Inredningstips för balkongen

Vi älskar att njuta av sommaren utomhus. Din balkong eller terrass blir ett skönt extrarum som enkelt kan förvandlas till en härlig miljö att hänga på under vår och sommar.

Bild från Bonum Brf Munkebäckslund

Känn dig inte begränsad av att balkongen är liten, försök hitta proportionerlig inredning i förhållande till ytan. Cafémöbler är inte bara för caféer. De passar perfekt på den lilla balkongen. Likaså finns det fina mindre loungesoffor som också får plats. Komplettera med fördel med textilier och inredningsdetaljer så blir det mysigt och inbjudande.

Bild från Mio

När uteplatsen är större kan du med fördel dela in den i olika sektioner. Planera terrassen som du planerar ett rum inomhus. Vilka behov och funktioner vill ni ha, kanske en matplats och en mysig loungedel som är mysig och ombonad.

Mysfaktorn

Hur får man till det? Handlar om att addera inredningsdetaljer som ger känsla, värme och skapar en ombonad harmonisk stämning. Lägg grunden med en utomhusmatta så får du genast en ombonad känsla.

Addera textilier som du tycker om. Ett par varma plädar, mysiga kuddar som kan byta färgtema beroende på säsong och aktivitet.

Bild från Granit

Glöm inte belysningen

Använd gärna flera ljuskällor. Ljusslingor fungerar även på sommaren och varför inte solcellsbelysning. Finns bland annat hos Granit. När ni sen är på balkongen så ska ni höja mysfaktorn med levande ljus. Mixa olika storlekar, stilar och färger så du får det precis som du vill.

Bild från Granit

Gröna växter..

..kan det aldrig bli för mycket av, så dränk balkongen med grönt och skönt. Behöver du insynsskydd så plantera i höga krukor eller häng flera amplar med prunkande växter.

Bild från Granit

Skribent: VICTRIX inredarna