Duka för nyårsfesten

Planerar du för årets nyårsmiddag är det ofta mer än mat och dryck som ska fixas. Dekoration är minst lika viktigt för att få till den rätta feststämningen. Vilken nyårsstil har du?

 Bilder: H&M Home och Bloomingville

Dukning

Den klassiska- En vit duk tillsammans med guldiga detaljer skapar en lyxig och glamorös känsla. Duka med mörka tallrikar för en fin kontrast. Dekorera med många mässingsljusstakar i olika höjder, strö guldkonfetti över bordet och placera ut små vaser med en liten blomma i varje.

Den maffiga - För ett maffigt intryck kan du duka med en mörkare duk i tex linne eller tjockare bomull. Dekorera bordet med granris som du lägger ut i mitten av bordet tillsammans med en batteridriven ljusslinga och kanske några julkulor.

Utan duk - Har du ett fint bord i tex trä fungerar det utmärkt att köra utan duk. Dekorera med en stor och härlig bukett, konfettistjärnor och fina tygservetter.

Det lilla extra

För en extra festlig stämning kan du utöka nyårspyntet med ballonger, vimplar och girlanger. Att hänga över bordet eller varför inte dekorera hela hemmet. Detaljer som bordsplaceringskort och servettringar ger en personlig och exklusiv känsla.

Bild: Granit

Dekorera fördrinken

Det är alltid trevligt att bjuda på en festlig välkomstdrink! Få till en extra fin drink genom att dekorera med frysta lingon, granatäpple eller andra bär. Du kan verkligen sätta guldkant på drinken genom att doppa glasens kant i sockerlag och sedan i ätbara glitterflingor, strösocker eller salt. Varför inte dekorera drinken med att lägga lite sockervadd i någon rolig färg på toppen av drinken? Ett klassiskt sätt att servera drink på är att skapa en ståtlig pyramid av glasen.

Servettring, Svenskt Tenn. Duk med stjärnor, H&M Home. Stjärnformad ljushållare, Svenskt Tenn. Servettringar, H&M Home. Ljusstake, H&M Home. 

Svart tallrik, H&M Home. Bestick, Åhlens. Tallrik, Svenskt Tenn. Champagneglas, Lagerhaus. 

Servetter och underlägg Svenskt Tenn. Vinkylare, IKEA. 

Ljusslinga, Åhlens. Ljus, IKEA. Duk, Åhlens.

Vimplar och girlanger, Lagerhaus.