Vi är med och engagerar oss i samhället

Vi på Riksbyggen engagerar oss i samhället på många olika sätt och över hela landet. Ett exempel på det är vårt engagemang i stiftelsen Läxhjälpen där vi är med och stöttar och vi har under många år bland annat kunna erbjuda skolungdomar så kallad PRAO, det vill säga praktisk arbetslivsorientering hos oss.

Stiftelsen Läxhjälpen bedriver ett riktat och fokuserat program för elever som annars riskerar att inte klara av skolan för att nå gymnasiebehörighet. 2020 slutade 16 480 elever nionde klass utan att ha klarat grundskolan och det finns idag skolor där sju av tio elever inte får gymnasiebehörighet. Riksbyggen vill självklart vara med och bidra till att dessa siffror förbättras och att fler barn klarar sin skolgång.

Hur bidrar Riksbyggen till att hjälpa elever inom Läxhjälpens arbete?

Inom ramen för vårt engagemang inom stiftelsen Läxhjälpen har vi under årens lopp jobbat mycket med att låta elever besöka våra kontor runt om i Sverige för att de ska få en inblick i hur vi jobbar och i vår bransch. Vi har som en del av detta även tagit emot många elever som går i åttonde klass som gör sin PRAO hos oss, det vill säga praktisk arbetslivsorientering. Och det är många genom åren!

I rådande coronatider är PRAO av förklarliga skäl inte möjligt och vi har därför spelat in en kortare film för att beskriva de arbetsuppgifter som finns inom Riksbyggen och tagit fram lite arbetsuppgifter som eleverna kan arbeta med. Filmen har redan haft smygpremiär och vi kan avslöja att den var uppskattad!

Engagemanget i just Läxhjälpen är bara en del av allt vi gör! Vi jobbar även med organisationer som Stadsmissionen och We effect samt mer lokalt som till exempel med Centrumkyrkan i Borås och deras stöd till utsatta personer i samhället genom att bland annat samla in matkassar.

- Ett företag eller en privatperson kan inte göra allt men tillsammans kan vi uträtta underverk, säger Margareta Bäckäng på Riksbyggens kontor i Borås. Jag är stolt över att vara i ett företag som engagerar sig i samhället på det sätt som vi på Riksbyggen gör, avslutar Margareta Bäckäng.

Läs mer om Läxhjälpen här