Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Recept lakritsknäck

I år kanske du vill variera knäcken genom att smaksätta den med lakrits!

Ingredienser 

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mörk sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk lakritspulver eller 2 msk finmortlad turkisk peppar
  • 1 dl hackad mandel

Gör så här

  1. Ställ ut knäckformar på en plåt eller bricka.
  2. Blanda grädde, sirap, socker och lakritspulver i en kastrull. Koka kraftigt utan lock i 20 –30 min, tills knäcken är 125°. Vid 130° blir knäcken mycket hård. Tillsätt mandeln.
  3. Fördela knäcksmeten i formarna med två teskedar. Det måste gå ganska fort innan smeten stelnar. Förvara knäcken svalt i burk med lock och med smörgåspapper mellan varje lager.

 Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt