Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Riksbyggen och Svenska Bostadsfonden – En attraktiv investering kräver aktiv förvaltning

Svenska Bostadsfonden är den snabbast växande publika bostadsfonden i Sverige som enbart investerar i bostadhyresfastigheter. Sedan 2012 ansvarar Riksbyggen för drift och skötselentreprenaden i ca 80 av Svenska Bostadsfondens fastigheter, från Ystad till Luleå.

Välskötta fastigheter skapar lönsamhet

En av Svenska Bostadsfondens främsta ambitioner är att tillhandahålla ett investeringsalternativ för både företag, privatpersoner och institutionella kunder i form av delägarskap i Svenska hyresfastigheter. För att investeringen skall vara så attraktiv som möjligt krävs en aktiv förvaltning så att fastigheterna är väl underhållna och behåller eller på sikt ökar i värde.

Enhetlig entreprenad i hela landet

När Svenska Bostadsfonden letade efter en partner till sin drift och skötselentreprenad efterlyste man en förvaltare som skulle finnas i hela landet. Med Riksbyggens rikstäckande organisation får man en enhetlig och samordnad leverans med hög kvalitet över hela sitt fastighetsbestånd. Den höga närvaron och lokala kännedomen gör att det skapas ett tätt samarbete där Riksbyggen aldrig är mer än ett telefonsamtal bort.

Skräddarsydda lösningar

Tack vare det nära samarbetet har Riksbyggen också en möjlighet att paketera en förvaltningslösning som är anpassad och skräddarsydd efter kundens lokala behov och önskemål. Det gör även att Riksbyggen kan styra rutiner och administration så att det dagliga arbetet blir smidigare, effektivare och enklare för kunden men även för Riksbyggens tekniker och förvaltningspersonal ute på fältet. Med en enhetlig entreprenad blir det också lättare att hålla ordning och få överblick på allt från rapporter till fakturor och offerter.

Riksbyggen och Svenska Bostadsfonden har hittills haft ett lyckat samarbete och bra dialog. Nästa naturliga steg blir att utveckla samarbetet och ta det till en ny nivå.

Kontakta oss på Riksbyggen

E-posta Tomas Larsson

Kundreferenser

Några av våra kunder delar med sig av sina erfarenheter nedan.

”Vår rikstäckande organisation gör dessutom att vi kan erbjuda en enhetlig och samordnad förvaltning i hela landet.”

En naturlig förvaltningspartner till Offentliga Fastigheter

Läs mer

”Riksbyggen erbjuder förvaltningslösningar där vi anpassar tjänsterna efter fastighetsägarens önskemål för att på så sätt optimera driftnettot och behålla, eller på sikt öka värdet på fastigheten.”

Riksbyggens förvaltning av kommersiella fastigheter med bostäder, kontor och butiker

Läs mer

”Bostadsproduktionsbolaget Tornet bygger och förvaltar miljövänliga hyresfastigheter i södra och mellersta Sverige. Riksbyggen ansvarar för drift- och skötselentreprenaden i 13 fastigheter.”

Tomas Larsson, kontaktperson hos Riksbyggen

Läs mer

”Sedan 2007 har Riksbyggen förvaltat ICA-koncernens fastigheter inom alla olika profiler - från ICA Maxi Stormarknad och ICA Kvantum, till ICA Supermarket och ICA Nära.”

Tomas Larsson, kontaktperson hos Riksbyggen

Läs mer