ny sida öppnas.

Köplatser

5. Klicka på den gröna plus-knappen längt ned till höger på sidan för att ställa dig i kö, se bild 5. En dialogruta med olika val öppnas.

Ställa sig i kö

6. Klicka för de objekt du  vill ställa dig i kö för och klicka på Nästa. En ny dialogruta öppnas.

Välja kö

7. Välj om du vill skapa en prenumeration på lediga objekt eller inte. Om du väljer Ja får du ett e-postmeddelandende varje gång det finns ett ledigt objekt i den kö du ställt dig. När du är klar klicka på Nästa.

Prenumerera på lediga objekt

8. Fyll i dina önskemål, som maxhyra, område med mera. När du är klar klicka på OK. En ny sida där du kan se dina köplatser öppnas.

Specificera önskemål

9. Om du vid ett senare tillfälle vill få en överblick över dina köplatser eller göra en ändring kan du alltid återvända till denna sida. Gå till Köportalen  > Söka nytt > Köplatser.

Översikt