Planerade hyresrätter i Senapsfabriken

Adress Kungsgatan, Uppsala

I den gamla senapsfabriken från slutet av 1960-talet hade anrika Slotts sin verksamhet fram till nedläggningen, hösten 2008. Nu förvandlas fastigheten till attraktiva hyresrätter.

Fakta om huset

Arkitekturen i kvarteret har ett stilrent uttryck med fasader i en lugn och harmonisk färgskala. Materialen är en blandning av puts och tegel med detaljer av glas, trä och stål som skapar liv och variation. Stora ljuspelare ger ytterligare karaktär åt arkitekturen och blir naturliga avdelare mellan de olika huskropparna. De infällda entréerna ger ett varmt, välkomnande intryck. På den gröna innergården finns plats för både lek och avkoppling för stora och små.

Balkong eller uteplats

De flesta lägenheterna har uteplats eller balkong.

Lägenhetsstorlekar

Lägenhetsstorlekar 1-3 rum och kök,  27-78 kvadrat
Antal lägenheter 454 hyresrätter
Lokaler 2

Planlösningar

Lägenhetsinredning

Badrummet är helkaklat och utrustat med tvättutrustning och handdukstork. Köket är från Marbodal.

Om området

Fastigheten är belägen i stadsdelen Kungsängen vid södra infarten till Uppsala centrum, ett område som de senaste åren befunnit sig i stark utveckling. På entréplanet mot Kungsgatan planeras för lokaler främst avsedda för handel och service.

De blivande hyresbostäderna ligger endast några minuters promenad från Uppsalas nybyggda resecentrum och ett stenkast från brygglivet vid Fyrisåns strand. Tåget till Stockholm tar bara 40 minuter, vilket skapar ett attraktivt boende för jobbpendlare.