Kommande
Kommande

Stensjöparken

Anmäl intresse

Nu planerar vi för sista delen av våra populära bostäder vid Stensjön. I första etappen kommer vi bygga 22 bostäder för hela familjen. Det blir 20 radhus och 2 fristående hus, varav samtliga med äganderätt. Välkommen till Stensjöparken, ett naturskönt område med bad och friluftsliv, nära Mölndals centrum och Göteborg.

Fakta

Bostäder 22
Status Kommande
Planering pågår
2022
Säljstart
2023
Byggstart
Inflyttningsklart
2025

Radhus vid Stensjön i Mölndal

När sista området av vårt mångåriga bostadsbyggande vid Stensjön är klart kommer det att bestå av 66 nya bostäder. De är fördelade på kedje- och radhus samt några fristående villor, alla skräddarsydda och anpassade speciellt för barnfamiljer. Här har du alla möjligheter att bo och leva utifrån dina behov och förutsättningar. I vår första etapp bygger vi 22 bostäder, varav 20 radhus och 2 fristående hus.

Naturskönt och stadsnära

Det finns en speciell frihetskänsla i att bo i ett eget hus på en höjd och se ut över vyerna. Vid Stensjön i Mölndal har du fria vyer och nära till naturen. Ett skönt och tryggt boende såväl för barnfamiljen som dig utan barn.

Vid Stensjön blir livet lite enklare, roligare och mer naturligt. Här har du tillgång till obegränsat med natur och friluftsliv utanför dörren. På sommaren gör ni utflykter till badsjöarna i området. Gå, cykla eller ta bilen.

Här finns naturen alldeles inpå knuten och från köksfönstret kan du se ekorrarna hoppa mellan grenarna i träden. Här har du tillgång till obegränsat med grönska, frisk luft och avkopplande friluftsliv. Här regerar friheten, stillheten, den vilda naturen och alla sköna fördelar med eget hus. Njut av harmonin från solstolen eller ta en promenad, jogga, cykla, paddla simma och golfa. Herkulesspåren, Skatås och Vildmarksleden ligger inom gång-, jogging- och cykelavstånd.

Trygg verklighet

Stensjön representerar på många sätt den klassiska bilden av en trygg uppväxt. Morgonen börjar med en promenad till förskola och skola. Förmodligen träffar ni några av de andra barnen på området på vägen. Här finns ingen genomfartstrafik, det är bara de boende i området som har anledning att trafikera vägarna. Alla är nyinflyttade och bär på samma längtan efter ett behagligt liv nära naturen, där barnen har lekkamrater i samma lugna område. Och här kommer det finnas tid att njuta av livet.

Att bo i ett nybyggt hus innebär minimalt med underhåll. Idag kanske du bor i lägenhet och vill ha en egen tomt. Eller så bor du i ett äldre hus med stor tomt och vill ha något som är enklare att ta hand om. Oavsett kommer du att uppskatta Stensjöparken. Du får mycket tid till annat, kanske att ta en löptur i naturen eller att åka och fiska i någon av de närbelägna sjöarna. Eller så sitter du bara på altanen och njuter.

Områdets historia

Kring förra sekelskiftet byggde timmerhandlaren Lars Larsson en isbinge med måtten 20x25 meter. Det blev lite som ett startskott för den ishantering som skulle pågå i området fram till någon gång runt 50-talet. Ishanteringen försörjde bl.a. området med is för kylning av mat och diverse kylvaror. Namn från denna tid lever kvar i området idag där vi kan se gatunamn som Larssons berg och fastighetsbeteckningar i form av Isbingen och Issågen.

Området nyttjades fram till slutet av 50-talet som en sand- och grustäkt av Gårda Johan. Under slutet 50-talet och början av 60-talet skedde en förändring av området. Marken omformades och grustäkten fylldes igen för att lägga grund för en mer användbar mark.

Efter att täktverksamheten avslutades fylldes området successivt ut med fyllnadsmassor. Mestadels bestående av friktionsmaterial, lera och liknade, men även av en del restmaterial från rivningar runt om i Göteborgstrakten. 

