Tårta med smak av mango och passion

En fantastisk tårta med exotiska smaker som banan, mango och passion. Enkel att göra och väldigt god. Receptet kommer från Coop.

Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser (11)

  • 1 banan
  • 225 g fryst mango, tinad
  • 250 g mascarpone
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 20 werthers kolakaramell, krossade
  • 187 g passionsfrukt, tinad
  • ljus tårtbotten
  • rosa marsipanlock

Till garnering

  • vit marsipan eller sockerpasta
  • choklad maräng

Gör så här:

  1. Mosa banan och mango och rör ihop till en jämn massa. Vispa mascarpone, grädde och florsocker fluffigt. Rör ner de krossade karamellerna.
  2. Skär bort 1–2 cm av kanten runt tårtbottnarna så tårtan blir något mindre och passar i marsipanlocket. Bred passionsfrukten och bananblandningen på nedersta bottnen.
  3. Lägg på en botten till och bred på hälften av mascarponegrädden. Lägg på sista bottnen och bred på resten av mascarponegrädden så att den täcker hela tårtan, även kanterna.
  4. Dela marsipanlocket på mitten. Täck halva tårtan med marsipanen. Den rakt skurna delen ska vara nedåt, vecka den runda delen ovanpå. Gör likadant med den andra halvan så att kanterna går lite omlott.
  5. Kavla ut den vita marsipanen eller sockerpastan tunt mellan två bakplåtspapper och skär ut breda remsor. Vrid remsorna och garnera toppen av tårtan. Lägg även dit chokladmaränger och ev extra karameller.

Recept av: Sara Begner