Boulefest, boulefest hela da'n!

Så kan man sammanfatta Riksbyggens Helsingborgshus nr.19 20-åriga jubileumsboule!

Helsingborgshus nr 19 ligger på Rosengården i Helsingborg (bör ej förväxlas med Rosengård, som ligger i Malmö). För 20 år sedan var det en bouleentusiast som ville anlägga några banor på området runt Helsingborgshus nr 19. Den enda plätten som var ledig tillhörde kommunen som gick med på att bygga banan om föreningen skötte den själva, och så har varit genom årens lopp.

Som för att fira att boulebanan fyllde 20 år valde Helsingborgshus nr.19 att ordna en boulefest med turnering. Tävlingen kallades för Rosengården Open Boule, och vem som helst i området fick vara med och tävla.

Information om tävlingen gick ut till alla bostadsrättsföreningar på Rosengården, och till slut anmälde sig ett antal spelsugna tävlingsmänniskor. Dagens spel blev en höjdare då föreningen också bjudit in en del personal från Riksbyggens kontor i Helsingborg. Det bjöds på grillad korv och hamburgare plus en del goda tillbehör som Maj-Lis på ”nitton” fixade.

En del hade provat på boule tidigare, men för många var det första gången. Dagen blev väldigt trevlig där man fick möjlighet att träffa sina grannar och personal från Riksbyggen. Redan nu diskuteras att detta måste bli en årligen återkommande tävling.