Digital ritningshantering

Konstruktions-, värme-, el- eller ventilationsritningar - med Riksbyggens tjänst Digital ritningshantering får ni alla ritningar i ett modernt format. Det underlättar när ni ska projektera inför en ombyggnad eller ge information till en mäklare.

Teknisk förvaltning är en del av Riksbyggens totalförvaltning

Vill du få koll på fastighetens ritningar?

Vi kan hjälpa dig spara både tid och pengar åt föreningen genom digital hantering av ritningar. Oavsett om det handlar om ritningar vid ombyggnation eller underhållsplanering.

Kontakta oss

Vi digitaliserar era ritningar

Att ha kontroll på sina ritningar sparar både tid och pengar oavsett om man behöver dem till ombyggnation eller vid underhållsplanering. Riksbyggen kan erbjuda flera alternativ inom digital hantering av ritningar.

Att ha ritningarna i digitalt format underlättar det kontinuerliga arbetet med att underhålla ritningarna för fastigheten. Pappersritningar är en ögonblicksbild av hur verkligheten såg ut när ritningen skrevs ut. De är svåra att göra förändringar i med mindre än att rita om alltihop. Riksbyggen digitaliserar alla era ritningar: konstruktions-, mark-, värme-, vatten-, el- och ventilationsritningar. Ni får aktuella ritningar i rätt filformat för effektiv hantering av till exempel en projektering inför en ombyggnation. Digitala ritningar säkerställer effektiv hantering och korrekta beslut.

Korrekta ritningar spar tid och pengar

Att ha koll på sina ritningar sparar både tid och pengar oavsett om ni behöver dem i samband med ombyggnation, hantering av myndighetsbesiktningar, vid underhållsplanering eller som information till mäklare som ska sälja en lägenhet i er förening. Har ni dessutom föreningens ritningar i ett aktuellt ritbart format, så kallat vektorformat, så minimeras risken för felaktiga beslut baserade på inaktuella ritningar.

Större flexibilitet med modern teknik

Med Riksbyggens tjänst Digital ritningshantering kan ni få föreningens ritningar utskrivna eller i filformat. Ni kan få dem bearbetade på en mängd olika sätt, förädlade till en modern cadmodell, uppdaterade utifrån förändringar i verkligheten eller visualiserade i 3D-format för presentation av exteriör- och interiörbilder från olika vinklar. Vi kan erbjuda ett antal tjänster för förbättring, konvertering eller komplettering av era ritningar. Kort sagt, att ha sina ritningar digitaliserade innebär en betydligt större flexibilitet och fler användningsområden för ritningarna. Det största arbetet, att rita dem från grunden, är trots allt redan gjort.

Om föreningen helt saknar ritningar kan Riksbyggen självfallet hjälpa er med att göra en uppmätning av fastigheten och rita nya ritningar, som då digitaliseras direkt.

Kontakta Riksbyggen för ett samtal kring hur era ritningsbehov ser ut idag och i framtiden.

Få reda på mer om teknisk förvaltning

Jag vill veta mer om (minst ett val)

Vill du göra en felanmälan?

Logga in på Mitt Riksbyggen

Vill du jobba hos oss?

Sök jobb och praktik