Hyresrätter i Helsingborg

Adress Kronovallsgatan, Helsingborg

I kvarteret Guldgubben vid Maria station i Helsingborg uppför Riksbyggen 95 hyresrätter. Ett kvarter med vacker natur runt knuten och samtidigt nära stan. Planerad inflyttning 2020.

 

Se lediga lägenheter och anmäl intresse

För att kunna göra en intresseanmälning till Guldgubben behöver du skapa ett konto. Kön till lägenheterna baseras på hur länge man stått i kö. När lägenheterna publiceras får du ett mail och då kan du göra en intresseanmälan. Den som stått längst i kön och uppfyller Riksbyggens regler för uthyrning får en möjlighet att teckna hyresavtal.

Riksbyggens köregler

 

Balkong och uteplats

Samtliga lägenheter har egen balkong eller uteplats, de flesta med syd- eller västerläge. Om du gillar tidiga mornar med morgonsol, finns även balkonger mot öster. Bor du i någon av husets fyror har du en generös inglasad balkong under tak som blir ett härligt uterum att umgås i, oavsett väder. 

Parkering

I anslutning till huset finns garageparkeringar och utomhusparkering.

Fakta om huset

De välplanerade lägenheterna har noggrant utvalda ljusa materialval – så att du kan addera färg och form, om du vill. På innergården grönskar en härlig miljö där du och dina grannar kan duka upp till grillfest och barnen kan leka fritt.

Husen i kvarteret Guldgubben byggs upp i fyra till fem våningar har en arkitektur med stor variation. Fasaderna går huvudsakligen i tegel, med olika färgskalor och detaljer som bryter av. Tegel är ett hållbart och vackert material som dessutom har en lokal tradition i Helsingborg. 

Kvarterets kulörer är valda efter det färgspel som förekommer på både byggnader och mark i nordvästra Skåne. Rött och svart. Ljusbeige och gulorange. Det vita huset i kvarterets södra hörn får en helt egen karaktär med utskjutande vita balkongboxar. Fasaderna som vänder sig mot gården har trevliga loftgångar som fungerar som entrébalkonger. Här finns plats att ställa ut en blomkruka eller ett mindre bord för morgonkaffet. 

Läs mer i Guldgubbens informationsblad.

Lägenhetsstorlekar

Antal lägenheter 95 hyresrätter
Lägenhetsstorlekar 1-4 rum och kök, 35-84 kvadrat 
Byggår 2020

1 rum och kök 35 kvm 35 stycken
2 rum och kök 44-58 kvm 34 stycken
3 rum och kök 66-71 kvm 15 stycken
4 rum och kök 84 kvm 11 stycken

Lägenhetsinredning

Rum Vitmålade väggar och tak. Genomgående ekparkett, mattlackerad 3-stav, omslipningsbar 2-3 gånger. Fabriksmålad sockellist av trä, vit. Fönsterbänk av kalksten. Kapphylla och fasta garderober med vita dörrar och handtag i metall.
Kök Modernt med vita matta luckor matchas med en bänkskiva i laminat och stänkskydd av kakel i matt vit. Skåpsinredning med dämpade luckor. Diskmaskin och induktionshäll, alla vitvaror i vitt. Belysning under väggskåp. 
Badrum/WC Helkaklat med vita väggar. Spegelskåp med två dörrar och ljusramp. Duschväggar i glas. Tvättställ i porslin, vitt. Elansluten handdukstork. Kombinerad tvätt och torktumlare. 
Balkong Tak och golv av betong och vägg av tegel. Målat aluminiumräcke. Eluttag och belysning på vägg. 
Uteplats Golv av grå betongplattor och vägg av varierande ljusa och mörka kulörer. Vitmålat tak. Eluttag och belysning på vägg. 

Om området

Guldgubben 1 växer fram i natursköna Mariastaden, cirka fem kilometer nordost om Helsingborgs centrum. Här bor du nära Maria station och har matbutik, gym och apotek på bekvämt promenadavstånd. Mariastaden är en ung stadsdel i norra Helsingborg. En trygg och bra miljö för både barnfamiljer och dig som vill ha nära till centrum men även ha tillgång till natur och friluftsliv runt knuten. Här finns butiker, restaurang, vårdcentral samt ett antal förskolor och grundskolor, såväl fristående som kommunala.

Mariastaden har byggts upp kring det tidigare sjukhusområdet S:ta Maria sjukhus. Området sträcker sig från det gamla sjukhusområdet kallat Maria Park i väster, till Maria Station i öster. Kvarteret Guldgubben ligger i den nordöstra delen av Mariastadens nyaste område, Maria Station, som gränsar till Kullavägen i väster, Maria stationsgata i söder och Gyhults skog och gård i öster. 

Se lediga lägenheter och anmäl intresse

Kommunikationer

Från området når du snabbt väg 111, E4 och E6. Till Maria station är det cirka 100 meter och därifrån tar det endast sex minuter med Pågatåget in till centralstationen i Helsingborg. I området finns också ett flertal busstationer som snabbt tar dig till de mer centrala delarna. Närmaste busshållplats hittar du 300 meter bort och därifrån tar det 10 minuter in till Knutpunkten i centrum. Mycket fina cykelvägar gör det möjligt att cykla in till centrum, en sträcka på 4,5 kilometer. I närområdet finns det underbara naturområdet Pålsjö skog med fina löpspår och promenadstråk. Pålsjöbäcken ringlar sig genom den vackra lövskogen och mitt i skogen ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. Här finns också tennisbanor och fotbollsplaner för de som vill utöva bollsporter. Det finns också flera fina golfbanor nära kvarteret Guldgubben.