Trendspaning

I vår ser vi fullt av skandinavisk design och även en hel del färg och ton. Hållbart, cirkulärt och klimatsmart står även i fokus.

Vi ser genomgående olika brända toner som kombinerades till en otroligt vacker och behaglig mix. Gult är en underbar accentfärg som funnits med oss länge och som håller ett bra tag till. 

Bild: Mio

Så har vi de vackra gröna kulörerna som lyfter många andra färger med röda toner i sig. De rosa kulörerna har tagit några steg tillbaka och övergått till aprikosa toner. Vi ser väldigt lite mönstrat, men när det väl är mönstrat så är det med besked både komplext och färgstarkt. Det finns en flört med åttiotalet med koboltblått och andra blå toner. 

Bild: Riksbyggens bostäder i Brf Aftonfalken och Brf Framsidan

Bland möblerna ser vi runda och bulliga former, klädda i fårskinn. Det mjuka och runda formspråket har kommit även på lampor och bord.

Naturmaterialen är en självklar trend. Likaså de ljusa träslagen och runda former som kommer på all inredning.

Bild: Ikea

Noterade att bokhyllan är tillbaka, men i annan tappning. Det ska vara platsbyggd förvaring som smälter in i ett rum och gör rummet harmoniskt spännande och exponerar och förvarar samtidigt. Allra helst ska bokhyllan målas in i samma kulör som väggen.