Inspireras av senaste färgerna och formerna

Vi kan påverka hemmet så otroligt lätt med färger. Nu vågar vi färgsätta väggarna mer än tidigare. Inspireras av vårens färger och former för hemmets väggar och möbler!

Nu målar vi i grått, jordnära toner och dova pasteller. Inreder med samma kulörer på vägg som möbler och matchar med senapsgult, persikotoner och chili. Våga köpa en mustig mörkare kulör på väggen och måla sen in byrån, spegeln eller vilken möbel som helst i exakt samma kulör. Det är verkligen ett tips som gör en stor förändring i rummet och andas elegans.

Varma och brända toner.

Nu är det lätt att få till en ombonad känsla i hemmet när de varma och brända toner är på den trendigaste färgskalan. Plocka in varma persikotoner eller den otroligt populära rosa som är dämpad gråaktig och pudrig. Jo faktiskt, rosa sammet är fortfarande trendigt.


Mörkgrått blir nu den nya svarta.Grått har trätt in med alla sina nyanser och blivit det självklara valet på allt. De flesta väljer grått kök, gråa väggar och grå mattor. Till de grå kulörerna passar olika varma toner. Vi ser bland annat chilirött, brända jordiga kulörer som terracotta tillsammans med den breda gråskalan.

Varmt och ton i ton.

Nu lämnar vi vitt och väljer beige för att få in värmen i hemmet. Kompletterar de beige/sand-tonerna med trä, senapsgult och brunt. Den här trenden är jordnära, varm och inte alls tråkig. Ett gott tips i den här trenden är att kombinera flera färger samtidigt för att få ett uttryck som inte känns platt. Lätt att lyckas.

Grönt är fortfarande skönt.

Vi har hämtat inspiration och längtar ut till naturen. Därför hänger den gröna trenden fortfarande kvar som en av våra starkaste inredningstrender. Allt från krispigt ljusa toner, luftiga nyanser till riktigt dova och djupa kulörer. De får gärna vara lätt gråtonade och matta för att passa in i den gröna trenden. Matcha med gröna växter, naturmaterial och obehandlat trä.


Vad är konst?Tavlorna byts nu ut till speglar på väggen, gärna flera olika på samma vägg. Den som verkligen vill skapa en egen trendig vägg mixar tavlor och olika speglar på väggen. Nytt på marknaden är att vi plockar in gröna växt-tavlor som blir ett nytt spännande uttryck.

Runt och puffigt är möblernas nya former.

Möblernas form har verkligen ändrats på senaste tiden. Det är roligt att se de nya mulliga trenderna, med sina mjuka former och oftast klädda i sammet. Ingen har väl inte missat att varje hem ska ha en sittpuff.


Ju större desto bättre.Inte ofta det ordspråket stämmer, men nu är det precis vad som hänt på lampfronten. Gör ditt statment med stora lampor med udda former. Låt lampan bli smycket i bostaden som visar karaktär. Till och med kristallkronor kan bli helt rätt, och skapar en spännande kontrast när du möblerat stramt och minimalistiskt.

Text: VICTRIX inredarna