Färgsättning i förändring

Den tidlösa skandinaviska stilen med gråskalor, naturmaterial och trä står sig fortfarande. Länge har vi sett de mörka smutsiga pastellerna som går ton i ton. Blickar vi framåt kommer de smutsiga pastellerna långsamt fasas ut och den nya trenden bland färger blir ljusare och gladare.

Förutom gladare färger i rosa och gult ser vi en lugnare denimblå trend som kommer starkt, men även grönt. Inredningsdetaljer kommer att inspireras av orientaliska detaljer. Tidigare har inredningsbutikerna varit fulla med ananas i olika former, kaktusar och apor. De får nu en ny kompis, guldfisken, som gör entré.

Trendigt att tänka hållbart

Sakta men säkert förändras vårt sätt att konsumera. Trenden att tänka miljö och hållbarhet är stark, och har dessutom adderats med ytterligare aspekt. Vi letar inte bara efter saker som är hållbara utan även som har en moralisk aspekt.

Växter som accent

Växter överlag har en central roll i alla former av inredning. Storbladiga växter har gjort sitt intåg som accent. Nu går den stora trenden för blommor mot strålande, pampiga, vilda och vackra. Vilket också följs upp i tapetkollektionerna som visar stora mönster, blommor, mycket värme och färg.

Byt det vita mot varma kulörer

Badrummet inspireras av en ny trend av olika bruna varma toner, och allt större plattor på väggarna.

Övriga väggar i hemmet går från de vita till att låta sovrummet, köket eller vardagsrummet ramas in av kulör, som blir en viktig del i samklang med all inredning. Välj en kulör som passar stilen i ditt hem, även när du målar. Anpassa tonen efter ljusinsläpp och möbler. Alcro har intressanta tips på hur du anpassar och matchar kulören på väggen till dina tavlor och möbler. Rekommenderar verkligen en titt på deras sida!

Text: Victrix inredarna