Julen gör entré

Julpyntar du traditionellt med tomtar och glitter eller är du den som gillar att förnya pyntet och haka på nya trender? Här kommer lite inspiration för att skapa ett stämningsfullt hem med härliga dofter och mysig inredning.

Julpyntet

I årets inredning inför julen hittar vi både traditionella dekorationer och festligt pynt i metaller och paljetter. Här finns nya elljusstakar i både klassiska former och nya moderna varianter. Bland årets julpynt finner vi också en hel del textil till både sovrum och badrum. Satsa på söta dukar, servetter och förstås stora härliga adventsstjärnor. 

Årets kollektioner bjuder på något för allas smaker. Tänk fritt och otraditionellt. Mixa med fördel din befintliga stil i hemmet med någon ny och unik juldekoration. Om du inte vill ha en stor gran så kan du enkelt få in julkänslan med endast en kvist prydd med kulor. 

Bild: Granit

Julstjärna, adventsljusstake eller adventsslinga är en smaksak och även en anpassning efter vad som är möjligt i ditt hem. Vi vill gärna tipsa om en speciell julstjärna från Granit, tillverkad av handgjort papper som framställts av återvunnen textil enligt gammal tradition i Indien. Det används inte några kemikalier vid tillverkningen av stjärnorna och de anställda vid fabriken har schyssta löner och bra arbetsförhållanden.

Om du sätter belysning i stjärnorna kan du se att pappret inte är helt homogent i materialet utan lite ”flammigt” med synliga textilfibrer. Papperstjockleken kan variera lite, men det är en del av charmen! 

Bild: Granit

Spänning

Julen innehåller en hel del spänning och paketinslagning. Tycker du att det är lite bökigt och svårt att slå in julklapparna så finns det fina presentpåsar i kraftpapper med smart förslutning i metall så att du enkelt kan stänga påsen. Funkar också fint som adventskalender; stoppa i små överraskningar och häng på etiketter med kalendersiffror.

Skribent, Victrix inredarna. www.victrixinredarna.se