Ribbhusen

Under H22 City Expo har du möjlighet att besöka vårt visningsradhus i Brf Ribbhusen på Spårvagnsgatan 13. Radhuset är inte bara modernt, vackert och praktiskt. Det är också utrustat med avancerad teknik som gör detta radhus till ett Sveriges smartaste och it-säkra hem. Kom ihåg att boka. Självklart är alla aktiviteter gratis!

Spårvagnsgatan 13
Öppet varje helg klockan 10.00 – 17.00

  • 4 juni 13.00 – 15.00 Träffa vinnaren av Riksbyggens inredningstävling i Brf Ribbhusens visningsradhus.

 Hitta spännande saker inne i radhusen

  • Under våren har vi haft en inredningstävling där de tävlande fick till uppgift att inreda visningshuset med återbrukade möbler. Resultatet kommer du att kunna ta del av på plats samt läsa om hur vinnaren tänkte. Vinnaren kommer även stå på scenen i mobilitetshuset och berätta om detta.
  • Vår tävling för högskolestudenter, The Mobility Challenge, kommer att avgöras i visningshuset. De tre bästa tävlingsbidragen kommer att stå utställda i huset och du kommer att kunna rösta fram vinnaren. Läs mer om tävlingen här.
  • Hur huset fungerar och är sammankopplat kommer att presenteras på plats i form av en utställning med bilder och texter, som på ett pedagogiskt och intressant vis, ska lyfta fram det smarta med vårt smarta hus.

Avancerade it-komponenter i våra innovativa radhus 

Husen är utrustade med porttelefon med digitalt tittöga, kameraövervakning, smart belysning och smarta vitvaror. Huset med omgivande faciliteter är också utformade för en nyckel- och bekymmersfri vardag och skulle det bli strömavbrott så finns det reservkraft för att upprätthålla viktiga funktioner tills att avbrottet är åtgärdat.  

Allt är uppkopplat mot avancerade it-komponenter, som vanligtvis aldrig installeras i vanliga hem, och går att kontrollera i en enda digital hemportal. I portalen finns också andra användbara tjänster, som bokning av bilpool,

Skånetrafikens avgångstider och status på el- och vattenförbrukning. I hemmaportalen planerar vi också att samla praktiska funktioner som underlättar kommunikationen med Riksbyggen och föreningen.