Renovera och glasa in balkonger

Funderar du på att bygga ut, renovera eller glasa in balkongerna i din bostadsrättsförening? Balkongerna är bra att se över i samband med en fasadrenovering eller tilläggsisolering.

Dags att renovera balkonger?

Ur ett hållbarhetsperspektiv kan det vara en bra investering att glasa in balkongerna.

Kontakta oss

Hur ofta behöver man renovera balkonger?

Efter cirka 50 år brukar det vara dags att renovera själva balkongplattan. Då behöver både betongen och infästningarna en upprustning efter att ha varit hårt utsatta för väder och vind.

Andra åtgärder som är bra att göra samtidigt

Bygga ut balkongerna

När du väl bestämt dig för att ta tag i och rusta upp balkongerna i bostadsrättsföreningen är det också ett utmärkt tillfälle att bygga ut balkongerna. Bara en 30 centimeter bredare balkong skapar en helt annan rumskänsla.

Inglasning av balkonger

I samband med en balkongrenovering kan ni också välja att glasa in balkongerna. Inglasade balkonger skapar ett helt nytt användningsområde för dem i och med att de då går att sitta på året runt.En inglasad balkong har många fördelar. 

Genom att glasa in balkongerna och bygga in balkongerna i din bostadsrättsförening kan du vinna flera fördelar, både för de boende och för din bostadsrättsförening. Ur ett hållbarhetsperspektiv kan det vara en bra investering med inglasade balkonger.

En inglasad balkong förlänger inte bara utesäsongen för de boende utan fungerar också som en extra isolering, vilket på längre sikt drar ner uppvärmningskostnaderna.

Underhållet på balkongerna blir även mindre med inglasade och inbyggda balkonger. En inglasad balkongen minskar dessutom buller och håller både damm, pollen och smuts borta från utemöblerna.

Vi erbjuder även hjälp med

Fyll i formuläret för mer information om renovering och ombyggnad