Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Nya trenden: Därför flyr vi stressen i stan

Växer familjen? Har du tröttnat på citystressen? Vill du komma närmare naturen? Stressen och hetsen i storstaden gör att många söker sig utanför stadskärnan för att leva ett lugnare liv.

Allt fler drömmer om ett friare liv, med större ytor för familjen, mindre stress och närhet till naturen och service som skola och barnomsorg.

Just detta är något som lockar med de nyproducerade områdena som växt fram under de senaste åren.

– Att ha en bra boendeplats att utgå ifrån och en närmiljö där man är trygg och som fungerar är jätteviktigt, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad.

Stor frihet

Blir du dessutom kallsvettig av tanken på renovering? I en nyproducerad bostad är detta ingenting du behöver oroa dig för. Du får ofta stor frihet att välja allt från material till vitvaror, men du slipper stå för jobbet själv.

I en nyproducerad bostad har du också garantier och underhållsplaner. Du köper alltså en modern, genomtänkt och välplanerad bostad utan att gå igenom en budgivning.

– Det är alltid ett bra beslut över tid att äga sitt boende. Grunden i en bostadsaffär måste vara de egna behoven, säger Tobias Dysenius.

▸ Det här ingår i Riksbyggens Trygghetsfilosofi

"Trygghet ekonomiskt"

Men att köpa en bostad du bara sett på papper kan också innebära en viss oro.

Ofta vill vi flytta in så snabbt som möjligt, men beroende på vilket skede som byggprojektet är i kan tiden mellan beslut om köp och tillträde variera. Under tiden ska du få löpande information om utvecklingen av ditt nya hem.

En ny bostad är en av de viktigaste affärerna i livet. Se därför till att ge dig själv goda marginaler vad gäller tid.

– Påbörja din försäljning i tid, så upplever du inte att det blir en pressad situation. Gör en kalkyl tillsammans med din bank, så att du kan känna en trygghet ekonomiskt.

Utnyttja istället den nya situationen på bostadsmarknaden till att ta väl övervägda beslut. För några år sedan upplevde många att det gick alldeles för fort att genomföra en affär. Det viktigaste vid en bostadsaffär är trots allt att se till de egna behoven, säger Tobias Dysenius.

– Har man behovet att förändra sitt boende, om man flyttar till en ny geografisk plats, eller vill komma närmare sin arbetsplats eller en skolmiljö, så ska man tänka långsiktigt. Det handlar inte bara om själva köpeskillingen, det handlar om alla delarna som ett boende medför.

▸ Det här ingår i Riksbyggens Trygghetsfilosofi