Hyresrätten i Källby Gärde

Adress Källby ängaväg, Lund

I Södra Lund växer en ny stadsdel fram – Källby. Redan idag är Källby en levande stadsdel med flerfamiljshus, villor och engelskinspirerade gathus. Stadsdelen är vackert belägen mellan park, äng och en slingrande å.

Se alla 10 bilder

Fakta om huset

Husen får röda putsfasader och uppförs i en stil som ansluter till resten av området. Utanför huset finns det gott om grönska samt stora, lekvänliga ytor för alla små med spring i benen.

Balkong och uteplats

Flertalet lägenheter har egen balkong eller uteplats.

Lägenhetsstorlekar

Lägenhetsstorlekar 1-3 rum och kök, 36-74 kvadrat

Lägenhetsinredning

I köket finns varmluftsugn, induktionshäll, diskmaskin, handdukstork och ekparkett på golvet.

Om området

Att bo i Källby är att ha nära till det mesta: förskolor, skolor, butiker och all tänkbar service. För att göra det extra bekvämt för dig med bil planeras en markparkering utanför husen. Från den når du även lägenhetsförråd och miljöhus. Strax intill husen ligger Källbybadet – Lunds enda utomhusbad – för dig som vill ta ett dopp eller simma några längder. Blir du kaffesugen ligger Klostergården ett stenkast bort. Deras konditori finns med i guiden över Sveriges bästa konditorier.

Källbys norra del erbjuder en av stans större idrottsplatser med ishall, fotbollsarena och fotbollsplaner. Dessutom har korpfotbollen sin verksamhet med flera fotbollsplaner i området. I Klostergården ligger också nya Färs & Frosta Sparbank Arena med en modern inomhussportanläggning och med möjlighet att arrangera större konserter.