Mysig inredning i höst och vinter

Nu är det hög tid att boa in sig i inredning som ger hemkänsla och att få gå i ide med tända ljus och plädar.

Ljuslykta och pläd från Vinga

Att inreda och piffa under den mörkare årstiden skapar ett hem som andas harmoni och värme. Det ska kännas skönt att komma hem för återhämtning och vila. Vi vill ha mustigare toner, material i tjockare kvalitet, lurviga kuddar, filtar som är större än vanligt och tända ljus både högt och lågt. Det är dags att ta fram hela högen med plädar och kanske komplettera med en ny i din favoritfärg. Pläden är en optimal detalj som smyckar såväl säng- som soffkant. Utbudet är stort med lyxiga plädar i konstpäls, dekorativa grovstickade och enkla sköna fleecefiltar. 

Artic pläd och Brooks Sherpapläd

Höstens färger

Trendfärgerna är fortfarande gula nyanser, brända rosa toner, rost, terrakotta och brunt. Nyanserna är lätta att plocka in om du har en soffa i en neutral ton. I den stilrena basen finns fortfarande våra trygga kulörer grå och beige, vilket gör det enkelt att byta skepnad på vardagsrummet genom att bara byta kuddar och filtar.

För en mjuk känsla kan du använda sammet, runda former och lurviga mattor. Kontraster skapar en spänning och helhet med stramare rena linjer på detaljer som ljusstakar i mässing, svart eller glas. Möblerna får gärna i det här sammanhanget ha långa och smala ben. Och det finns inte bara en trend. Både ljust och mörkt trä är trendigt. För den som vågar är det snyggt att blanda träslagen, för att skapa variation och liv.

Naturen i sig är trendig, och vi inspireras att plocka in kvistar, stenar och detaljer från djurriket. Egentligen motsäger den största trenden som fokuserar på hållbarhet, långsiktighet och natur våra trender överlag, som tagit en självklar plats i hemmet.

Mio soffgrupp

Sovrummet och badrummet 

I badrummet byter vi ut handdukarna och badrumsmattan till höstens toner. Vi väljer en tvål som doftar värme och ställer in nya ljus. Det behövs inte så mycket för att känna förändringen.

Samma sak gäller sovrummet. Om du är en av många som inte döljer dina sängkläder så är det snabbaste och skönaste sättet till förändring att bädda med nya lakan. Är du i behov av ljuddämpning i sovrummet kan en hel vägg med textilier skapa ett mjukt intryck, varm känsla och ett rum med dämpat ljud.

Handduksset och bäddset från Vinga

På bordet 

Det dukade bordet kan visa så många olika karaktärer och är förutom den goda maten en ingrediens som får våra sinnen att gå igång. Det är en plats att samlas runt, där vi kan känna närvaro och njuta tillsammans. Här ges tillfälle att braka på i sina känslor och skapa det som du vill uppnå. Ta in naturen och dekorera med mycket stämningsljus.

Ljuslykta från Vinga, Mio dukning

Skribent: VICTRIX inredarna, www.victrixinredarna.se