Bygga om lokaler i bostadsrättsföreningar

Bygga om lokaler i en bostadsrättsförening kan ge mer än en nytta. Dels för att nyttja lokaler bättre, dels för att få in mer intäkter till föreningen.

Vill ni bygga om en lokal?

Vi vet hur man kostnadseffektivt och hållbart hanterar ombyggnationer och renoveringar.

Kontakta oss

Vad tjänar man på att bygga om lokaler?

Skälen till att bygga om lokaler till andra ändamål än det de ursprungligen var tänkta för är det bara fantasin och budgeten som sätter begränsningar för.

Att utnyttja föreningens befintliga ytor på bästa sätt är bra både för ekonomin och miljön. I tider av bostadsbrist och kärvare ekonomi kan man ibland behöva tänka utanför boxen. Dels för att nyttja lokaler bättre, dels för att få in mer intäkter till föreningen.

En förening kan spara mycket pengar genom att installera sopmolucker. Allrahelst om ni har straffavgifter för er sophämtning, på grund av trappor eller för långt avstånd . Då räknar ni snabbt hem investeringen.

Vad kan man bygga om?

Vi har byggt om allt ifrån gamla butikslokaler och soprum till nya, fräscha lägenheter. En av våra föreningar bestämde sig för att frångå sina vanliga soprum och istället anlägga så kallade sopmolucker på gården.

Kvar stod föreningens tomma soprum som vi med några kreativa grepp och gedigen byggkompetens kunde förvandla till två nya, attraktiva lägenheter. Eftersom de låg i markplan fick de också varsin fin uteplats i direkt anslutning. Och föreningen fick in mer intäkter genom avgifterna.

I andra ombyggnadsprojekt har vi förvandlat outnyttjade utrymmen till fastighetsskötarlokaler och till mötesrum och övernattningsrum. Det är som sagt bara fantasin som lägger ribban för vad ni vill göra.

Vi hjälper även till med att

Fyll i formuläret för mer information om renovering och ombyggnad