Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Nu lanserar Riksbyggen en Trygghetsfilosofi

Riksbyggen presenterar en helt ny trygghetsfilosofi. Med den har du både skydd mot dubbla boendekostnader och kan skjuta upp ditt tillträde.

Här är delarna som ingår

Att köpa en bostad är ett beslut förknippat med många val. De senaste månaderna har den svenska bostadsmarknaden bromsat in, framför allt i storstadsregionerna. Enligt den senaste statistiken har nedgången planat ut, och det finns tecken på en vändning, men frågorna är ändå många.

Nu har Riksbyggen valt att utöka sitt redan omfattande skyddsnät för köpare i något av Riksbyggens bostadsrättsprojekt.

– Trygghetsfilosofin är ett helhetsgrepp på allt som är trygghetsskapande, både när man går in och gör sin bostadsaffär, och när man sedan är boende i en Riksbyggenförening, säger Tobias Dysenius, försäljningschef Riksbyggen Bostad.

Skydd mot dubbla boendekostnader

Med Trygghetsfilosofin omfattas köparen bland annat av ett skydd mot dubbla boendekostnader. Om köparen inte fått sin förra bostad såld innan tillträdet, så utgår ingen månadsavgift på den nya bostaden fram tills att försäljningen är klar, upp till 12 månader, max 10 000 kronor per månad.

– Skulle du dessutom under det första året drabbas av en längre arbetslöshet eller sjukdomsperiod så träder Trygghetsfilosofin in och täcker månadsavgiften på din nya bostad upp till ett år, säger Tobias Dysenius.

I Trygghetsfilosofin ingår också avbokningsskydd som gör att du vid svår sjukdom eller dödsfall kan häva köpet fram till inflyttningsdagen. – Innan tillträdet kan det inträffa en kritisk händelse, så som en svår kritisk sjukdom eller ett dödsfall. Med Trygghetsfilosofin har du i så fall möjlighet att kliva av affären utan att drabbas av extra kostnader, säger Tobias Dysenius.

▸ Det här ingår i Riksbyggens Trygghetsfilosofi

Nya möjligheten: Flytta fram tillträdet

Och skulle du som köpare inte få din tidigare bostad såld så kan tillträdet till din nya flyttas fram i upp till tre månader.

– Som marknaden är i dag så kan försäljningstiden variera och försäljningen kan dra ut på tiden. Då har du möjligheten att flytta fram din inflyttning så att det passar bättre med den försäljning du är inne i, säger Tobias Dysenius.

Riksbyggens Trygghetsfilosofi gäller alla nya kunder och retroaktivt för projekt som säljstartade den 1 oktober förra året.

▸ Det här ingår i Riksbyggens Trygghetsfilosofi