I slutet av 50-talet etablerade sig ett företag vid namn SOAB på platsen som nyttjade området som kemikalielagring. Det pågick fram till 2005 och avvecklades därefter till fördel för Riksbyggens exploatering av området. 

2010 påbörjade Riksbyggen exploateringen. Det anlades vägar och marken sanerades, i samråd med miljöförvaltningen på Mölndals kommun, för att rensa bort tidigare avfall från kemikaliehanteringen. Under 2016 genomfördes kompletterande markundersökningar i området som nu är anlagd som park. Där fann man deponigas i marken. Gasen härstammar från organiska material som fanns i de fyllnadsmassor som man fyllde igen den gamla grustäkten med.

Med tanke på upptäckten anlade då Riksbyggen en park över området för den gamla grustäkten för att den deponigas som når ytan från undre jorden ska neutraliseras när den kommer upp i jordmånen och gräsytan. Runt om denna parkmark planeras nu vårt sista bostadsområde vid Stensjön, med närhet till sjö, bad och en stor, kreativ park.

Påverkan från parkmarkens deponigasinnehåll är säkrad genom att vi bygger utanför grustäktens gränser, tillsammans med extra försiktighetsåtgärder som genomförs. Avfallsmassorna från den tidigare verksamheten är sanerade och utbytta till nya, rena massor.

Hållbarhetsåtgärder

  • Trähus
  • Smart belysningssystem
  • Bilpool i området
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

  • Trähus
  • Smart belysningssystem
  • Bilpool i området
Om vårt hållbarhetsarbete

Nära handel och folkliv

Även om det känns som att du bor mitt i skogen så har du nära till Göteborg, Mölndals Innerstad och Landvetter när du vill ha service, stadsliv eller vill ut och se världen. Med buss, bil eller cykel kommer du snabbt in till Mölndals centrum som i och med den stora förvandlingen med fördubblat handelsutbud och ombyggnad av gator och torg, erbjuder ett helt nytt folkliv.

Idag sitter tätorten Mölndal ihop med Göteborg. Det blir ännu tydligare med Västtrafiks nya zonindelning där Mölndal ligger i zon A. Det innebär att din resa med direktbuss in till city kostar lika lite som en resa inom centrala Göteborg. Precis nedanför bostadsområdet ligger närmsta busshållplats med turer till Mölndals Bro, Korsvägen och till exempel Heden. Väljer du Riksväg 40 från Stensjön når du både Göteborg centrum och Landvetter flygplats på kort tid.

Förskolor, fritids och grundskola

En fördel för dig som har barn är närheten till grundskola och förskola. Den om- och tillbyggda Lackarebäcksskolan ligger tryggt och ostört precis i anslutning till bostadsområdet. Här finns också Stensjöns förskola, som tar emot områdets barnaskara. Några hundra meter bort ligger även Svejserdalens Förskola som ett bra alternativ.

Utflyktsmål för alla åldrar

Vill du ha något för hela familjen väljer ni äventyrsminigolfen med tillhörande glasspaus eller så tar ni en skön paddeltur i någon av roddklubbens kanoter eller kajaker. Ett par kilometer bort har du Gunnebo Slott och trädgårdar, ett välbesökt och omtyckt utflyktsmål med kaffehus, krog och sommarteater.

Anmäl intresse till Stensjöparken

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera objekt. Du får löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika objekt i ett senare skede. På mittriksbyggen.se ser du vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Kontakt

Carina  Ekenram Hagh
Carina Ekenram Hagh
Kundrelationsansvarig 031-17 56 36
Förtur

Riksbyggen Förtur ökar möjligheten att välja bostad

Gå med i Riksbyggen Förtur och få chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Skaffa Förtur

Trygghet när du köper äganderätt

Vårt Trygghetslöfte för äganderätt ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostad med äganderätt.

Trygghetslofte NY.jpg

Riksbyggens Trygghetslöfte för äganderätt

Vad är äganderätt?

Här får du svar på vad äganderätt är till skillnad mot bostadsrätt. Den vanligaste formen av äganderätt är småhus.

Rosa hus.jpg

Det här är äganderätt