Möjligheternas kö!

Nu är det lite enklare att köa om du har Riksbyggen som ekonomisk förvaltare. Allt hanteras nu digitalt. Föreningen slipper merarbete och kan minimera tider som parkeringsplatser, lokaler eller förråd är outhyrda. Du som bor i föreningen får E-post om det finns lediga platser till det du ställt dig i kö till. Så länge du inte accepterar ett objekt, så behåller du din plats i kön.

Många fördelar

  • Snabbare och enklare hantering för dig som står i kö
  • Risken för hyresbortfall minimeras för bostadsrättsföreningen och fastighetsägaren
  • Boende kan själv följa lediga objekt och aktuell kösituation
  • Sökanden kan följa sina erbjudanden och se sina avtal direkt i portalen där de också kan läsa specifika köregler, information om objektet och även se bilder eller kartor
  • En lösning som är öppen dygnet runt

Den stora skillnaden

Idag är det första steget i vår hantering av köer att erbjuda objektet till den som har längst kötid, därefter inväntar vi svar, om svaret är nej erbjuds nästa person i ordningen objektet tills någon tackar ja. En hantering som i de flesta fall tar över en månad. Både extraarbetet som den här hanteringen kräver och den långa tiden som leder till att objekt står outhyrda kostar föreningen mycket pengar.

I det nya systemet publiceras lediga objekt online och alla i kön aviseras via e-post eller sms och ombeds anmäla intresse inom åtta dagar. Digitaliseringen minskar manuellt arbete och den korta hanteringstiden minimerar uteblivna intäkter för outhyrda objekt.

Så här skaffar föreningen tjänsten

Tjänsten finns tillgänglig för alla kunder som köper Ekonomisk Förvaltning av Riksbyggen, om du är kund så kontaktar du bara din kundansvarige på Riksbyggen så berättar vi mer. Om du inte är kund hos Riksbyggen idag, så kontaktar du kundservice på 0771-860 860 för mer information.

Så här använder du som är boende tjänsten

För att du ska vara med i en aktiv kö måste du bo i en Riksbyggen-förening och skapa ett konto på vår kundwebb. Gå in på kund.riksbyggen.se och skapa ditt konto redan idag!

­