Riksbyggens Miljöskola

Miljöskolan är ett verktyg som är framtaget av Riksbyggen för att inspirera och öka kunskapen kring miljö och hållbarhet.

I Riksbyggens miljöskola har vi samlat effektiva och konkreta tips på vardagsåtgärder som gör det enklare att ta ansvar för miljön. Miljöskolan består av fyra avsnitt: Äta, Resa, Bo och Shoppa, med tips fyllda med information och inspiration för att du ska kunna göra din vardag lite mer hållbar.

I Miljöskolan hittar du även avsnittet "Min miljö" där du kan testa dig själv för att se vilka åtgärder du är beredd på att genomföra för att bli klimatsmartare. Miljöskolan är tillgänglig för alla via Riksbyggens hemsida. Det är enkelt att skapa ett konto och ta del av informationen.

Till Miljöskolan

Ett hållbart resande

Nu när sommaren är i antågande så kan avsnittet ”Resa” vara en bra inspirationskälla för att komma igång med cyklandet. Här finns information om cyklingens positiva miljö- och hälsoeffekter samt tips om cykelpooler och olika cykelfordon som passar just dina behov. Varför inte starta en cykelpool i din bostadsrättsförening eller på din arbetsplats?