Vilka växter ska vi inreda med 2019?

Nu när julen har dansats ut kanske det känns tomt och mörkt. Då kan du ersätta tomtarna och glittret med gröna fräscha växter. Vi tipsar om vilka växter som förväntas bli allra hetast under 2019!

Atmosfären i rummet kan lätt förändras med fina inomhusväxter. Gröna växter skapar en mer livfull, ombonad känsla och dessutom ett bättre inomhusklimat med sina luftrenande egenskaper. Men precis som allt annat går även gröna växter i trender. 

På listan hittar vi allt från fönsterfikus till zebrasköld. I butikerna finns mängder av nyheter med fräscha gröna växter och som dessutom är lättskötta. Favoriter från listan är:

  • Hartassbräken som är en ormbunksliknande växt med stora blågröna blad som trivs bäst i lite ljust-halvskuggigt läge utan någon direkt sol. Hartassbräken växer sig stor med blad upp till 1 meter långa och uppskattar att regelbundet duschas med kalkfritt vatten i sprayflaska.
  • Klättersparrisen är en tålig och snabbväxande växt som trivs i halvskugga med långsmala mörkgröna blad. Klättersparrisen blir så pass lång och tät att den kan behöva stöd till sina klättrande grenar. Växten vill bli duschad då och då.
  • Guldpalm Lättskött och populär palm med vackra blad. Bra luftfuktare och luftrenare. Trivs i ljusa till halvskuggiga lägen, utan direkt sol. Vattnas när jorden fortfarande är fuktig. Höjd ca 120 cm.

Ta in våren i hemmet redan nu. Krispiga tulpaner ger vårkänslan. Nu kan vi förnimma känslan av vår under soliga dagar, tulpanen förstärker den och sprider vårkänslor.

Vi saknar något som lyser upp i fönstren efter att adventsstjärnor och ljusstakar plockats bort. För visst blir det mörkt? Kanske passar det att sätta upp lampetter/fönsterlampor eller bordslampor på fönsterbänkarna.

Text: Victrix inredarna